Cine imi mai acorda un credit de nevoi daca am poprire pe salariu?

Actualizare martie 5, 2024

Multe persoane cu conturile blocate spera sa acceseze un credit de nevoi personale.

Ce este poprirea pe salariu si cum apare?

Daca si tu te intrebi cine iti mai acorda un credit cu proprire pe salariu ori pe conturile bancare, afla ca exista posibilitatea sa te imprumuti chiar aflandu-te in aceasta situatie.

Credit de nevoi cu o luna vechime

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Se accepta si persoanele cu istoric negativ in BC.

 

Promotie luna mai 2024

[DETALII CREDIT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe de la 19 lei pe saptamana si ProviAsigurare, daca ai peste 18 ani

 

Banii pe card in 15 minute

[APLICA ONLINE]

Obtii banii rapid, fara garantii si fara giranti. Ai nevoie de un venit de minim 1000 de lei declarat la ANAF, CI, card. Mai Mai Credit acorda pana la 15.000 de lei imprumut.

Sunt unele banci si IFN-uri care accepta sa te imprumute si in aceasta situatie cu conditia sa-ti platesti mai intai datoria care a determinat proprirea pe salariu ori pe cont.

Proprirea pe salariu se datoreaza intarzierilor in plata unor rate ori datorii de alte natura.

Daca ai poprire pe salariu si ai nevoie urgenta de bani, poti fi intr-o situatie dificila. Poprirea poate fi pusa in aplicare in cazul in care ai datorii la plata creditelor sau a altor datorii. Insa, nu toate institutiile financiare iti vor acorda un credit de nevoi personale in aceasta situatie. In acest articol, vei afla cine iti poate acorda un astfel de credit.

Poprirea pe salariu este o procedura prin care o parte din salariul tau este retinuta si platita direct creditorului tau. Aceasta se intampla atunci cand ai datorii si nu le-ai platit la timp. Procedura de poprire pe salariu este legala si poate fi pusa in aplicare de un executor judecatoresc sau de un birou de colectare a datoriilor.

Poprirea pe salariu apare in urma unei hotarari judecatoresti sau a unui titlu executoriu emis impotriva ta. De asemenea, poti fi supus popririi pe salariu in cazul in care nu ai platit o datorie la timp si creditorul tau a obtinut un ordin de plata.

Cand ti se pune poprire pe conturi? Care sunt cauzele?

In cazul in care ai fost raportat la Biroul de Credit si banca demareaza procedurile de executare silita, urmarea este sa ti se puna proprire pe salariu si pe conturi pentru recuperarea datoriilor.

Sunt si cetateni care desi nu au avut de-a face cu un imprumut se gasesc in situatia de a avea proprire pe conturile bancare. Unii care au datorii la ANAF.

Spre exemplu, de curand ANAF a inceput sa trimita catre ceateni informari de plata, in general pentru cotizatiile din sanatate din ultimii cinci ani (din 2015 incoace). Am vazut tot felul de situatii cand plecandu-se de la sume de cativa zeci de lei, oamenii au restante de sute ori chiar mii de lei, adunati in timp si datorita penalizarilor, probabil. Vom vedea in urmatoarea perioada foarte multe propriri de la ANAF.

Cei ce vor sa contracteze din nou un credit de nevoi personale pentru a-si plati restantele ce le-au adus proprirea pe salariu o pot face practic la orice banca si la orice IFN. Bineinteles, nu toate ii vor accepta, dar am vazut deschidere din partea unor institutii financiare.

Spre exemplu, cei de la Banca Transilvania ne informeaza ca daca avem o proprire pe conturi, puteti sa solicitam un imprumut cu conditia sa ne platim intai datoriile care au determinat respectiva proprire. E adevarat, aici e vorba de creditele pentru persoanele juridice, pentru firme.

Din cateva am inteles noi, informandu-ne, se poate sa iei un credit de nevoi personale chiar daca ai proprire pe salariu ori pe cont. Bineinteles, fiecare caz este unic si situatia difera de la om la om. S-ar putea ca bancile sa tina cont de mai multe aspecte: valoarea sumelor restante, perioada restantei, venitul actual, scoringul din BC, etc.

Acorda bancile credite celor cu conturile blocate?

Situatia generala se prezinta astfel: bancile iti acorda creditul cu conditia sa iti platesti datoria intai din banii imprumutati.

Evident, trebuie mai intai sa te califici pentru un credit, pentru ca cu proprire ori fara, tot trebuie sa indeplinesti conditiile de eligibilitate solicitate pentru un credit de nevoi personale la banci ori la IFN-uri. Bancile iti calculeaza scoring-ul de credit si in functie de acest coeficient iti aproba ori iti respinge creditul.

La banci va fi mai greu. Cu siguranta, in situatia in care ai proprire pe salariu ori pe cont sa nu ai niciun scoring formidabil in Biroul de Credit. Si atunci bancile vor fi circumspecte si iti vor acorda greu creditul.

Si atunci, ramane varianta institutiilor nebancare. Aceste societati nu sunt atat de restrictive in privinta istoricului de plata.

Un punct forte pentru tine ar fi ca in prezent sa ai un venit considerabil si atunci multe instittii financiare vor fi mai receptive la solicitarile tale.

Cum va spuneam anterior, un credit cu proprire pe salariu in 2021 gasiti cu certitudine la IFN-uri. E mai usor de accesat, conditiile sunt mai permisive si nu vi se cer prea multe acte. Cu siguranta nu toate IFN-uri te vor imprumuta daca ai proprire pe cont.

Sunt cateva IFN-uri in piata care acorda credite si celor inscrisi in Biroul de Credit, poti incepe cautarea de la ele. Iata si care sunt aceste IFN-uri: Credius, CreditFix, Ferratum, Telecredit, IFN Extra Finance.

Pot sa obtin un credit daca am proprire pe salariu? Cui sa ma adresez, bancii ori IFN-ului?

Cand ai intarzieri la plata unei rate, banca te instiinteaza si apoi te raporteaza catre Biroul de Credit, deschizand si procedurile de executare silita.

Daca nu-ti achiti rata pana la urma, se declanseaza procedura de executare silita si multor oameni li se pune proprire pe salariu.

Cei ce ar mai dori sa acceseze un credit ori o refinantare sunt ingraditi de proprirea pe salariu.

In primul rand, cu proprire pe salariu nu mai poti atinge gradul de indatorare admis decat in cazul in care ai si alte venituri pe care le incasezi in mana, dovedibile cu acte.

Este dificil sa mai gasesti un imprumut dupa proprire.

In realitate, poti sa obtii un credit, dar va implica mai multe drumuri. In primul rand, pentru accesare va trebui sa faci un drum la o institutie financiara pentru a depune acte si pentru a-ti dovedi bonitatea.

Apoi, va trebui sa mergi la ghiseul unei banci pentru a-ti ridica banii.

Ca sa eviti transferul printr-un cont bancar, poti slecta obtinerea imprumutului cu banii cash, numerar, la ghiseul unei banci.

Exista IFN-uri care practica astfel de accesari cu banii in mana.

Cel mai sigur mod de a obtine un imprumut, cand ai proprire este sa apelezi la aceeasi banca care ti-a impus proprirea, sa soliciti un creidt cu valoare mai mare decat datorai bancii, si sa te angajati ca vei utiliza intai creditul pentru a-ti achita datoria.

Fireste, aceasta cale este functionala daca ai un venit suficient pentru a obtine suma dorita de bani.

Situatia nu este usoara, mai ales daca banca a apucat sa te raporteze la Biroul de Credit. S-ar putea sa nu mai fie atat de usor sa-ti aprobe un nou credit, tinand cont ca istoricul tau din Biroul de Credit s-a deteriorat. Exista sansa de a accesa credite pentru datornici, daca ai in prezent un venit superior.

Poti spera ca vei obtine totusi un credit bancar, in ciuda acestor inconveniente, doar angajandu-te ca vei plati datoria pe care o ai.

IFN-urile ofera la randul lor posibilitatea de a te imprumuta, daca aduci dovezi de venit. Nici aici nu-ti va fi usor cu proprirea pe salariu. Dar, cu siguranta este mai usor decat la banci.

Poti solicita un credit cu proprire pe salariu in 2024 de la IFN-uri urmand niste pasi indicati de institutia careia i te adresezi.

Retine insa ca nicio institutie nu te va imprumuta daca nu ai un venit consistent justificabil prin acte.

Este importanta si suma pe care ai proprire respectiva. Daca suma este mica si ai in continuare un grad de indatorare decent, cu siguranta vei gasi sa te imprumuti de la IFN.

Cum poti obtine un credit daca ai conturile bancare blocate? Apelezi la creditele cu accesare dintr-un birou si cu obtinerea banilor cash, in numerar.

Daca locuiesti intr-un oras, poti aplica online la un IFN, trimitand o alta dovada de venit decat extrasul de cont bancar.

Oricum, chiar daca apelezi la IFN, fii atent sa alegi creditul cu conturile proprite la costuri cat mai reduse.

Institutiile care ofera astfell de credite lucreaza indeosebi pe transfer bancar, insa, daca ai conturile bancare blocate, selectezi de la inceput ca metoda de obtinere a banilor cea de retragere in numerar de la ghiseul unei banci. O astfel de optiune o gasiti la mai multe IFN-uri.

Cum trateaza IFN-urile aceste situatii?

Nu stim daca aceste IFN-uri acorda credite chiar daca ai proprire pe conturi, insa, cu siguranta conditiile lor sunt mai lejere.

Bine, daca ai conturile blocate, ar fi bine ca banii imprumutati sa-i primesti la domiciliu, ori la un ghiseu al unei banci.

Spre exemplu, o varianta de imprumtu cand ai ai proprire pe salariu ar fi cel cu gestionare la domiciliu. Iata si care ar societatile ce acorda credite la domiciliul clientilor: Provident, iCredit, BRD Finance IFN.

Daca nu locuiesti intr-o localitate mare unde aceste IFN-uri au acoperire cu agenti care sa se deplaseze la domiciliu poti apela la un credit online cu ridicare a banilor de la o banca. Evident, trebuie sa te deplasezi intr-un oras apropiat pentru a-ti ridica banii de la agentia unei banci.

Trebuie mai intai sa gasesti IFN-ul care sa-ti oferite credit cu conturile proprite. Fii atent si la dobanzi ca de regula la IFN-urile cu conditii permisive costurile nu sunt deloc mici.

Cine imi mai acorda un credit de nevoi daca am poprire pe salariu? 1

Ce solutii mai exista in piata

O alta varianta de imprumut ar fi C.A.R.-urile ori in ultima faza Casele de Amanet.

Bine, de la Casele de Amanet este cel mai simplu sa obtii un imprumut chiar daca ai proprire pe conturi pentru ca la aceste societati banii ii obtii in mana. In schimbul unui bun de valoare pe care il lasi drept gaj, obtii un imprumut de bani (un procent din valoarea respectivului bun) pentru o anumita perioada de timp. Casele de Amanet nu te intreaba nici ce scoring ai in Biroul de Credit, nici daca ai proprire pe salariu ori pe conturile bancare.

Cand ai contul si salariu proprit este dificil ca institutiile financiare sa mai aiba incredere in a-ti mai acorda un credit. Bancile vor fi circumspecte de la inceput. Va spunem asta franc pentru a nu avea cine stie ce asteptari.

Dar, asta nu inseamna ca nu trebuie sa icnercati. Fireste ca este bine sa incepeti de la banci cautarea.

In cazul in care proprirea a fost determinata de o executare silita a unui credit este bine sa va adresati unui specialist, unui avocat eventual specializat in astfel de probleme. Mai intai e bine sa vorbiti cu banca. Bine, noi va sfatuim sa vorbiti cu banca inainte de a ajunge intr-o astfel de situatie.

Sunt multe persoane carora ANAF-ul le-a pus proprire pe conturi pentru ca nu si-au platit taxele si impozitele.

Pentru a incasa salariu astfel de persoane cu proprire pe conturi, apeleaza la credite nebancare pentru a-ti plati datoria si a scapa de acest blocaj.

Proprirea ori executarea silita sunt probleme dificile care merita informare prealabila. Este bine sa intrebati si pe cineva care se pricepe – un specialist, despre situata voastra.

(Visited 13.885 times, 3 visits today)

One Response

  1. D A B Reply

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies