IFN-uri care fac refinantari. Solutii si pentru creditele restante

Sunt societati nebancare care refinanteaza credite, chiar si credite cu intarzieri. Cateva IFN-uri care fac refinantari

IFN-urile care fac refinantari sunt de regula acele societati care au perioade mai lungi de accesare pentru creditele proprii.

De ce sa apelezi la o refinantare a creditelor?

Daca ai ajuns intr-un punct in care iti este greu sa achiti ratele lunare, daca ai credite cu intarzieri si institutia te-a raportat deja la Biroul de Credit, s-ar putea sa te intereseze o refinantare.

In acest mod poti sa-ti ‘albesti’ creditul cu probleme, si, cu putin noroc, sa obtii si o suma de bani in plus, daca iti permite venitul actual.

Scopul in sine al refinnatarile este nu doar sa-ti restrangi creditele si, eventual sa-ti scazi rata lunara, ci sa si obtii o suma de bani in plus si un cost mai mic.

In timp ofertele institutiilor financiare se schimba, dobanzile se modifica, apar produse noi, etc. S-ar putea ca la un moment dat un astfel de produs sa fie mult mai avantajos decat creditul pe care il ai in derulare. Chiar daca nu ai un credit cu probleme, s-ar putea sa-ti convina mai mult conditiile noului credit.

Unele institutii financiare s-ar putea sa te intrebe ce vei face cu suma de bani obtinuta in plus la refinantare, dar de regula nu mai exista astfel de bariere.

Refinantarile se fac pe perioade de maxim 10 ani, depinde mult cand a fost accesat creditul.

Altfel, refinantarile au cam aceleasi cerinte cu creditele de baza din portofoliul institutiilor financiare.

Daca esti posesorul unui credit de la IFN si nu-l mai poti rambursa, poti sa incerci o refinantare. Exista o posibilitate mica sa poti obtine de la banca refinantarea unui imprumut de la IFN. Altfel, singura varianta este sa apelezi la un alt IFN.

Bancile refinanteaza credite de la IFN doar daca capacitatea ta de rambursare este in prezent una deosebit de buna.

Bineinteles, nu trebuie sa apelezi la o refinantare pentru a te ingloda si mai tare in datorii, ci pentru a-ti rezolva datoriile trecute.

Pentru orice produs accesat poti fi raportat la Biroul de Credit si astfel nu vei obtine decat o deteriorare si mai accentuata a scoringului din BC.

Datoriile succesive iti vor taia accesul la alte credite. Deci, fii atent la alegerile pe care le faci.

Refinantarea creditelor IFN pentru o perioada mai lunga decat cea a imprumutului initial este o solutie. Astfel iti poti diminua impovararea lunara si iti cresti sansele sa obtii un credit avantajos.

La banci poti obtine refinantari pe termen lung, de pana la 10 ani. Este dificil totusi sa gasesti o banca care sa-ti refinantezi imprumuturi IFN.

Daca vei fi refuzat de banci, pana la urma singura solutie la indemana vor fi tot IFN–urile.

Societatile nebancare ofera refinantari in conditii lejere chiar si pe perioade mai lungi.

Poti obtine o refinantare la IFN pentru perioade de pana la 5 ani.

IFN-urile nu sunt nici atat de drastice in privinta conditiilor de eligibilitate. Nu-ti cer nici carte de munca ori contract pe perioada nedeterminata. Este important sa ai venituri consistente care sa acopere gradul de indatorare.

Documente solicitate de IFN-uri care fac refinantari:

– carte de identitate
– o dovada de venit: copie dupa extras de cont, adeverinta de venit, cupon de pensie, etc.

Fie ca iei un credit nou ori apelezi la o refinantare, este bine sa alegi drept moneda cea in care iti incasezi salariul. Astfel vei fi protejat impotriva fluctuatiilor cursului de schimb.

Multi oameni au fost raportati la Biroul de Credit datorita problemelor generate de cursul valutar. Daca ne amintim de perioade crizei economice cand euro a crescut brusc, iar ratele creditelor in euro au devenit greu de digerat de catre imprumutati, putem sa avem o imagine clara asupra acestei probleme.

Bine, probleme pot aparea si din alte motive, cum ar fi ROBOR-ul ori EURIBOR-ul, insa, acestea sunt riscuri iminente ce apar in timpul perioadei de creditare.

Daca ai un credit ori mai multe in derulare la IFN, poti incerca in primul rand la banci. Daca banca nu vrea sa-ti refinanteze creditele de la IFN, poti sa incerci o refinantare la acelasi IFN la care ai imprumutul, ori la un altul cu produse similare.

IFN-urile fac refinantarile atat pentru creditele bancare cat si pentru cele nebancare.

Haideti sa vedem si cateva societati nebancare la care puteti apela pentru o refinantare:

CreditFix ofera o refinantare pentru un an de zile in cuantum de maxim 10.000 de lei. Se solicita sa ai o varsta intre 18 si 65 de ani. Venitul minim acceptat este de 1.000 lei net. Pot fi refinantate credite, carduri de credit si overdraft-uri, poti obtine chiar o suma de bani in plus. Nu pot fi refinantate credite ipotecare.

SmileCredit ofera la randu-i un credit de refinantare pentru creditele de la alte IFN-uri. Ni se promite o dobanda avantajoasa. Poti imprumuta maxim 2000 de lei pentru 35 de zile. Ai nevoie de copie dupa CI si un extras de cont pe luna anterioara si de asemenea adresa de refinantare de la IFN-ul ori IFN-urile pe care doriti sa le stingeti.

Easy Credit ne ofera o refinnatare in conditii mai avantajoase, fara costuri suplimentare aferente preluarii creditului. Poti imprumuta pentru 60 de luni, cu un DAE maxim de 79,4%.

Cetelem ofera un credit de refinantare de la alte banci ori IFN-uri cu dobanda incepand de la 8,775%. Obtii rate fixe si 0 comisioane, cu 0 garantii. Pentru a accesa creditul de refinantare de la Cetelem trebuie sa fii angajat cu 3 luni vechime la locul actual de munca ori sa fii PFA, ori pensionar.

(Visited 556 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies