Solutii de finantare de la CAR

Actualizare noiembrie 25, 2019

Un imprumut de la CAR poate fi solutie buna, avand in vedere dobanzile mici practicate de aceste institutii

Casele de Ajutor Reciproc – C.A.R.-urile acorda credite cu dobanzi mici, comparative cu cele ale bancilor, ba chiar mai mici.

Pentru ca aceste societati nu percep impozite ori comisioane, costurile produselor oferite sunt mici.

Despre C.A.R.-uri am auzit vorbindu-se inca din perioada de dinainte de 89. Imi amintes ca oamenii atunci contribuiau la C.A.R.-uri, pentru ca mai apoi sa poata imprumuta de doua-trei ori suma cu care contribuise, urmand ca ulterior sa ramburseze in etape diferenta.

Intre timp, C.A.R.-urile si-au imbunatatit profilul, s-au modernizat, s-au transformat in asociatii, au incheiat parteneriate, reusind astfel sa se mentina in piata cu oferte atractive pentru clienti.

Membrii care contribuie la CAR nu platesc impozite. Aceasta este legislatia actuala, asa sta inscris in noul Cod Fiscal.

Chiar daca un membru contribuabil decide sa se retraga la un moment dat din C.A.R, acesta nu treubie sa plateasca vreun impozit. Plus de alta, nu exista nici limite de depuneri ori perioade fixe impuse ca la banci.

Daca devii membru al C.A.R.-ului poti sa soliciti un imprumut, in sume care pot reprezinta maxim 40% din veniturile tale lunare.

Un imprumut rapid CAR este o solutie, cu conditia sa poti deveni membru al acestei asociatii, fara sa platesti taxe de isncriere. Chiar si cand ai de platit o taxa, s-ar putea sa fie rentabil, pentru ca, de regula, taxele de inscriere sunt mici.

Nu intotdeauna creditele de la CAR sunt ieftine. Dar, nici foarte scumpe nu sunt. Depinde foarte mult de numarul de membri care contribuie la fond. Cu cat asociatia este mai mare, cu atat imprumuturile sunt mai ieftine.

CAR-urile functioneaza cu statut de IFN. Astfel ca, practic, poti solicita un credit de la CAR ca de la orice IFN clasic.

La nivelul lui 2019 poti contracta un imprumut online de la un IFN completand un formular online in cateva minute.

Nici la CAR nu dureaza prea mult accesarea unui imprumut, odata ce te-ai inscris si ai devenit membru cu drepturi depline.

Exista Case de Ajutor Reciproc pe langa intreprinderi mari, pe langa scoli, spitale, diverse fabrici, asociatii de pensionari etc.

CAR-urile nu prea tin cont de istoricul din Biroul de Credit.

Asadar, poti sa ai si un istoric negativ si sa primesti un imprumut rapid de la CAR.

In Romania exista foarte multe Case de Ajutor Reciproc. Practic, la BNR erau inscrise la data de 21 11 2019 un numar de 2536 de entitati.

Orice accesare a unui credit de la CAR presupune existenta unui buletin de identitate.

Poti sa accesezi si online, trimitand astfel cererea de creditare.

Conditia primordiala la CAR este sa te inscrii, sa devii membru si apoi trebuie sa mai treaca un timp pana sa poti solicita un imprumut. De regula, se cere sa contribui intai cu unul-doua sau mai multe salarii, si abia apoi poti sa soliciti creditul dorit.

Aceste produse ce pot fi contractate de la CAR nu presupun giranti.

Sunt acceptati la creditare atat salariatii cat si pensionarii.

Exista Case de Ajutor Reciproc special concepute pentru pensionari.

Insa, pentru a lua un imprumut CAR fara giranti 2019, trebuie sa ai un venit, fie din salariu, fie din pensie, oricat de mic ar fi el.

De retinut este faptul ca CAR-urile acorda credite rapide si celor raportati la Biroul de Credit, avand in prezent statut de restantieri.

Perioadele de imprumut la CAR-uri nu sunt de regula mari.

Astfel de solutii de financiare pot fi avantajoase pe perioade reduse de timp.

Exista mult interes in piata pentru un imprumut CAR pensionari. Pentru cei care vor sa acceseze un astfel de produs, trebuie sa gaseasca o Casa de Ajutor Reciproc dispusa sa-i accepte ca membri.

In general, in momentul in care conditiile de creditare de la banci si de la IFN-uri sunt destul de dificil de indeplinit, oamenii se orienteaza catre Casele de Ajutor Reciproc. Asadar, aceste institutii sunt foarte cautate dupa perioadele de criza.

(Visited 251 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies