Imprumut pentru pensionari, indiferent de varsta

Actualizare martie 5, 2024

Va prezentam cele mai populare oferte de credite pentru pensionari din ofertele bancilor si IFN-urilor. Credite convenabile pentru seniori.

Imprumut pentru pensionari, adica pentru persoanele cu varste onorabile, se gasesc cu greu in portofoliile societatilor financiare din Romania.

Majoritatea bancilor impun pentru creditele lor de nevoi personale limita de varsta similara varstei de pensionare. Totusi, sunt cateva banci care acorda credite pensionarilor in conditii laxe, cu asigurari de viata si rate convenabile.

Credit de nevoi cu o luna vechime

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Se accepta si persoanele cu istoric negativ in BC.

 

Promotie luna mai 2024

[DETALII CREDIT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe de la 19 lei pe saptamana si ProviAsigurare, daca ai peste 18 ani

 

Banii pe card in 15 minute

[APLICA ONLINE]

Obtii banii rapid, fara garantii si fara giranti. Ai nevoie de un venit de minim 1000 de lei declarat la ANAF, CI, card. Mai Mai Credit acorda pana la 15.000 de lei imprumut.

Am primit de multe ori intrebari pe aceasta tema, multi pensionari fiind interesati de oferte de creditare accesibile lor.

Multi pensionari au deja pareri gata formate, putini dintre ei mai sperand sa gaseasca intelegere la banci.

Noi am vazut evolutia creditelor pentru pensionari din piata, si va putem spune ca atat bancile cat si IFN-urile au devenit mai flexibile in ultima vreme in privinta varstei maxime acceptate.

De altfel, multe banci au produse dedicate pensionari, dupa cum si la IFN gasiti credite cu denumiri sugestive, care ne indica fara echivoc ca sunt acceptati si pensionarii la creditare.

Ne-au scris de-a lungul timpului persoane cu varste diferite: 70 de ani, 72 de ani, 75 de ani, chiar si persoane de 80 de ani.

Solutii de finantare pentru pensionari

In timp pensionarii au tot incercat sa identifice oferte de credite pentru care sa fie eligibili ca varsta.

Cum va spuneam anterior, sunt banci care nu accepta pensionari, persoane cu varsta mai mare de 70 de ani. Alte banci merg pe varsta limita de pensionare pentru barbati si femei ca limita maxima admisibila la creditare.

IFN-urile sunt si din acest punct de vedere mai maleabile. Accepta si persoane mai in varsta. Nu toate. Insa, exista oferte nebancare pentru pensionari in piata.

In calitate de pensionar, daca aplici la o institutie nebancara o faci in baza ultimuli talon de pensie si a deciziei de pensionare (unele institutii financiare solicita decizia in original).

Sunt IFN-uri care acorda credite fara limita de varsta, cum este Credius, un IFN care are produse dedicate acestei categorii de clienti – credite pentru pensionari.

Cei de la Credius ne informeaza ca au client pensionari si la 92 de ani. La Credius creditele pentru pensionari se acorda fara limita de varsta.

Aprobarea unui credit pentru pensionari la Credius dureaza putin, iar actele solicitate sunt cartea de identitate si ultimul talon de pensie.

Creditele pentru pensionari de la IFN se acorda indeosebi online ori in birourile societatilor (cei de la Credius ofera ambele variante de accesare).

Criteriile de eligibilitate comune acestor imprumuturi pentru pensionari

– varsta minim de 65 de ani
– cetateni romani cu domiciliul in Romania
– limita maxima de varsta variaza de la o societate la alta (putine oferte fiind fara limita de varsta).

Online, poti accesa mai repede si primesti si banii mai repede.

Imprumuturile variaza ca limite de accesare. Depinde foarte mult si de scoring-ul de credit pe care ti-l calculeaza institutia financiara.

Cei de la Credius ofera credite de pana la 40.000 de lei, cu accesare pe perioade de la 20 la 60 de luni.

Sunt insa alte societati care nu acorda mai mult de 500 lei, altele care merg pana la 10.000 lei.

Suma pe care o imprumuti depinde foarte mult de venitul actual. Daca ai nevoie de o suma mai mare, poti incerca varianta unui codebitor ori sa apelezi la creditele cu garantii.

Cei cu pensie revizuibila au acces la sume de bani mai reduse, avand in vedere ca si pensia este mai mica.

Credite pentru pensionari de la IFN

Unele IFN-uri acorda credite la domiciliu pensionarilor. Aceasta facilitate este binevenita in cazul multora dintre acesti clienti. Deplasarile repetate, tranzactii prin banci, nu sunt niste operatiuni pe gustul multora dintre pensionari. Acesti oameni prefera discretia, prefera sa se imprumute fara sa trebuiasca sa se deplaseze. Multi dintre ei nu doresc defel sa lucreze cu bancile.

Un credit pentru pensionari, daca aplici online, iti poate fi acordat in maxim doua zile, cu primirea banilor cu tot. Evident, fiind vorba de un transfer bancar. Nici in cazul creditelor la domiciliu nu dureaza cu mult mai mult.

Gestionarea la domiciliu a creditului pentru pensionari o fi mai lesnicioasa, insa cu siguranta este o cheltuiala in plus. Acest serviciu este contra cost si se cumuleaza la ratele lunare.

Creditele pentru pensionari la domiciliu se ramburseaza in rate saptamanale, bilunare ori lunare, la unele IFN-uri poti alege tu pentru ce optezi.

Oricare dintre ofertele de imprumuturi nebancare fara limita de varsta presupune un venit minim constant, adica sa ai o pensie lunare suficienta cat sa acopere gradul de indatorare admis de lege.

Si in cazul pensionarilor pe caz de boala se solicita venituri – pensie. Cuponul de pensie este suficient in cele mai multe cazuri. Unele societati solicita si decizia de pensionare.

In fapt, nu am vazut specificat in nicio oferta de la IFN ca ar acorda explicit credite pensionarilor pe caz de boala, ofertele acestor societati sunt expuse la modul general, cu conditii generale si eligibilitatile obisnuite.

De regula reprezentantii societatilor nebancare sunt rapizi in decizii, aprobarea unui credit pentru pensionari fiind o formalitate daca ai documentele solicitate in regula. Astfel iti poti rezolva aproape pe loc o urgenta.

Cand vrei sa obtii ca pensionar un imprumut urgent de bani cea mai rapida cale este sa apelezi online la creditele rapide pensionari 2024.

Ofertele creditelor bancare pentru pensionari

Chiar daca firav, totusi, pe piata romaneasca exista si credite pentru pensionari, chiar si la banci.

Desi bancile au mers mai degraba in directia oferirii de programe de economisire pentru pensionari, si mai putin la credite, totusi, sunt si banci ce acorda credite acestei clase de populatie.

Fiind un segment important din populatie, pensionarii n-au fost uitati de banci, doar ca, acestea n-au mai acordat credite, nu doar pensionarilor, ci in general.

Imprumut pentru pensionari, indiferent de varsta 1

Considerati ca element strategic pe segmentul de depozite atrase de la populatie, avand in vedere numarul foarte mare al acestora, pensionarii n-au fost la fel de privilegiati cand vine vorba de credite, fiind inca vazuri ca niste clienti cu risc ridicat.

In aceasta idee, creditele bancare pentru pensionari sunt aproape inexistente.

Iata cateva oferte de creditate pentru pensionari:

1. Credit Senior – imprumuturi pentru pensionari de la BT Direct.

Cu acest imprumut pentru pensionari de la BT Direct poti dispune de sume de pana la 40.000- de lei, pentru perioade intre 6 si 59 de luni.

Obtii astfel o asigurare de viata gratuita si rate fixe pe toata durata de derulare a imprumutului.

2. Credit nevoi personale in LEI pentru pensionari de la BRD

Ce suma pot imprumuta ? Prin acest credit de nevoi personale fara garantii, poti imprumuta minim 600 RON maxim 60.000 RON
Ce perioada de acordare are ? Acest credit fara garantii poate fi obtinut pe o perioada de minim 4 ani maxim 7 ani
Ce pot face cu acest credit fara garantii ? Poti folosi acest credit fara garantii pentru :
– nevoi personale pentru pensionari
– pensionarii trebuie sa primeasca pensia intr-un cont curent brd(gratuit) care are un card maestro atasat, la care au comision 0 pentru retragerile de numerar la bancomatele si pos-urile brd
Care este DAE la acest credit ? DAE (Dobanda anauala Efectiva) la acest credit este:
14.26 % pe an pentru 5.000 EURO pe 5 ani
Care sunt costurile creditului ? Dobanda aferenta acestui credit fara garantii este de 7.13 % pe an
Exista alte comisioane lunare/anuale ? DA, acest credit credit fara garantii mai are:
– comision de administrare lunar: 0.487% la sold
Care e rata lunara pentru un credit de 5.000 EURO pe 5 ani ? Vei plati o rata lunara de 123,32 RON

3. Pachet pentru Pensionari – COMOD BCR

Pachetul COMOD BCR pentru pensionari este o combinatie de produse si servicii care, la un pret avantajos, raspunde principalelor nevoi financiare ale acestora: încasarea pensiei într-un cont curent si fructificarea sumelor de bani economisite.
Cu Pachetul COMOD BCR aveti la dispozitie:
– un cont curent cu card de debit atasat: plata facturilor si a cumparaturilor este mult mai simpla si nu va costa nimic în plus. Iar la pensie aveti acces oricând: avem cea mai mare retea de bancomate. Special pentru dumneavoastra: comisioane zero la retragerile de numerar si pentru aflarea sumei disponibile pe card, la orice bancomat BCR
– depozite cu dobânda preferentiala. Special pentru dumneavoastra: bonus de dobânda de 0,30% fata de oferta standard/pentru depozitele la termen cu maturitate de pana la 12 luni, cu dobanda fixa descoperit de cont de 3 pensii nete: rezerva de bani pe care o puteti folosi atunci când aveti nevoie.
Veniti cu buletinul si talonul de pensie si solicitati virarea pensiei într-un cont la BCR, iar ulterior veti primi lunar banii în cont bancar.
Pachetul COMOD BCR pentru pensionari este o combinatie de produse si servicii care, la un pret avantajos, raspunde principalelor nevoi financiare ale dumneavoastra: încasarea pensiei într-un cont curent si fructificarea sumelor de bani economisite.

4. CEC Bank – creditele pentru pensionari

Persoanele care isi incaseaza pensia intr-un cont curent deschis la CEC Bank beneficiaza pana in septembrie de dobanzi preferentiale la descoperitul de cont Senior.
Pensionarii beneficiaza de un plafon lunar maxim de 70% din valoarea pensiei. Creditul se acorda in lei si poate fi utilizat in transe iar rambursarea se efectueaza automat, la incasarea pensiei in luna imediat urmatoare.
Pana la finalul lunii septembrie, dobanda la acest tip de credit se reduce de la 13,95% la 11% iar comisionul de analiza documentatie este eliminat.
Clientii pot beneficia de plafonul pus la dispozitie de banca pana la implinirea varstei de 70 de ani.

(Visited 1.571 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Roman H Reply
  2. P M Reply

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies