Imprumuturi facile pentru cei din diaspora

Actualizare martie 5, 2024

Multe institutii financiare au oferte si pentru romanii ce lucreaza in strainatate in 2024. Si IFN-urile si bancile acorda credite pentru diaspora.

Multi romani plecati in strainatate cauta sa se imprumute in tara la banci ori la IFN-uri.

Unele societati au inceput sa aiba in portofoliu produse dedicate acestor persoane plecate la munca in strainatate.

Credit de nevoi cu o luna vechime

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Se accepta si persoanele cu istoric negativ in BC.

 

Promotie luna mai 2024

[DETALII CREDIT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe de la 19 lei pe saptamana si ProviAsigurare, daca ai peste 18 ani

 

Banii pe card in 15 minute

[APLICA ONLINE]

Obtii banii rapid, fara garantii si fara giranti. Ai nevoie de un venit de minim 1000 de lei declarat la ANAF, CI, card. Mai Mai Credit acorda pana la 15.000 de lei imprumut.

Creditele de nevoi personale pentru cei din diaspora sunt de regula acordate in aceleasi conditii ca si pentru romanii din tara, insa, mai sunt unele cerinte in plus, cum ar fi vechimea in munca la un angajator din afara.

Si bancile specifica in multe dintre oferte ca accepta si romani plecati la munca in strainatate. Plecand de la aceasta idee, imprumuturile pentru diaspora au inceput sa fie din ce in ce mai solicitate.

Unii sunt nedumeriti ce inseamna aceste credite pentru diaspora. Ca sa fim de la inceput bine intelesi, va spunem ca aceste produse sunt destinate romanilor care nu sunt in tara, ci sunt plecati la munca in strainatate.

Anul 2024 ne gaseste cu multe oferte de creditare pentru romanii ce lucreaza in strainatate. Acesti cetateni pot accesa un credit in conditii destul de permisive, cu conditia sa indeplineasca niste condiiti de eligibilitate impuse de creditori.

Toate institutiile financiare pleaca de la premisa ca romanii din diaspora au un venit, caz in care poate deveni client. Nu am vazut institutii financiare in tara care sa acorde credite celor neangajati.

Bancile din Romania crediteaza cetateni care lucreaza in tarile Uniunii Europene. Unele banci si-au facut chiar si programe speciale pentru romanii din strainante, mai ales acele banci care au reprezentante in tarile unde muncesc romanii solicitanti, banci care au active si in Romania.

De regula, bancile solicita codebitori daca nu indeplinesti conditiile de venit, dar unele solicita codebitori oricum. Acestor codebitori bancile le solicita eligibilitate ca oricarui client roman ce acceseaza un credit din tara. Spre exemplu, acestia trebuie sa aiba venituri permanente, sa aiba vechime in munca pe teritoriul Romaniei, sa aiba un grad mic de indatorare.

Unele banci solicita garantii, fie ipotecare, fie de alta natura.

Exista banci care acorda credite celor ce lucreaza in strainatate daca acestia au veniturile minime necesare solicitate. Aceste minime variaza intre 800 – 900 de euro si 1500 – 2000 de euro. Dar, bineinteles, totul depinde de suma pe care doresti sa o imprumuti.

Solicitarile stricte legate de clientul plecat in strainantate se rezuma la:

  • venit minim obligatoriu
  • dovada ca este rezident in tara unde munceste.

Institutiile nebancare sunt mult mai permisive decat bancile si in privinta acordarii de credite pentru diaspora. Aceste societati solicita rar codebitori, bazandu-si verificarile doar pe venit si eeventuale datorii neplatite. La aceste societati poti apela chiar daca nu ai loc de munca stabil.

In general, bancile si IFN-urile se adreseaza atunci cand isi prezinta creditele pentru strainantate, indeosebi cetatenilor plecati la munca in Spania, Italia, UK si Germania.

Credite pentru romanii din Spania

Persoanele plecat la munca in Spania au acces la multe tipuri de credite pe teritoriul Romaniei. Pot accesa la la creditul Prima Casa pana la credite de nevoi personale ori microcredite aflate in portofoliul IFN-urilor. Programul Prima Casa pentru strainantate se acorda in conditii stricte impuse de statul Roman. Ca sa ap;ici pentru acest program trebuie sa indeplinesti cumulativ mai multe conditii. Daca te incadrezi si esti declarat eligibil, poti aplica pentru programul Prima Casa la bancile inscrise in program. Bancile solicita pentru acordarea creditelor pentru romanii din strainatate documente traduse si legalizate. Uneori sunt solicitate documente suplimentare comparativ cu ceea ce se practica pentru clientii rezidenti in Romania.

Romanii plecati la munca in Spania nu fac rabat de la aceste cerinte, pentru accesarea unui credit vor trebuie sa prezinte documente justificate ale venitului, contract de munca, diverse adeverinte, etc. Daca apeleaza direct la IFN-urile conditiile sunt mai lejere, dar si costurile mai mari. Insa, exista avantajul ca la IFN-uri pot aplica si online, si atunci s-ar putea sa merite acest demers, mai ales daca este implicata si o urgenta.

Imprumuturi facile pentru cei din diaspora 1

Imprumuturi pentru romanii din UK (Anglia, Irlanda etc)

Romanii plecati la munca in UK, in Anglia cu precadere sunt mari amatori de credite. Unii dintre ei au reusit sa se imprumute chiar la banci din regat, nemaifiind interesati de creditele din tara. Unii au ramas chiar datori la bancile din strainantate si isi cauta cu disperare solutiile in tara. Am observat foarte mare interes pentru acest subiect, tinand cont de email-urile pe care le primim pe adresa noastra. Multi romani plecati in UK se plang ca au datorii la creditele accesate si nu stiu cum sa-si rezolve problemele. Bine, multi se intreaba care ar putea fi consecintele neplatilor.

Situatia romanilor plecati in UK nu este una usoara, mai ales in contextul brexitului. Unii dintre ei se gandesc deja sa se intoarca acasa, unii fiind motivati si de diminuarea somajului din Romania.

Cei mai dornici de imprumuturi sunt romanii plecati in strainatate in tari europene bogate. E adevarat ca in unele tari sunt si multi romani plecati, asa cum sunt cei din Italia, Spania, Anglia.

Plecarea in strainatate nu-ti ia insa grijile dupa cap. Nu inseamna ca odata plecat din tara vei trai ca un pasa intr-o tara din afara. Acolo trebuie sa muncesti serios, sa-tti schimbi obiceiurile, sa te adaptezi. Viata nu este deloc usoara in afara, iar la inceput veniturile sunt deosebit de mici.

Cand pleci in strainatate nu scapi de cheltuielile cu sanatatea, cu intretinerea, cu educatia.

Romanii din diaspora sunt indeosebi interesati de creditele ipotecare, in speta de cele din programul Prima Casa, dar si creditele imobiliare specifice fiecarei banci in parte. Creditele ipotecare sunt la mare cautare printre romanii plecati in strainatate pentru ca multi dintre ei au plecat cu acest scop din Romania, si anume, acela de a munci acolo pe bani mai multi pentru a se intoarce in tara unde sa-ti cumpere ori sa-si construiasca o casa a lor.

Credite pentru romanii din Germania

In Germania traiul este scump. E adevarat ca nu este mai scump ca in Elvetia, insa, este de regula mai scump decat in multe dintre tarile europene. Chiar daca nu sunt atat de multi plecati in Germania, totusi, exista si din partea acestor romani interes pentru creditele accesate in tara.

Daca va intrebati de ce nu se imprumuta romanii in Germania unde dobanzile sunt incomparabile mai mici decat in Romania, raspunsul este unul singur, pentru ca nu indeplinesc conditiile de eligibilitate de la bancile de acolo.

In Romania, chit ca gasesc credite cu dobanzi mai mari, exista sansa sa obtina aceste imprumuturi. Unii apeleaza in tara la credite cu garantii ipotecare, mai ales ca unii dintre ei au case aici si le pot pune drept gaj pentru obtinerea unui credit.

Fireste ca este bine ca atunci cand te imprumuti sa fii constient ca te angajaezi la un contract pe care trebuie sa-l respecti. Este important sa respecti acel contract si sa nu lasi datoriile sa te prinda din urma. Daca ai datorii neachitate vei suporta consecintele pe termen mediu si lung. Raportarea la Biroul de Credit este una dintre aceste consecinte, iar acest fapt iti poate ingreuna accesul la un nou imprumut.

Multe banci si IFN-uri sunt deschise si catre romanii plecati in strainatate, acordand credite persoanelor plecate la munca in Spania, italia, Germania ori Marea Britanie.

Romanii din strainatate cauta indeosebi credite ipotecare, dar si de nevoi personale.

Credite si imprumuturi pentru romanii din Italia

Bancile din Romania si-au crescut destul de mult in ultima vreme nivelul de accesabilitate. De asemenea, au redus mult timpii de acordare.

Sunt banci si IFN-uri la care poti apela astazi si sa primesti creditul in aceeasi zi, ori cel tarziu a doua zi de la accesare.

Spre exemplu, una dintre bancile mari din Romania, acorda cetatenilor romani plecati in strainatate sume de bani intre 5.000 si 100.000 de euro pentru maxim cinci ani. Acest imprumut numit generic Expresso non-stop este acordat in conditii lejere, cu veniturile luate in calcul per familie ale solicitantului. Poti sa imputernicesti pe cineva din tara sa se ocupe de semnarea contractului. Creditul Expresso Non-stop este flexibil, putand sa soliciti sume suplimentare de bani. Ratele se pot achita prin transfer bancar daca te aflii in una dintre tarile UE (Italia, Franta, Spania).

Romanii plecati la munca in Italia au la dispozitie mai multe oferte de creditare. O alta banca le pune la dispozite sume cuprise intre 10.000 si 50.000 de euro, in functie de veniturile fiecaruia si de gradul de indatorare.

Statul Roman a creat un plafon special pentru romanii din strainatate aferent programului Prima Casa. Asa incat pentru cei din diaspora exista posibilitatea de a solicita un credit prin programul Prima Casa chiar daca fondurile din tara s-au epuizat, pentru ca pentru ei exista fond special separat.

Accesarea unui credit de nevoi pentru cei ce obtin venituri din strainatate

Romanii din strainatate pot accesa un credit de nevoi personale cu conditia sa aiba un loc de munca oficial, sa aiba un contract de munca, iar angajatorul sau sa raporteze veniturile catre autoritatile fiscale din respectiva tara.

Avand in vedere ca numarul romanilor plecati in strainatate care aleg sa se imprumute in Romania este din ce in ce mai mare, noi preconizam ca vor aparea in 2024 mult mai multe oferte in randul bancilor si IFN-urilor.

Chiar daca ar fi mai avantajos pentru ei sa se imprumute in tarile unde muncesc, de regula nu sunt eligibili pentru astfel de credite. Spre exemplu, in UK poti obtine un imprumut daca ai un minim de trei ani de sedere oficiala (asta implica un loc de munca stabil) pentru a solicita si obtine un credit.

Romanii din diaspora pot contracta un credit din postura de angajati in strainatate cu conditia sa indelineasca conditiile de eligibilitate impuse de institutiile financiare.

Fireste ca orice actiune trebuie sa fie precedata de o informare buna astfel incat imprumutul solicitat sa fie unul in avantajul lor.

Nimeni nu isi doreste credite neperformante, datorii, litigii, executarii site, propriri pe venituri si conturi. De aceea va recomandam sa cititi cu atentie toate informatiile legate de credit, sa studiati in amanunt contractul de credit si sa fiti responsabili vis-a-vis de rambursare.

(Visited 749 times, 1 visits today)

One Response

  1. loan O Reply

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies