Cine ofera bani imprumut online fara garantii, IFN-ul ori banca?

Actualizare septembrie 16, 2021

Vrei sa stii la cine poti apela pentru un imprumut fara garantii accesibil online? Si la banci si la IFN, in functie de nivelul tau de eligibilitate.

Multi dintre cei ce vor sa faca rost de bani rapid, cauta surse de finantare disponibile online.

Pana de curand doar IFN-urile ofereau posibilitatea de accesare online a propuselor proprii.

De putin timp au inceput si bancile sa acorde credite online, din contul de client, asadar, trebuie sa fii deja client al respectivei banci.

Am vazut deja oferte bancare disponibile online la ING.

Si bancile acorda imprumuturi fara garantii, asadar, nu mai este o problema acest aspect.

Cand nu mai faci fata cheltuielilor, cand treci printr-o perioada grea, poti sa apelezi si la o sursa de finantare.

Cat de usor de accesat sunt credite fara garantii?

In prezent, conditiile sunt mult mai usor de indeplinit pentru accesarea unui credit, chiar si banci. Nu mai este strictetea de odinioara.

Azi este aproape o formalitate sa obtii bani imprumut, usor, simplu, sigur si comod, nu ca in trecut. Conditiile de accesare sunt deosebit de lejere pentru creditele nebancare fara garantii in 2019. Si nici bancile nu mai sunt atat de rigide in privinta eligibilitatii.

Daca vrei sa imprumuti o suma mai mare, poti apela la creditele pe termen lung, daca nu ai o bonitate prea buna, atunci te poti orienta catre imprumuturile mici pe termen scurt.

Pentru multe institutii financiare este destul sa te duci cu buletinul si un act doveditor al venitului pentru a obtine un imprumut de bani.

Online e si mai simplu. Ca sa obtii bani imprumut online fara garantii de la IFN ai nevoie de o copie dupa buletin si una dupa o dovada de venit.

Cei ce aspira la obtinerea unei sume de bani imprumut fara garantii nu sunt persoane cu venituri mari. De regula, acesti clienti au venituri sub salariul minim pe economie.

Afla ca azi, chiar si cu salariul minim pe economie te poti imprumuta, si nu doar la IFN-uri, ci si la banci.

Evident, tu alegi cel mai potrivit produs, in functie de nevoile tale.

Care sunt conditiile de acordare?

Daca indeplinesti conditiile de varsta, de venit si de vechime, practic poti sa apelezi la orice forma de creditare.

Bine, mai trebuie sa ai si un scoring bun in BC pentru a fi acceptat de banci, dar chiar si inscris in BC ca rau-platnic si tot mai ai sansa sa primesti un credit bancar. Dovada o stau informatiile oferite de unele banci care ne transmit ca nu refuza din start la creditare persoanele inscrise in BC.

Fiecare institutie financiara isi calculeaza un scoring pe client in functie de mai mult parametri. La multe dintre aceste institutii, scoringul din BC are o pondere de peste 40% in cuantumul eligibilitatii.

Sunt multe oferte de creditare pe internet, pe retelele de socializare. Si noi am vazut anunturi date de persoane fizice. Probabil ati vazut si voi ori ati primit pe email, anunturi de genul: imprumut bani persoanelor fizice cu contract notarial. Nu va sfatuim sa dati curs unor asemenea invitatii. Mai bine va adresati unei institutii financiare sigure, inregistrate la BNR, asa cum sunt bancile si IFN-urile.

Aceste persoane fizice care ofera imprumuturi nu sunt deloc sigure. Poti sa imprumuti bani la fel de rapid, dar mult mai sigur si mai transparent de la o banca ori de la un IFN.

Daca nu te califici pentru un imprumut bancar, nu-ti fa griji, apeleaza la unul nebancar.

Solutii de credite nebancare fara garantii

Chiar daca multe oferte vizibile de la IFN-uri nu par sa ofere sume prea mari de banci, va spunem cu certitudine ca sunt multe societati nebancare de la care puteti imprumuta si sume mari de bani pe perioade mai lungi de timp. De exemplu: Cetelem, BRD Finance, Credius, etc.

Daca ai un venit mic, trebuie sa stii ca, nici banca si nici IFN-ul nu te imprumuta daca nu te incadrezi in gradul limita de indatorare.

Din acest an s-a schimbat gradul de indatorare: 40% pentru creditele in lei si 20% pentru cele in valuta.

Daca ai un venit mic si figurezi in Biroul de Credit ca restantier, doar IFN-urile pot fi solutia, dar si acolo e discutabil datorita gradului de indatorare.

Primim si noi pe email oferte de credite ale unor persoane fizice din afara, tot felul de mesaje traduse prost, cu oferte coplesitoare pentru un om aflat la ananghie. Va sfatuim sa nu dati curs acelor anunturi, cu siguranta nu implica nimic legal. Adresati-va unor institutii ce functioneaza in cadrul legal, pentru a va tine departe de tot felul de abuzuri si inselatorii.

Poti gasi oricand societati nebancare care sa-ti ofere bani imprumut online fara garantii, si poti beneficia chiar de gratuitate la unele dintre aceste institutii, daca esti la prima accesare. Practic, cat imprumuti, atata rambursezi.

Sumele accesibile la IFN-uri pot varia foarte mult, unele IFN-uri merg pe maxime de 1000 lei, altele de 2000 lei, altele pe 3000 lei. La unele poti obtine intre 5000 de lei si 40000 lei. Sunt si IFN-uri care pentru o prima accesare nu te imprumuta mai mult de cateva sute de lei.

Media imprumuturilor acordate de IFN-urile ce au in portofoliu microcredite se invarte intre 1000 lei si 3000 lei.

Facilitatile oferite de IFN-uri

Contractele pentru credite rapide online se incheie fara deplasari.

La aceste IFN-uri ce acorda credite 100% online, contractul se semneaza si se trimite prin email ori prin curier.

Evident, dupa ce va imprumutatii, banii trebuiesc rambursati. Nu pregetati in a plati la timp creditele nebancare, altfel datoriile se acumuleaza pentru ca penalizarile sunt mari de regula la IFN-uri.

Cum va spuneam la inceput, astazi este usor sa accesezi un imprumut de bani online si de la IFN si de la banca.

Azi nici bancile nu mai solicita adeverinta de venit ori de salariu, pentru ca verifica veniturile prin intermediul ANAF.

De la IFN poti primii banii chiar si in doua ore de la accesare – asa cum se ‘lauda’ unele societati in ofertele lor de prezentare.

Dar nici bancile nu sunt mai prejos, ademenindu-si clientii cu un ‘credit pe loc’.

(Visited 163 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies