Cum obtin un imprumut fara a fi angajat in 2023?

Actualizare aprilie 6, 2023

Speranta de a obtine un credit fara sa fii angajat s-ar putea sa nu fie desarta atata timp cat poti sa dovedesti ca ai venituri.

Am sanse sa ma imprumut la banca daca nu sunt angajat? Daca nu lucrez in Romania, exista societati, banci ori IFN-uri care sa ma imprumute?

Sunt multe cai de a te imprumuta fara sa fi angajat, insa toate converg inspre o unica cerinta: sa ai totusi veniturile necesare.

Inclusiv cei din diaspora care lucreaza in strainatate pot sa obtina un imprumut urgent de bani, fara sa fie angajati in Romania. In ultima vreme au aparut oferte specifice pentru astfel de persoane.

Nici IFN-urile si nici bancile nu-i mai refuza din start pe cei fara carte de munca. Important este sa ai un venit taxabil. Poti obtine venituri din varii surse, din concedii, din colaborari, diurne, chirii, etc. Si bancile au devenit mult mai flexibile din punct de vedere al categoriilor de venituri acceptate in ultima vreme. Atata timp cat ai venituri taxabile cu siguranta esti eligibil pentru un imprumut fara sa fi angajat cu carte de munca.

Unde se gasesc astfel de oferte?

Cele mai multe oferte vin dinspre IFN-uri. Aceste societati sunt mult mai permisive comparativ cu bancile in privinta conditiilor de accesare.

Daca aspiri la un credit nebancar fara sa fi angajat, trebuie sa stii ca procedura este una destul de usoara.

Practic, accesezi online cu o copie scanata ori fotografiata dupa buletin si una dupa extrasul de cont de unde trebuie sa reiasa ca ai veniturile necesare.

Daca ai mai aecces un credit nebancar te poti adresa aceleasi institutii si poti sa soliciti un creidt prin telefon ori chiar prin SMS. IFN-urile au inceput sa ofere astfel de facilitati clientilor mai vechi.

La IFN-uri accesarea unui credit este extrem de rapid. Accesezi si in cateva ore ori cel tarziu a doua zi ai banii in cont. Cu doua acte scanatate incarcate in contul de client poti obtine un credit fara sa fii angajat.

Ce nivel de eligibilitate e necesar?

Chiar si cei inscrisi in Biroul de Credit au accesa la creditele nebancare online de la IFN. Sunt cateva IFN-uri care acorda credite restantierilor, fara consultarea Biroului de Credit.

Important este sa ai un venit taxabil, demonostrabil, chiar daca nu esti angajat cu carte de munca in 2023.

Cand ai nevoie de bani urgent, poti sa accesezi direct de la IFN, caci astfel stii sigur ca nu vei fi amanat si procesul este mult mai rapid. Un imprumut fara a fi angajat cu carte de munca de la banci se acceseaza mai greu, pentru ca banca iti verifica scoringul din BC si este mult mai atenta la bonitatea ta.

Sunt IFN-uri care acorda credite si celor din strainantate, din diaspora. Spre exemplu cei de la Credius au in portofoliu astfel de imprumuturi pentru diaspora. Un astfel de credit este disponibil celor cu varsta mai mare de 18 ani, cetateni romani cu domiciliul in UE, cu vechime minim de o luna la locul de munca.

Imprumutul de nevoi personale pentru diaspora de la Credius da accesul la sume de bani cuprinse intre 1000 EURO si 10000 EURO, pe perioade de la 20 la 60 de luni.

Pentru cei aflati in Marea Britanie, creditul pentru diaspora de la Credius ofera sume intre 1000 GBP si 10.000 GBP.

Care sunt limitele accesarii unui credit fara sa fii angajat?

Ideea accesarii unor credite fara sa fii angajat nu este una tocmai fericita, avand in vedere evolutiile pietii muncii din ultimii ani.

Aparitia a numeroase meserii, aparitia unor persoane care obtin venituri din activitati independente determina piata financiara sa se adapteze din mers. Era normal sa apara credite pentru cei nesalariati care obtin venituri fara sa aiba carte de munca. De ce? Pentru ca numarul acestor persoane a crescut mult in ultimii ani.

Vestea buna pentru cei ce isi doresc un imprumut fara a fi angajat 2023 este ca nu doar IFN-urile sunt deschise la diverse categorii de venituri, ci si bancile. Am vazut ca bancile romanesti au inceput sa accepte o plaja larga de venituri, nu doar cele salariale.

Retineti esenta insa, poti sa te imprumuti si fara sa fii angajat, si fara sa lucrezi, cu conditia sa ai un venit minim inregistrat undeva, taxabil de facto, din strainantate, ori din alta sursa din tara.

Am nevoie de o suma de bani urgent? In cat timp pot s-o obtin si cine mi-o acorda daca nu sunt angajat cu carte de munca in Romania, ci obtine venituri din strainantate? Poti s-o obtii de la unele IFN-uri care accepta mai multe categorii de venituri.

Sume de la IFN-uri nu sunt mari, insa te pot ajuta atunci cand ai nevoie. Chiar daca esti rau platnic tot ti se acorda credite, chiar si de catre banci daca nu ai un scoring bun in Biroul de Credit si ti-ai incheiat socotelile cu creditul raportat.

Ce acte imi sunt necesare pentru obtinerea unei sume de bani urgent imprumut? De regula doua: buletinul si dovada de venit ori acordul de verificare a bazei de date ANAF.

In 2023, cele mai lejere accesari sunt cele de credite nebancare. De la IFN-uri poti obtine cel mai usor suma dorita de bani imprumut, fara garantii si fara giranti, doar cu buletinul si o dovada de venit.

Poti sa accesezi un credit si din postura de student ori alta categorie de tineri de peste 18 ani. Nu conteaza neaparat statutul si dovada ca ai un venit cert ori ca cineva garanteaza imprumutul in locul tau.

Este extrem de facil sa iei un credit nebancar daca esti in cautarea unei sume de bani urgent in 2023.

(Visited 2.403 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. Erico A Reply
  2. Dumitrescu Hrisantacorina Reply
  3. Barbara T Reply
  4. K Stan Reply
  5. G A Reply
  6. D R Reply

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies