IFN-uri care fac refinantari credite restante

Actualizare martie 4, 2024

Pentru a depasi o situatie financiara dificila poti apela la o refinantare a creditelor cu interzieri de la IFN. In ce conditii se accepta?

IFN-urile care fac refinantari sunt de regula cele care acorda credite pe perioade lungi de timp. In randul acestor societati regasim in primul rand pe cele care acorda credite cu garantii imobiliare.

Credit de nevoi cu o luna vechime

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Se accepta si persoanele cu istoric negativ in BC.

 

Promotie luna mai 2024

[DETALII CREDIT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe de la 19 lei pe saptamana si ProviAsigurare, daca ai peste 18 ani

 

Banii pe card in 15 minute

[APLICA ONLINE]

Obtii banii rapid, fara garantii si fara giranti. Ai nevoie de un venit de minim 1000 de lei declarat la ANAF, CI, card. Mai Mai Credit acorda pana la 15.000 de lei imprumut.

Trebuie sa stiti ca sunt si banci care refinenteaza credite restante in situatia in care bonitatea actuala a clientului este una convingatoare.

De ce sa apelezi la o refinantare a creditelor?

Daca ai ajuns intr-un punct in care iti este greu sa achiti ratele lunare, daca ai credite cu intarzieri si institutia te-a raportat deja la Biroul de Credit, s-ar putea sa te intereseze o refinantare.

In acest mod poti sa-ti ‘albesti’ creditul cu probleme, si, cu putin noroc, sa obtii si o suma de bani in plus, daca iti permite venitul actual.

Scopul in sine al refinantarile este nu doar sa-ti restrangi creditele si, eventual sa-ti scazi rata lunara, ci sa si obtii o suma de bani in plus si un cost mai mic.

In timp, ofertele institutiilor financiare se schimba, dobanzile se modifica, apar produse noi, etc. S-ar putea ca la un moment dat un astfel de produs sa fie mult mai avantajos decat creditul pe care il ai in derulare. Chiar daca nu ai un credit cu probleme, s-ar putea sa-ti convina mai mult conditiile noului credit.

Un caz aparte a fost cel in care s-a trecut de la ROBOR la IRCC. Creditele mai vechi cu ROBOR aveau dobanzi mai mari, iar cele noi cu IRCC mai mici. Asa incat, multe persoane au apelat la refinantari, pentru a-si miscora dobanda si a-si diminua ratele lunare.

Unele institutii financiare s-ar putea sa te intrebe ce vei face cu suma de bani obtinuta in plus la refinantare, dar de regula nu mai exista astfel de bariere.

Refinantarile se fac pe perioade de maxim 10 ani, depinde mult cand a fost accesat creditul.

Altfel, refinantarile au cam aceleasi cerinte cu creditele de baza din portofoliul institutiilor financiare.

Daca esti posesorul unui credit de la IFN si nu-l mai poti rambursa, poti sa incerci o refinantare. Exista o posibilitate mica sa poti obtine de la banca refinantarea unui imprumut de la IFN. Altfel, singura varianta este sa apelezi la un alt IFN.

IFN-uri care fac refinantari credite restante 1

Bancile refinanteaza credite de la IFN doar daca capacitatea ta de rambursare este in prezent una deosebit de buna.

Bineinteles, nu trebuie sa apelezi la o refinantare pentru a te ingloda si mai tare in datorii, ci pentru a-ti rezolva datoriile trecute.

Altfel spus, inainte de orice cheltuiala, trebuie sa-ti stingi datoriile vechi. Uneori chiar insttiutia creditoare iti pune aceasta conditie de a-ti achita creditele restante.

Pentru orice produs accesat poti fi raportat la Biroul de Credit si astfel nu vei obtine decat o deteriorare si mai accentuata a scoringului din BC.

Datoriile succesive iti vor taia accesul la alte credite. Deci, fii atent la alegerile pe care le faci.

Refinantarea creditelor IFN pentru o perioada mai lunga decat cea a imprumutului initial este o solutie. Astfel iti poti diminua impovararea lunara si iti cresti sansele sa obtii un credit avantajos.

La banci poti obtine refinantari pe perioada lunga, de pana la 10 ani. Este dificil totusi sa gasesti o banca care sa-ti refinantezi imprumuturi IFN.

Daca vei fi refuzat de banci, pana la urma singura solutie la indemana vor fi tot IFN–urile.

Societatile nebancare ofera refinantari in conditii lejere chiar si pe perioade mai lungi.

Poti obtine o refinantare la IFN pentru perioade de pana la 5 ani.

IFN-urile nu sunt nici atat de drastice in privinta conditiilor de eligibilitate. Nu-ti cer nici carte de munca ori contract pe perioada nedeterminata. Este important sa ai venituri consistente care sa acopere gradul de indatorare.

Documente solicitate de IFN-uri care fac refinantari

  • carte de identitate
  • o dovada de venit: copie dupa extras de cont, adeverinta de venit, cupon de pensie, etc.

Fie ca iei un credit nou ori apelezi la o refinantare, este bine sa alegi drept moneda cea in care iti incasezi salariul. Astfel vei fi protejat impotriva fluctuatiilor cursului de schimb.

Multi oameni au fost raportati la Biroul de Credit datorita problemelor generate de cursul valutar. Daca ne amintim de perioade crizei economice cand euro a crescut brusc, iar ratele creditelor in euro au devenit greu de digerat de catre imprumutati, putem sa avem o imagine clara asupra acestei probleme.

Bine, probleme pot aparea si din alte motive, cum ar fi ROBOR-ul ori EURIBOR-ul, insa, acestea sunt riscuri iminente ce apar in timpul perioadei de creditare.

Daca ai un credit ori mai multe in derulare la IFN, poti incerca in primul rand la banci. Daca banca nu vrea sa-ti refinanteze creditele de la IFN, poti sa incerci o refinantare la acelasi IFN la care ai imprumutul, ori la un altul cu produse similare.

IFN-urile fac refinantarile atat pentru creditele bancare cat si pentru cele nebancare. Pe de alta parte, bancile refinanteaza credite restante acordate de alte banci, mai rar de IFN-uri.

Haideti sa vedem si cateva societati nebancare la care puteti apela pentru o refinantare:

  • CreditFix ofera o refinantare pentru un an de zile in cuantum de maxim 10.000 de lei. Se solicita sa ai o varsta intre 18 si 65 de ani. Venitul minim acceptat este de 1.000 lei net. Pot fi refinantate credite, carduri de credit si overdraft-uri, poti obtine chiar o suma de bani in plus. Nu pot fi refinantate credite ipotecare.
  • SmileCredit ofera la randu-i un credit de refinantare pentru creditele de la alte IFN-uri. Ni se promite o dobanda avantajoasa. Poti imprumuta maxim 2000 de lei pentru 35 de zile. Ai nevoie de copie dupa CI si un extras de cont pe luna anterioara si de asemenea adresa de refinantare de la IFN-ul ori IFN-urile pe care doriti sa le stingeti.
  • Easy Credit ne ofera o refinnatare in conditii mai avantajoase, fara costuri suplimentare aferente preluarii creditului. Poti imprumuta pentru 60 de luni, cu un DAE maxim de 79,4%.
  • Cetelem ofera un credit de refinantare de la alte banci ori IFN-uri cu dobanda incepand de la 8,775%. Obtii rate fixe si 0 comisioane, cu 0 garantii. Pentru a accesa creditul de refinantare de la Cetelem trebuie sa fii angajat cu 3 luni vechime la locul actual de munca ori sa fii PFA, ori pensionar.

Ai ramas fara bani? Ti-au micsorat salariul sau chiar ai ramas fara serviciu? Ai multe credite si ratele se lasa asteptate? Rafinantarea poate fi solutia!

Avantajele si dezavantajele refinantarii

Creditul de refinantare se acceseaza din mai multe motive: ai un credit si rata devine greu de platit; in acest consitii, mergi la banca, fie la cea la care ai creditul, fie la alta banca (poate ai aflat de o oferta mai buna pentru refinantarea unor credite mai vechi).

Depui la banca dorita o cerere de refinantare a creditului sau creditelor si, profitand de noile oferte ale bancilor in privinta refinantarii vechilor credite, poti obtine bani in plus sau poti sa obtii o rata mai mica.

Avantajele refinantarii

– dobanda mai mica decat in cazul creditului vechi;
– rata lunara mai mica;
– perioada de rambursare mai lunga;
– exista posibilitatea de a suplimenta suma imprumutata;
– schimbarea monedei in care se face imprumutul;
– varietatea creditelor pentru refinantare oferite de institutiile bancare.

Dezavantajele refinantarii

Tin de plata unor taxe suplimentare, cum ar fi:
– plata comisionului pentru rambursare anticipata;
– plata comisionului pentru acordarea creditului nou;
– plata unei sume cuprinse intre 50 si 300 euro pentru referintele cerute de catre institutia bancara care acorda refinantarea si luate de la banca unde ai facut creditul vechi.

(Visited 3.824 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. M G Reply
  2. K A Reply

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies