Solutii datornici 2020 – credite rapide chiar daca esti in BC

Actualizare octombrie 26, 2020

Exista posibilitatea de a imprumuta in 2020 o suma oarecare de bani chiar daca ai statutul de datorinic, aparand pe listele BC?

Solutii pentru datornicii bancilor sunt oferite de firmele non-bancare din piata prin ofertele lor de credite rapide doar cu buletinul si un extras de cont.

Nu toate IFN-urile sunt ingaduitoare cu datornicii, insa, unele admit si astfel de persoane la creditare.

In fapt, in acest an, politicile de creditare ale societatilor nebancare s-au inasprit, indeosebi pe partea de eligibilitate ce include si scoringul personal din Biroul de Credit.

Datorita norilor reglementari din piata financiara, creditele nebancare au devenit mai dificil de accesat. Unele IFN-uri si-au schimbat radical politicile de creditare (spre exemplu cei de la Viva Credit si-au modificat celebrul lor ‘credit pana la salariu’, transformandu-l intr-o linie de creditare pentru 5 ani, pastrand totusi pentruperioada de 30 de zile posibilitatea de costuri zero, daca se ramburseaza suma de bani imprumutata integral).

Credite rapide pentru datornici gasiti totusi la unele IFN-uri, insa costurile implicate nu mai sunt atat de mari ca in trecut. Deja DAE-ul maxim pentru aceste credite se invarte in jurul la 2000%, fapt destul de inedit, tinand cont ca acum cateva luni cel mai mic DAE era in jur de 4000% pentru astfel de imprumuturi rapide.

In fine, piata financiara este activa si se schimba, lucru pe care il acceptam si il incurajam.

Va mai spunem ca de anul trecut, odata cu intrarea in vigoare a noilor politici de limitare a gradului de indatorare, se vor schimba cu siguranta conditiile de eligibilitate pentru creditele care admit si datornici. Odata cu aceasta masura, vor aparea noi schimbari in piata, indeosebi in privinta creditelor rapide. Bine, pentru creditele pe termen scurt nu va fi o schimbare deosebita. Insa, trebuie sa tinem cont ca multe IFN-uri si-au modificat deja intervalele de creditare, perioadele fiind in genere marite in toate cazurile. Astfel, depasindu-se perioada de creditare de 30 de zile, gradul de indatorare isi face simtita prezenta intr0un mod direct, fara echivoc.

Exista solutii de creditare pentru datornici in 2020?

Cu siguranta din 2019 vor aparea noi produse financiare in portofoliul IFN-urile, noile credite nebancare cu siguranta vor fi adaptate la noile ceintele legislative.

Sa vedem cum va fi integrata in peisaj problema unei parti dintre clientii datornici, cei ce mai aveau inca acces la credit, chiar daca apareau ca inscrisi cu restante in Biroul de Credit.

Nu exista produse special concepute pentru restantieri. Daca cineva se asteapta ca aceste imprumuturi ce admis si persoanele inscrise in Biroul de Credit sa fie unele acordate cu dedicate, se inseala. Riscurile asumate de societatile financiare sunt mult prea mari.

Va informam totusi ca, daca va gasiti in aceasta postura, si nu stiti la cine sa apelati, puteti sa incepeti direct cautarea cu IFN-urile ce au in portofoliu microcredite.

Sumele de bani pe care aceste societati le acorda sunt mici, de unde si riscurile asociate sunt mici, asa incat, riscurile in aceste cazuri nu sunt atat de mari. Pentru datornici este un privilegiu sa fie din nou acceptati la creditare.

Bancile, pe de alta parte, accepta datornici doar in anumite situatii.

Dupa parerea noastra, anul viitor va aduce multe noutati in privinta creditelor nebancare. Vom vedea asadar o alta fata a imprumuturilor nebancare 2020 si cu siguranta directia este spre limitare a creditari, deci, se vor inaspri conditiile de accesare chiar si pentru aceste produse facile de la IFN.

Ce stim cu siguranta este ca gradul de indatorare va fi limitat incepand din prima zi a lui 2020, astfel ca IFN-urile vor trebui sa vina rapid cu noi produse de creditare adaptate noilor conditii. Avand in vedere ca ele trebuie sa indeplineasca si alte conditii, nu doar cele impuse de normativele si reglementarile locale in vigoare, va fi o adevarata provocare pentru aceste societati sa mentina sus stacheta.

O opinie pe care v-o impartasim este aceea ca in 2019 bancile vor avea oarecum de castigat din aceasta tulburare a apelor adusa de gradul de indatorare, desi si ele sunt afectate.

(Visited 2.202 times, 1 visits today)

One Response

  1. FAUR PETRU Reply

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies