Imprumut pentru cei fara carte de munca

Actualizare martie 5, 2024

Obtinerea unui imprumut bancar fara carte de munca nu mai este o problema, atata timp cat poti dovedi ca ai venituri stabile.

Obtinerea unui credit fara carte de munca nu mai este o problema. De cand cartile de munca nu mai exista propriu-zis in format fizic, este mult mai usor de jonglat cu acest parametru.

Vechimea in munca nu se mai ‘citeste’ efectiv de pe cartea de munca. In REVISAL exista situatii cu toti angajatii.

Credit de nevoi cu o luna vechime

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Se accepta si persoanele cu istoric negativ in BC.

 

Promotie luna mai 2024

[DETALII CREDIT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe de la 19 lei pe saptamana si ProviAsigurare, daca ai peste 18 ani

 

Banii pe card in 15 minute

[APLICA ONLINE]

Obtii banii rapid, fara garantii si fara giranti. Ai nevoie de un venit de minim 1000 de lei declarat la ANAF, CI, card. Mai Mai Credit acorda pana la 15.000 de lei imprumut.

Sunt multe persoane care nu au un carte de munca pentru ca presteaza activitati idependente.

De exemplu, profesiile de genul avocatilor, medicilor, farmacistilor, contabililor care nu au o carte de munca, ci lucreaza ca persoane fizice autorizate.

Unii lucreaza pe contracte de drepturi de autor, asa cum se intampla cu foarte multi dintre cei ce activeaza in presa din Romania.

Bancile comerciale au inceput sa se adapteze acestei situatii si sa accepte si venituri obtinute din proesii liberale, precum si alte tipuri de venituri, in afara celor obtinute pe carte de munca.

E adevarat ca bancile agreeaza mai degraba persoanele angajate cu carte de munca, cele ale caror venituri slalariale pot fi usor verificate la ANAF.

Insa, nu este mai putin adevarat ca in ultimul timp datorita schimbarilor la nivelul inregistrarii veniturilor pentru persoanele ce obtin venituri din activitati independente la nivelul ANAF, lucrurile s-au mai smplificat si pentru aceasta categorie de clienti.

Cum sunt luate in calcul veniturile la accesare?

Din 2024 persoanele ce obtin venituri din activitati independente isi stabilesc bogetul in prealabil, deci o banca poate vedea cu aproximatie care este castigul lor pentru anul in curs. De asemenea, se poate observa venitul si pentru anul precedent.

Exista o tendinta in piata de aparitie a unor credite specifice. Uneori specificul acesta s-a dus la extrem. Am vazut banci care fac oferte speciale pentru navigatori, altele care au oferte doar pentru medici. Sunt banci care incearca sa-si atraga clientii ce obtin venituri din activitati independente, adica tocmai acele persoane care nu sunt angajate cu carte de munca.

Ei bine, obtinerea unui credit fara cate de munca nu mai este in prezent o himera, este o realitate.

Multi incearca sa obtina un credit fara sa fie angajati. Nu este nici aceasta doleanta o utopie, avand in vedere ca numarul persoanelor ce obtin venituri din activitati independente a crescut foarte mult in ultimii ani in Romania.

Conditia esentiala pentru a obtine un credit fara carte de munca este sa poti dovedi ca ai un grad de indatorare sustenabil, adica ai venituri indestulatoare.

Prima data cand au fost lansate in piata creditele pentru medici pareau ceva de neinchipuit. Au trecut de atunci mai mult de cinsprezece ani si parca lucrurile nu s-au schimbat atat de mult din aceasta perspectiva.

Bancile au inceput sa accepte veniturile obtinute de notari, avocati, doctori, contabili autorizati, consultanti de asigurari, evaluatori, etc. Astfel de persoane pot obtine un credit chiar daca nu au un loc de munca stabil, chiar daca nu obtin ventiuri pe cartea de munca.

Accepta bancile venituri din activitati independente?

Persoanele care au afaceri mici de asemenea pot beneficia de credite de la banci si de la IFN-uri.

Exista in piata creidtele pentru IMM-uri ori pentru PFA-uri.

De regula, cerintele pentru astfel de credite sunt legate in principal de venituri, de actele de autorizare a activitatii respective, de actele de proprietate pentru imobilele cu care se garanteaza creditul, de deciziile de impunere pentru platile anticipate la venituril pentru anul in curs, de bugetul de venituri si cheltuieli.

Multa lume se confrunta cu probleme financiare, cei care nu au un loc de munca stabil, fiind tentati sa caute credite rapide fara carte de munca in 2019.

Imprumut pentru cei fara carte de munca 1

Bancile au cerinte mai multe decat IFN-urile, dar si-au imbunatatit mult timpul de acordare.

IFN-urile accepta si persoane cu un scoring mai putin bun in Biroul de Credit, iar cerintele acestor firme sunt la nivel minim.

Sunt institutii nebancare la care poti apela pentru obtinerea unui credit fara carte de munca 2019, chiar daca ai fost raportat de banca la BC.

Poti opta pentru banci, daca ai un venit bun si usor demonostrabil, daca lucrezi de mai mult timp, daca ai un grad de indatorare mic nu apari pe lista neagra a Biroului de Credit.

Daca banca te refuza, n-ai decat sa incerci la IFN sa gasesti un imprumut rapid fara carte de munca 2019, desi sumele pe care le poti accesa vor fi destul de mici.

E adevarat ca de la IFN nu poti obtine in general sume mari de bani.

Poti sa imprumuti de la societatile nebancare 1500 – 2000 de lei in medie.

Daca iti aproba o astfel de societate un credit fara carte de munca 2019 este bine sa respecti contractul de credit si sa rambursezi la timp. Daca intarzii, vei plati penalizari destul de mari.

(Visited 223 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies