Cum obtin un imprumut fara a fi angajat?

Actualizare martie 5, 2024

Speranta de a obtine un credit fara loc de munca, fara sa fii angajat s-ar putea sa nu fie desarta atata timp cat poti dovedi ca ai venituri.

Am sanse sa ma imprumut la banca daca nu sunt angajat? Daca nu lucrez in Romania, exista societati, banci ori IFN-uri care sa ma imprumute?

Sunt multe cai de a te imprumuta fara sa fi angajat, insa toate converg inspre o unica cerinta: sa ai totusi veniturile necesare.

Credit de nevoi cu o luna vechime

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Se accepta si persoanele cu istoric negativ in BC.

 

Promotie luna mai 2024

[DETALII CREDIT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe de la 19 lei pe saptamana si ProviAsigurare, daca ai peste 18 ani

 

Banii pe card in 15 minute

[APLICA ONLINE]

Obtii banii rapid, fara garantii si fara giranti. Ai nevoie de un venit de minim 1000 de lei declarat la ANAF, CI, card. Mai Mai Credit acorda pana la 15.000 de lei imprumut.

Exista unele banci care acorda credite fara loc de munca pentru tineri, cu garantarea ori girare din partea parintilor.

Inclusiv cei care muncesc peste granite pot sa obtina un imprumut urgent de bani, fara sa fie angajati in Romania. In ultima vreme au aparut oferte specifice pentru astfel de persoane.

Nici IFN-urile si nici bancile nu-i mai refuza din start pe cei fara carte de munca. Important este sa ai un venit taxabil. Poti obtine venituri din varii surse, din concedii, din colaborari, diurne, chirii, etc. Si bancile au devenit mult mai flexibile din punct de vedere al categoriilor de venituri acceptate in ultima vreme. Atata timp cat ai venituri taxabile cu siguranta esti eligibil pentru un imprumut fara sa fi angajat cu carte de munca.

Unde se gasesc astfel de oferte?

Cele mai multe oferte vin dinspre IFN-uri. Aceste societati sunt mult mai permisive comparativ cu bancile in privinta conditiilor de accesare.

Daca aspiri la un credit nebancar fara sa fi angajat, trebuie sa stii ca procedura este una destul de usoara.

Cum obtin un imprumut fara a fi angajat? 1

Practic, accesezi online cu o copie scanata ori fotografiata dupa buletin si una dupa extrasul de cont de unde trebuie sa reiasa ca ai veniturile necesare.

Daca ai mai aecces un credit nebancar te poti adresa aceleasi institutii si poti sa soliciti un creidt prin telefon ori chiar prin SMS. IFN-urile au inceput sa ofere astfel de facilitati clientilor mai vechi.

La IFN-uri accesarea unui credit este extrem de rapid. Accesezi si in cateva ore ori cel tarziu a doua zi ai banii in cont. Cu doua acte scanatate incarcate in contul de client poti obtine un credit fara sa fii angajat.

Ce nivel de eligibilitate e necesar?

Chiar si cei inscrisi in Biroul de Credit au accesa la creditele nebancare online de la IFN. Sunt cateva IFN-uri care acorda credite debitorilor.

Important este sa ai un venit taxabil, demonostrabil, chiar daca nu esti angajat cu carte de munca in 2023.

Cand ai nevoie de bani urgent, poti sa accesezi direct de la IFN, caci astfel stii sigur ca nu vei fi amanat si procesul este mult mai rapid. Un imprumut fara a fi angajat cu carte de munca de la banci se acceseaza mai greu, pentru ca banca iti analizeaza scoringul din BC si este mult mai atenta la bonitatea ta.

Sunt IFN-uri care acorda credite si celor din strainantate, din diaspora. Spre exemplu cei de la Credius au in portofoliu astfel de imprumuturi pentru diaspora. Un astfel de credit este disponibil celor cu varsta mai mare de 18 ani, cetateni romani cu domiciliul in UE, cu vechime minim de o luna la locul de munca.

Imprumutul de nevoi personale pentru diaspora de la Credius da accesul la sume de bani cuprinse intre 1000 EURO si 10000 EURO, pe perioade de la 20 la 60 de luni.

Pentru cei aflati in Marea Britanie, creditul pentru diaspora de la Credius ofera sume intre 1000 GBP si 10.000 GBP.

Care sunt limitele accesarii unui credit fara sa fii angajat?

Ideea accesarii unor credite fara sa fii angajat nu este una tocmai fericita, avand in vedere evolutiile pietii muncii din ultimii ani.

Aparitia a numeroase meserii, aparitia unor persoane care obtin venituri din activitati independente determina piata financiara sa se adapteze din mers. Era normal sa apara credite pentru cei nesalariati care obtin venituri fara sa aiba carte de munca. De ce? Pentru ca numarul acestor persoane a crescut mult in ultimii ani.

Vestea buna pentru cei ce isi doresc un imprumut fara a fi angajat 2023 este ca nu doar IFN-urile sunt deschise la diverse categorii de venituri, ci si bancile. Am vazut ca bancile romanesti au inceput sa accepte o plaja larga de venituri, nu doar cele salariale.

Retineti esenta insa, poti sa te imprumuti si fara sa fii angajat, si fara sa lucrezi, cu conditia sa ai un venit minim inregistrat undeva, taxabil de facto, din strainantate, ori din alta sursa din tara.

Am nevoie de o suma de bani urgent? In cat timp pot s-o obtin si cine mi-o acorda daca nu sunt angajat cu carte de munca in Romania, ci obtine venituri din strainantate? Poti s-o obtii de la unele IFN-uri care accepta mai multe categorii de venituri.

Sume de la IFN-uri nu sunt mari, insa te pot ajuta atunci cand ai nevoie. Chiar daca esti debitor tot ti se acorda credite, chiar si de catre banci daca nu ai un scoring bun in Biroul de Credit si ti-ai incheiat socotelile cu creditul raportat.

Ce acte imi sunt necesare pentru obtinerea unei sume de bani urgent imprumut? De regula doua: buletinul si dovada de venit ori acordul de examinarea a bazei de date ANAF.

In 2023, cele mai lejere accesari sunt cele de credite nebancare. De la IFN-uri poti obtine cel mai usor suma dorita de bani imprumut, fara garantii si fara giranti, doar cu buletinul si o dovada de venit.

Poti sa accesezi un credit si din postura de student ori alta categorie de tineri de peste 18 ani. Nu conteaza neaparat statutul si dovada ca ai un venit cert ori ca cineva garanteaza imprumutul in locul tau.

Este extrem de facil sa iei un credit nebancar daca esti in cautarea unei sume de bani urgent in 2024.

Cine acorda bani imprumut fara loc de munca?

Desi pare ciudat, unii oameni se mai intreaba daca pot obtine un imprumut chiar daca nu au un loc de munca. Totusi, multi dintre cei ce vor sa afle daca vreo institutie le poate acorda imprumut fara loc de munca sunt angajati de fapt, fara carte de munca, au contract de colaborare sunt zilieri sau pur si simplu lucreaza la negru, ca nu degeaba avem noi o rata scazuta a somajului; motivul deriva din faptul ca oamenii nu-si declara disponibilitatea ei lucrand deja ilegal, fara carte de munca pentru diverse firme obscure sau mai putin obscure.

In cazul celor care au o forma de angajare, chiar daca nu sunt angajati cu carte de munca, trebuie sa aveti o copie dupa contractul de munca, indiferent de forma acestuia. In functie de conditiile de creditare si de gradul dumneavoastra de risc este posibil ca pe parcursul perioadei de creditare sa va fie solicitata si prezentarea cartii de munca.

Printre institutiile financiare care nu solicita carte de munca se numara: Libra Bank, Banca CR Firenze, Cetelem IFN S.A, Raiffeisen, BRD, BCR. Pentru a compara ofertele acestora puteti accesa site-ul www.credite-ifn.ro si pentru creditul de nevoi personale, numai ofertele care nu solicita cartea de munca.

Unele Institutii Financiare Nebancare iau in considerare la venituri si alte forme, in afara celui salarial, deci, daca puteti dovedi ca detineti un venit constant sub o forma sau alta, puteti duce dovada respectivei societati. Unele IFN-uri iau in considerare dividendele sau veniturile obtinute in afara tarii.

De asemenea, o alta forma de imprumut fara carte de munca este aceea a codebitorului. De exemplu, imprumuturile pentru studenti sunt oferite in codebitare cu parintii acestora, parintii fiind girantii rambursarii creditului.

Cum se poate imprumuta cineva fara loc de munca

Poate un somer ori un om fara loc de munca sa obtina un imprumut rapid?

Bancile sunt restrictive cand vine vorba de loc de munca si de venituri.
Majoritatea bancilor solicitand vechime de minim trei luni la ultimul loc de munca, drept conditie de acordare.

Cu alte cuvinte, cei ce nu au cele trei luni vechime in munca la locul actual de munca, degeaba solicita imprumuturi la banci.

Pe de alta parte, bancile afirma ca accepta o gama larga de venituri. Asadar, un om care practica o profesie liberale, ori obtine venituri din activitati independente, poate fi imprumutat de banca, daca aduce dovada veniturile obtinute.

Regulile de acordare ale creditelor bancare sunt aceleasi, indiferent daca esti salariat, pensionar, student, tineri ori somer.

Conditiile de accesare ale creditelor de nevoi personale urmeaza in general aceleasi reguli, diferind usor intervalele de aplicare.

Spre exmeplu, limitele de varsta diferenta usor de la banca la banca. Ori in privinta venitului minim net obligatoriu sunt diferente de asemenea intre banci.

Vechimea in general este un parametru unanim acceptat de banci. Majoritatea solicita o vechime de minim trei luni la locul actual de munca si de minim un an in total.

Chiar daca creditele de nevoi personale sunt intr-o pasa buna, revenindu-si cat de cat din perioada neagra de dupa criza economica, totusi, bancile nu sunt darnice cu creditarea, inca.

Din cate stim noi, niciun IFN nu acorda credite fara venit. De regula, IFN-urile nu solicita vechime in munca, ci doar dovezi de venit.

Evident, exista si exceptii. De exemplu, cei de la Credius solicita o luna vechime in munca la acordarea unui credit.

De la Credius poti solicita multe tipuri de credite, in conditii destul de permisive. Ei accepta si debitorii. Asadar, Credius ii imprumuta si pe aflati in BC.

Din datele oferite de Provident reiese ca mai mult din cererile de creditare inregistrate de aceasta societate sunt respinse. Motivul principal fiind veniturile mici ori inexistente.

Totusi, la Provident sunt acceptati cei cu venituri mici, pragul de venit fiind de 300 lei. Evident, sumele ce pot fi accesate sunt in acord cu venitul detinut de client.

Viva Credit si-a modificat creditul pana la salariu transformandu-l intr-o linie de creditare pe cinci ani. In primele treizeci de zile poti beneficia de costuri zero la acest credit.

Oferte de credite rapide fara carte de munca 2024 si pentru cei ce au in derulare un credit

veti putea imprumuta sume de bani fara carte de munca, cu conditia sa aveti venituri taxabile, demonstrabile cu acte. De preferat sa aveti un extras de cont unde va inregistrati veniturile, indiferent daca sunt permanente ori sezoniere. Conditia esentuala este sa aveti venituri si ele sa permita rambursarea in bune conditii a sume de bani pe care doriti sa o imprumutati.

Credit fara carte de munca 2024 veti gasi atat in ofertele IFN-urile cat si la unele banci. Sunt si banci care nu acorda credite decat celor care au contract de munca pe perioada nedeterminanta, adica nici vorba sa iei un credit bancar fara carte de munca. Insa, exista si oferte bancare care se bazeaza exclusiv pe venituri consistente, netinand cont de tipul de contract de munca pe care il detineti.

Evident, vorbim de credite fara carte de munca de tipul celor fara garantii, acordate pe perioade mai scurte de timp, de maxim 5 ani. Nu discutam de credite de nevoi personale acordate pe perioade de 20-30 de ani.

Cand vine vorba de acordare pe perioade luni de timp, nicio banca nu te imprumuta daca nu ai un contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata. Este si firesc acest lucru, avand in vedere ca tu trebuie sa-ti asiguri bonitatea pe perioada derularii contractului de imprumut.

Oferte de credite rapide fara carte de munca 2024 veti gasi in ofertele multora dintre societatile nebancare (nu la toate).

Unele banci accepta si ele clienti care nu detin o carte de munca. Exista credite bancare pentru clientii care au varii venituri ce nu sunt generate de un contract de munca pe perioada nedeterminanta.

Avand in vedere multitudinea de activitati independente aparute in ultimii ani in Romania, este si firsc ca bancile si IFN-urile sa-si adapteze ofertele si pentru aceasta categorie de cetateni si sa nu mai tina cu dintii de cartea de munca.

Vechimea in munca nu mai este un asa impediment in acordarea unui credit bancar. Conditia care vine indeosebi de la banci este sa detii venituri pentru o anumita perioada de timp, indiferent de sursa de finantare (de regula fiecare banca ii afiseaza tipurile de venituri acceptate).

(Visited 2.473 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. Erico A Reply
  2. Dumitrescu Hrisantacorina Reply
  3. Barbara T Reply
  4. K Stan Reply
  5. G A Reply
  6. D R Reply

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies