Pot sa iau un credit daca n-am contract pe perioada nedeterminata?

Actualizare mai 12, 2020

Cei care au un serviciu nepermanent, salariatii care au contract cu durata limitata in timp nu sunt mereu agreati de institutiile financiare cand vine vorba de creditare.

Sunt persoane interesate de accesarea unui credit fara contract pe perioada nedeterminata

Care sunt conditiile de eligibilitate in acest caz?

Pentru a fi eligibil la un credit bancar, un salariat cu contract pe perioada determinata trebuie sa ai o vechime minima.

Spre exemplu, cei de la Banca Transilvania accepta persoane angajate pe perioada determinata daca au minim un an vechime.

In general la banci vechimea minima acceptata in cazul celor cu contract pe perioada determinata este de cel putin sase luni.

Ca sa dovedesti ca ai vechimea minima necesara, poti furniza si un extras de cont, in cazul in care soliciti un credit de la banca unde nu iti incasezi veniturile.

Cei care sunt angajati de curand vor gasi cu greu un imprumut la banci. La IFN-uri se accepta si cu vechime mai mica, chiar daca nu esti angajat pe perioada nedeterminata.

Am primit intrebari de la persoane cu 3 luni vechime, acestea voiau sa stie daca exista o banca care sa le acorde un credit in aceste conditii. Raspunsul nostru este ca se poate daca exista un contract nedeterminat.

Daca nu te incadrezi la banci, cum procedezi?

Cei care nu se incadreaza acestor cerinte de la banci, pot opta pentru un credit nebancar, astfel incat sa-si rezolve problemele financiare.

Printre cei care sunt interesati de aceste aspecte amintim aici nu doar persoanele care nu au un contract stabil de munca, ci si tinerii care lucreaza part time, studentii care practica diverse munci pe perioade scurte de timp.

Bancile nu sunt tocmai ingaduitoare cu aceste persoane, dar daca ai nevoie de bani, poti sa apelezi la IFN-urile permisive.

Pe langa aceasta permisivitate legate de contractul de munca, mai exista si avantajul accesarii simple online.

Plus ca, pentru multe produse nebancare nu este nevoie de garantii ori giranti ca la banci. Mai ales cand vorbim de tineri, bancile solicita de regula giranti, codebitori, chiar si garantii.

IFN-urile mai au un atuu din acest punct de vedere, si anume, faptul ca nu iti cer sa ai un salariu constant de-a lungul perioadei de vechime avute.

Mai ales pentru perioade scurte de timp, accesarea unui credit nebancar este mai usoara, conditiile fiind mult mai simplu de indeplinit.

Pentru un credit pana la salariu conditiile de accesare sunt cele mai lejere din piata nebancara.

Completarea cererii de credit se face online, cu minim de acte. Unele IFN-uri nu verifica nici istoricul in BC, asta ca sa exemplificam permisivitatea de accesare.

Odata ce ai completat formularele, IFN-ul iti verifica imediat cererea si iti raspunde rapid la solicitare.

Ti se ofera informatii despre aprobare printr-un SMS sau prin email, de la caz la caz.

Daca vrei un credit pe perioada mai mare de timp, cu dobanda mai mica, trebuie sa te adresezi bancilor. Ca sa-ti schimbi eligibilitatea, trebuie sa ai vechime mai mare ori un serviciu unde sa fii angajat pe perioada nedterminata.

Solutiile existente in piata pentru cei cu vechime mica ori cu contracte limitate in timp, raman cele oferite de institutiile nebancare.

(Visited 101 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies