Biroul de Credit – noutati 2024

Actualizare martie 5, 2024

Informatii utile despre Biroul de Credit. Cum poti afla daca esti inscris pe listele Biroului de Credit. Cine te-a raportat?

Biroul de Credit a fost creat printr-o colaborare a 25 de banci din Romania, sub forma unei societati private.

Baza de date a Biroului de Credit cuprinde date raportate ale persoanelor fizice ce au accesat la un moment dat un credit.

Credit de nevoi cu o luna vechime

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Se accepta si persoanele cu istoric negativ in BC.

 

Promotie luna mai 2024

[DETALII CREDIT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe de la 19 lei pe saptamana si ProviAsigurare, daca ai peste 18 ani

 

Banii pe card in 15 minute

[APLICA ONLINE]

Obtii banii rapid, fara garantii si fara giranti. Ai nevoie de un venit de minim 1000 de lei declarat la ANAF, CI, card. Mai Mai Credit acorda pana la 15.000 de lei imprumut.

Biroul de Credit transmite lunar informatii catre BNR. Aflam astfel luna de luna cate persoanele sunt inscrise, ce sume sunt datorate, etc.

BNR publica lunar buletine detaliate despre activitatile institutiilor financiare din Romania, integrand si aceste statistici oferite de catre BC.

In momentul in care aveti restante la o institutie financiara, restanta ce a depasit ca timp 30 de zile calendaristice, inseamna ca va aflai intr-o stare de ilegalitate pe care institutia financiara o va raporta catre Biroul de Credit, dar in acelasi timp respectiva societate va constata si existenta unei infractiuni si printr-un birou special pe care il au pentru asemenea situatii, vor solicita si o hotarare judecatoaresca de executare.

Banca te poate raporta la Biroul de Credit nu doar in cazul in care ai restante la un credit, ci si in situatia in care ai dat niste date incorecte, date neconforme cu realitatea, in momomentul solicitarii creditului, ori pe parcursul derularii acestuia.

Cu toate ca sintetizeaza aceste informatii despre debitori si despre cei ce incalca un protocol cu o institutie financiara, Biroul de Credit nu poate sa interzica acordarea unui credit, acest fapt ramanand exclusiv in sarcina societatilor financiare.

Cat ramai inscris in Biroul de Credit?

Din Biroul de Credit informatiile sunt sterse dupa o perioada de 4 ani, socotiti din momentul in care ti-ai achitat datoria.

Biroul de Credit - noutati 2024 1

Pentru a cunoaste ce scoring ai in Biroul de Credit si care sunt datele ce te caracterizeaza ca si creditor, trebuie sa faci o adresa, o cerere tip ce se depune odata cu o copie dupa un act de identitate. Aceasta cerere trebuie tirmisa pe adresa Biroului de Credit, anume, Strada Sfanta Vineri nr.29, sector 3, Bucuresti, Romania.

Prima cerere catre Biroul de Credit nu se plateste, insa, urmatoarele te vor costa fiecare cate 6 lei.

Aceasta companie privata care este Biroul de Credit este de cateva ori un fel de ciuma a datornicilor ce vor sa mai acceseze un nou imprumut. In Biroul de Credit se intra destul de usor, motiv pentru care, pe listele acestuia se gasesc si persoane ce nu pot fi numite de rea credinta, ale caror intarzieri la plata unei rate s-au facut din motive independente de vointa lor, precum sunt si persoane raportate catre Birou doar pentru niste sume derizorii, doar pentru ca banca uitase sa adauge asigurarea la plata ratei, si precum e firesc, au scazut-o din rata, iar clientul a ramas cu o suma restanta la plata respectivei rate.

Sunt o serie de situatii speciale, carora institutiile financiare le acorda in general clementa cand vine vorba de acordarea unui noi imprumut, insa, de regula, nu prea se accepta cei inscrisi pe lista neagra a Biroului de Credit.

Cand ti se analizeaza scoringul in BC?

Un lucru foarte important de retinut este acela ca, o banca nu-ti poate analiza scorul la Biroul de Credit decat daca tu iti dai acceptul expres, evident, acest accept inseamna si o cale spre accesarea unui imprumut.

Nu numai cele 31 de banci trimit informatii catre Biroul de Credit, exista si 42 IFN-uri ce colaboreaza cu aceasta companie si ofera date despre clientii mai putin norocosi.

In piata financiara exista banci si IFN-uri ce nu resping din star un client, doar pentru ca apare cu un scoring slab in Biroul de Credit. Aceste cazuri sunt analizate si cele mai putin grave li se acorda clementa si chiar li se aproba creditele solicitate.

Foarte multi dintre cei inscrisi in Biroul de Credit apeleaza la imprumuturile de la IFN-uri, insa, nu toti primesc si creditul dorit. De exemplu, date oficiale de la Provident arata ca mai mult de jumatate din clientii ce apeleaza la ei sunt refuzati, printre acestia sunt si persoane ce nu se incadreaza ca venituri, insa, multe din cazuri au restante mai vechi si sunt inscrise pe listele Biroului de Credit. Solutiile financiare oferite de catre o parte din IFN-urile din piata pentru debitori sunt celebrele de acum credite rapide, forme de imprumuturi permisive, ce trec cu vederea prezenta in Biroul de Credit, contra unei dobanzi uriase, de obicei.

De remarcat ca, in ultima vreme, despre Biroul de Credit nu se vorbeste mai nimic, motiv pentru care ne intrebam, cine are interesul sa nu dea apa la moara oamenilor din presa.

(Visited 3.418 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. George S Reply
  2. K M Reply
  3. J W Reply
  4. I K S Reply
  5. C I R Reply
  6. R F Reply

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies