Durata unui imprumut nu poate depasi 5 ani

Pentru cei ce se intreaba pe ce perioada poate accesa un credit fara garantii, raspunsul este simplu, pana la 5 ani

Un imprumut nu poate depasi 5 ani ca perioada maxima de contractare.

Singura exceptie de la aceasta regula se face in cazul refinantarilor, unde durata poate atinge 10 ani.

Asadar, in cazul unui credit de refinantare, perioada maxima pe care se acorda este de 10 ani, daca respectivul credit a fost accesat inainte de o data stabilita.

Durata creditului de consum, la care se poate adauga si prelungiri, cand de la inceput nu s-a optat pentru perioada maxima de creditare, nu poate depasi 5 ani.

Fireste, discutam de credite fara garantii. In cazul creditelor imobiliare, durata poate urca la 30 de ani.

Limitarea gradului de indatorare a determinat o oarecare lejeritate din partea institutiilor financiare indeosebi pe partea de scoring de credit. Destule institutii financiare, indeosebi IFN-uri au devenit mai intelegatoare cu cei inscrisi in Biroul de Credit, tocmai din motivul restrangerii gradului de indatorare.

Limitarea gradului de indatorare a dus la eliminarea unei plaje destul de mari de clienti cu venituri mici.

Graficul de rambursare stabili initial la contractarea unui credit iti impune achitarea imprumutului in acord cu contractul semnat. IFN-urile mizeaza indeosebi pe dobanzi fixe, iar bancile au oferte si cu dobanda fixa si cu dobanda variabila. In ultima vreme, de cand cu aparitia noului indicator la credite, se marjeaza mult pe dobanda fixa, cea care nu ia in calcul noul indicator IRCC.

Obtinerea unei sume de bani urgent de la IFN a devenit o pura formalitate in comparatie cu acordarile din ultimii ani, cand se inasprise destul de mult conditiile de acordare, in special dupa criza economica din 2008.

Cand esti intr-o sifuatie fara iesire, cum se intampla de multe ori in viata, avand nevoie urgent de o suma oarecare de bani, lucrurile se precipita si incerci sa-i obtii cat de rapid cu putinta, in conditii cat mai usor de abordat.

Nu prea sta nimeni sa se intrebe de grafice de rambursare, cand trebuie sa faca rost urgent de bani in doua ore. In fine, abordarea este total gresita, pentru ca imprumutul trebuie rambursat, iar daca nu o faci, vei plati dobanzi penalizatoare usturatoare.

Creditele nebancare acordate pe 5 ani sunt de regula mult mai putin permisive decat microcreditele – produse disponibile la IFN, pe perioade restranse de timp.

Avantajul microcreditelor este ca sunt disponibile si unor clienti care nu se califica din start pentru un credit bancar, ba nu sunt acceptati nici de IFN-urile cu oferte pe termen lung.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies