Credit fara verificare BC, cu venit stabil

Un credit fara verificare BC, se poate accesa de la IFN, daca ai un venit stabil si ti-ai stins datoriile din trecut.

Daca esti in cautarea unui credit fara verificare BC, doar cu buletinul, iti oferim cateva informatii care te-ar putea ajuta.

De regula, IFN-urile care ne promit credite rapide fara verificare la BC sunt acele societati nebancare ce acorda microcredite, in baza unei copii dupa buletin si a uneia dupa extrasul de cont.

Dar, ca nu-i asa, intotdeauna exista un dar, extrasul de cont este in masura sa ofera informatii despre veniturile tale lunare. Iata care este chicita acestei cerinte, in afara aceea de a oferi contul in care sa primesti banii.

Deci, extrasul de cont solicitat la accesarea unui imprumut rapid nebancar, nu este doar pentru a oferi informatiile contului bancar unde vei primi ulterior banii, ci este in special pentru inspectarea veniturilor de catre societatea financiara.

Cu alte cuvinte, ca esti restantier nu este un impediment suficient care sa-ti stea in calea accesarii unui nou credit, insa, daca n-ai un venit, cu siguranta este. Fara venituri, nimeni nu te va imprumuta. Toata societatile financiare, fie ele banci ori IFN-uri, chiar si IFN-urile ce acorda credite rapide permisive, solicita o dovada de venit. In cazul microcreditelor, acolo unde ti se solicita doar copie dupa buletin si copie dupa extrasul de cont, sursa de informare pentru veniturile tale posibile este reprezentanta de extrasul de cont bancar.

Credite fara verificare la Biroul de Credit (pe larg despre BC) gasesti cu siguranta la societatile nebancare, in niciun caz la banci. In fapt, prima masura pe care si-o iau bancile atunci cand te duci sa soliciti un credit este sa-ti ceara acordul de verificare a datelor tale la Biroul de Credit. Abia dupa ce primesc informatiile de la BC, functionarii bancii merg mai departe cu procesul de creditare.

La IFN-uri gasiti credite rapide pentru restantieri, oferite ca atare. Adica, exista societati care se adreseaza chiar si restantierilor; nu neaparat produse specifice pentru restantieri, insa, preciazarea se adreseaza si acestei categorii de clienti. Pentru ca restantierii sunt numerosi, cerintele lor de creditare sunt si ele destul de frecvente. Din aceasta cauza, majoritatea IFN-urilor si-au spus ‘parerea’ despre aceste imprumuturi solicitate de restantieri. Mai pe scurt, fiecare IFN precizeaza pe platforma online proprie, daca acorda ori nu credite restantierilor.

Exista IFN-uri care precizeaza ca ofera credite si celor inscrisi in BC, daca intarzierile avute la creditele anterioare au fost mici, daca n-au fost intarzieri repetate, daca omul a fost de buna credinta in final si si-a achitat intreaga datorie. Acestor clienti, unele IFN-uri le acorda clemente si ii imprumuta.

Exista IFN-uri ce spun din start ca produsele lor financiare se adreseaza si restantierilor. Aceasta categorie de IFN-uri este cea care ofera in piata microcredite, adica sume mici de bani, pe perioade reduse de timp, insa cu costuri ridicate.

Si mai exista si o a treia categorie de IFN-uri, care trateaza clientii restantieri in mod similar cu bancile, adica, nu acorda credite restantierilor, celor inscrisi in BC cu un scoring negativ.

Biroul de Credit este o institutie unde se gasesc informatiile de risc. Aici vin atat informatii negative, cat si informatii pozitive despre persoanele fizice. Orice persoana fizica isi poate cere situatia de la Biroul de Credit, iar daca persoana isi da acordul catre o alta parte (o banca ori IFN), aceasta parte poate la randu-i sa verifice informatiile la BC. Pentru a obtine informatii in nume propriu, puteti sa trimiteti o solicitare la adresa postala a BC ori pe adresa de email (situatie@birouldecredit.ro). Pe platforma online birouldecredit.ro gasiti si cererea pe care trebuie s-o completati si pe care sa o trimiteti dupa aceea pe email. De la a doua cerere in sus, se plateste. Costa 6 lei. Dovada platii se face odata cu tirmiterea solicitarii. Gasiti toate informatiile pe platforma online, inclusiv contul unde sa depuneti respectiva suma de bani. Cum ajungi in Biroul de Credit? ajungi daca ai restante mai mari de 30 de zile, daca ai fraudat ori ai savarsit o infractiune si s-a emis o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila ori au fost emise acte administrative necontestabile ori ai dat declaratii inadvertente (date false, neconforme cu realitatea, date furnizate de persoana fizica catre institutia financiara).

Pe langa Biroul de Credit, mai exista si Centrala Riscului de Credit (CRC), fosta CRB (Centrala Riscurilor Bancare), o structura specializata la randu-i in colectarea de date despre clienti. In CRC esti inscris daca restantele depasesc 20.000 de lei, ori daca ai produs frade cu carduri. Aceasta structura, CRC, contine patru baze de date: fisierul central al creditelor, fisierul creditelor restante, fisierul grupuri, fisierul fraudelor cu carduri.

In piata financiara gasiti mai multe oferte de credite fara verificare la BC ori CRC.

Iata cateva dintre acestea:
– Fast Finance
– Credius
– Viva Credit
– ExtraSimplu
– EasyCredit

(Visited 330 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies