Imprumut pentru pensionari, indiferent de varsta

Actualizare martie 30, 2022

Cu mici exceptii, un astfel de imprumut pentru pensionari fara limite de varsta sunt pasari rare in ofertele bancilor si IFN-uri

Imprumut pentru pensionari, adica pentru persoanele cu varste onorabile, se gasesc cu greu in portofoliile societatilor financiare din Romania.

Majoritatea bancilor impun pentru creditele lor de nevoi personale limita de varsta similara varstei de pensionare.

Am primit de multe ori intrebari pe aceasta tema, multi pensionari fiind interesati de oferte de creditare accesibile lor.

Multi pensionari au deja pareri gata formate, putini dintre ei mai sperand sa gaseasca intelegere la banci.

Noi am vazut evolutia creditelor pentru pensionari din piata, si va putem spune ca atat bancile cat si IFN-urile au devenit mai flexibile in ultima vreme in privinta varstei maxime acceptate.

De altfel, multe banci au produse dedicate pensionari, dupa cum si la IFN gasiti credite cu denumiri sugestive, care ne indica fara echivoc ca sunt acceptati si pensionarii la creditare.

Ne-au scris de-a lungul timpului persoane cu varste diferite: 70 de ani, 72 de ani, 75 de ani, chiar si persoane de 80 de ani.

Solutii de finantare pentru pensionari

In timp pensionarii au tot incercat sa identifice oferte de credite pentru care sa fie eligibili ca varsta.

Cum va spuneam anterior, sunt banci care nu accepta pensionari, persoane cu varsta mai mare de 70 de ani. Alte banci merg pe varsta limita de pensionare pentru barbati si femei ca limita maxima admisibila la creditare.

IFN-urile sunt si din acest punct de vedere mai maleabile. Accepta si persoane mai in varsta. Nu toate. Insa, exista oferte nebancare pentru pensionari in piata.

In calitate de pensionar, daca aplici la o institutie nebancara o faci in baza ultimuli talon de pensie si a deciziei de pensionare (unele institutii financiare solicita decizia in original).

Sunt IFN-uri care acorda credite fara limita de varsta, cum este Credius, un IFN care are produse dedicate acestei categorii de clienti – credite pentru pensionari.

Cei de la Credius ne informeaza ca au client pensionari si la 92 de ani. La Credius creditele pentru pensionari se acorda fara limita de varsta.

Aprobarea unui credit pentru pensionari la Credius dureaza putin, iar actele solicitate sunt cartea de identitate si ultimul talon de pensie.

Creditele pentru pensionari de la IFN se acorda indeosebi online ori in birourile societatilor (cei de la Credius ofera ambele variante de accesare).

Criteriile de eligibilitate comune acestor imprumuturi pentru pensionari

– varsta minim de 65 de ani
– cetateni romani cu domiciliul in Romania
– limita maxima de varsta variaza de la o societate la alta (putine oferte fiind fara limita de varsta).

Online, poti accesa mai repede si primesti si banii mai repede.

Imprumuturile variaza ca limite de accesare. Depinde foarte mult si de scoring-ul de credit pe care ti-l calculeaza institutia financiara.

Cei de la Credius ofera credite de pana la 40.000 de lei, cu accesare pe perioade de la 20 la 60 de luni.

Sunt insa alte societati care nu acorda mai mult de 500 lei, altele care merg pana la 10.000 lei.

Suma pe care o imprumuti depinde foarte mult de venitul actual. Daca ai nevoie de o suma mai mare, poti incerca varianta unui codebitor ori sa apelezi la creditele cu garantii.

Cei cu pensie revizuibila au acces la sume de bani mai reduse, avand in vedere ca si pensia este mai mica.

Credite pentru pensionari de la IFN

Unele IFN-uri acorda credite la domiciliu pensionarilor. Aceasta facilitate este binevenita in cazul multora dintre acesti clienti. Deplasarile repetate, tranzactii prin banci, nu sunt niste operatiuni pe gustul multora dintre pensionari. Acesti oameni prefera discretia, prefera sa se imprumute fara sa trebuiasca sa se deplaseze. Multi dintre ei nu doresc defel sa lucreze cu bancile.

Un credit pentru pensionari, daca aplici online, iti poate fi acordat in maxim doua zile, cu primirea banilor cu tot. Evident, fiind vorba de un transfer bancar. Nici in cazul creditelor la domiciliu nu dureaza cu mult mai mult.

Gestionarea la domiciliu a creditului pentru pensionari o fi mai lesnicioasa, insa cu siguranta este o cheltuiala in plus. Acest serviciu este contra cost si se cumuleaza la ratele lunare.

Creditele pentru pensionari la domiciliu se ramburseaza in rate saptamanale, bilunare ori lunare, la unele IFN-uri poti alege tu pentru ce optezi.

Oricare dintre ofertele de imprumuturi nebancare fara limita de varsta presupune un venit minim constant, adica sa ai o pensie lunare suficienta cat sa acopere gradul de indatorare admis de lege.

Si in cazul pensionarilor pe caz de boala se solicita venituri – pensie. Cuponul de pensie este suficient in cele mai multe cazuri. Unele societati solicita si decizia de pensionare.

In fapt, nu am vazut specificat in nicio oferta de la IFN ca ar acorda explicit credite pensionarilor pe caz de boala, ofertele acestor societati sunt expuse la modul general, cu conditii generale si eligibilitatile obisnuite.

De regula reprezentantii societatilor nebancare sunt rapizi in decizii, aprobarea unui credit pentru pensionari fiind o formalitate daca ai documentele solicitate in regula. Astfel iti poti rezolva aproape pe loc o urgenta.

Cand vrei sa obtii ca pensionar un imprumut urgent de bani cea mai rapida cale este sa apelezi online la creditele rapide pensionari 2019.

(Visited 764 times, 1 visits today)

One Response

  1. Roman H Reply

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies