Cum folosesti un calculator de credite?

Actualizare martie 5, 2024

Unde gasesti un calculator de credite, la ce foloseste, cum il utilzezi corect

Pentru multa lume poate suna ciudat sa vina cineva sa le explice cum se utilizeaza un calculator de credite. Dar, sunt destule persoane care nu stiu sa foloseasca un astfel de instrument si pentru care astfel de informatii sunt mai mult decat binevenite.

Ca sa stim sa-l folosim, trebuie mai intai sa stim ce este un calculator de credite. Un astfel de instrument este pus la dispozitie de institutiile financiare astfel incat cei ce vor sa acceseze un credit sa-si faca o prima parere despre conditii si costuri.

Banii pe card in 15 minute

[APLICA ONLINE]

Obtii banii rapid, fara garantii si fara giranti. Ai nevoie de un venit de minim 500 de lei declarat la ANAF, CI, card. Mai Mai Credit acorda pana la 10.000 de lei imprumut.

 

Credit online de pana la 12.000 lei

[APLICA ONLINE]

Poti solicita sume variate, daca ai intre 18 si 75 de ani, un cont bancar si un numar de telefon activ, cu orice istoric e credit.

Conditiile pe care ti le poate sugera un astfel de instrument financiar sunt: venitul minim necesar, gradul de indatorare acceptat, suma minima si maxima, peioada de rambursare minima si maxima, rata lunara.

In privinta costurilor, printr-un calculator de credite, poti afla care este dobanda, care sunt comisioanele aferente respectivului produs, care este dobanda anuala efectiva etc.

Astfel de instrumente sunt intens folosite la acordarile online. IFN-urile care au in portofoliu credite rapide online fara acte au printre cele mai usor de utilizat calculatoare de credite. Acest lucru se intampla pentru a facilita accesul clientilor la produsul financiar dorit.

Cand avem nevoie de un calculator de credit?

Folosim un astfel de instrument atunci cand dorim sa comparam mai multe oferte de creditare ori cand vrem sa accesez un anume produs ales deja.

Ca si in cazul cumparaturilor online, unde dupa ce adaugi in cos, obtii la final totalul, asa si in cazul accesarii unui credit, dupa ce utilizezi calculatorul de credit, vezi care sunt costurile totale si rate aferente.

Un calculator iti ofera date despre dobanda, despre perioada de accesare, despre data scadenta si rata lunara (ori saptamanala).

Noi va sfatuim sa cititi insa si celelalte informatii de pe platforma online a creditorului ales, pentru ca un calculator de credit nu ofera atat de multe informatii. Exista tot felul de detalii care nu pot fi efectiv cuprinse intr-un astfel de instrument financiar, care pana la urma este o unealta de calcul, nu un manual de accesare.

Care sunt in fapt informatiile furnizate de un astfel de instrument?

Orice calculator are propria configuratie, chiar daca pana la un punct toate par sa semene intre ele. Fireste ca la institutiile care ofera credite cu rate saptamanale, configuratia calculatorului este facuta pentru astfel de perioade de rambursare. La banca care ofera credite cu dobanda variabila ti se spune ca calculele sunt estimative, deci sa le iei cu titlu informativ.

Cum folosesti un calculator de credite? 1

Prin intermediul unui calculator de credit, poti afla informatii despre:

– perioada de rambursare, minima si maxima
– suma ce poate fi accesata, minima si maxima
– daca ti se verifica sa nu istoricul de creditare
– daca sunt acceptate sau nu persoanele cu istoric de credit negativ
– venitul minim solicitat
– gradul de indatorare maxim acceptat
– vechime minima in munca acolo unde se impune acest parametru.

Ce ar trebuie sa urmaresti tu la accesarea unui credit, pe langa datele oferite de calculatorul de credite?

In primul rand trebuie sa cunosti contractul de credit cu toate detaliile din el. In contractul de credit se trec de exemplu posibilitatile de refinantare, de reesalonare, de rambursare anticipata, etc. De asemenea, este important sa cunosti foarte bine ce se intampla in cazul in care intarzii cu plata ratelor ori daca depasesti data scadenta. Trebuie neaparat sa cunosti care sunt consecintele in caz de neplata la timp.

Apoi, trebuie sa ai la indemana informatii legate de:

– serviciul cu clientii: telefoane, adrese, email
– conditiile de accesare
– suport tehnic la accesare si ulterior dupa ce ai contractat creditul
– exprimarea libera a unor pareri legate de institutie si produs
– sugestii, reclamatii

Este avantajos pentru client un calculator de credite?

Din punctul de vedere al solicitantului de imprumut, sa poti afla in cateva minute care sunt conditiile, costurile si sa poti compara mai multe oferte, este fireste benefic.

Din alt punct de vedere nu este tocmai avantajos pentru ca exista si amanunte ce nu transpar dintr-un astfel de instrument financiar, si daca esti in graba sa imprumuti bani, ai putea fi tentat sa treci peste mai multe etape la accesare.

Una peste alta, un calculator de credite este util pentru orice cetatean care se afla in cautarea unui credit. Printr-un astfel de instrument poti gasi oferta cea mai avantajoasa din piata, cu conditia sa compari aceiasi parametri. Apoi, folosirea unei astfel de aplicatii online este gratuita, deci te poti bucura in voi ori de cate ori vrei sa obtii niste informatii care te intereseaza.

(Visited 610 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies