Refinantare bancara a creditelor nebancare

Actualizare august 24, 2021

Vrei sa stii daca exista banci la care poti apela pentru refinantarea unor credite nebancare? Iata care sunt optiunile.

Da. Exista banci la care poti apela pentru refinantarea unor credite nebancare daca ti-ai imbunatatit bonitatea. A unuia ori a mai multora.

Iata si care ar fi bancile la care poti apela pentru refinantarea unor credite mai vechi, fie ele si nebancare: Alior Telekom Bank, BCR, OTP Bank, Bancpost, Banca Transilvania, Banca Romaneasca, Credit Agricole, Piraeus Bank, Credit Europe Bank, Raiffeisen Bank, Alpha Bank, BRD Groupe Societe Generale, Garanti Bank, Cetelem, UniCredit Consumer Financing IFN, CEC Bank, BRCI.

Dintre creditele de refinantare oferite de banci, amintim cateva optiuni: nevoi personale fara ipoteca, de refinantare cu dobanda fixa ori variabila, cu asigurare de viata si somaj, cu virare venit ori fara virare venit, etc.

Daca nu mai faci fata ratelor actuale, poti apela oricand la o refinantare. In acest mod scapi de datoriile vechi care te preseaza, iar daca veniturile iti permit, poti sa mai obtii si o suma de bani in plus, in cazul in care ai nevoie.

Cu ce scop apelam la refinantare?

Refinantarea presupune restrangerea mai multor credite intr-un singur, obtinerea unui cost mai mic pentru creditul nou obtinut si o eventuala suma de bani pe care ai putea-o obtine, daca iti permite gradul de indatorare.

Daca ai mai multe credite pe la mai multe institutii (am citit pe un forum despre o persoana care avea vreo 5 imprumuturi rapide – microcredite contractate de la mai multe IFN-uri si nu stia cum sa scape de datorii), poti sa incerci sa le refinantezi cu un credit cu o valoare mai mare, apeland la o banca.

De regula, cand omul este la ananghie, cand i se diminueaza veniturile se si imprumuta excesiv. Daca starea aceasta de fapt nu dureaza o vesnicie si intr-un timp rezonabil se stabilizeaza financiar, marindu-i-se veniturile considerabil, poate sa incerce o refinantare a creditelor trecute, printr-un imprumut la o banca.

Iti muti astfel creditele la o singura institutie, nu platesti ratele in cinci locuri diferite, nu stai sa faci socoteala pentru cinci credite. Platesti o singura rata, intr-un singur lor. Poti obtine si o dobanda mult mai avantajoasa.

Evident, bancile nu finanteaza prea usor creditele nebancare. Uneori chiar nu le refinanteaza deloc. Exista insa si cazuri in care se poate sa apelezi la creditele bancare pentru a ti le refinanta pe cele nebancare. Unul dintre aceste cazuri este cel descris mai sus, un client care s-a stabilizat financiar si care si-a crescut bonitatea cat sa se califice pentru produsele din portofoliul bancilor.

Exista refinantare fara Birou de Credit?

De regula insa, cei imprumutati la IFN-uri obtin cu greu o refinantare la banci. In primul rand pentru ca, multi clienti isi scad eligibilitaea pe masura trecerii timpului. Tot imprumutandu-se, ajung sa nu mai poata rambursa creditele solicitate si sunt raportati la Biroul de Credit. Odata raportati de IFN la BC, nicio banca nu te va mai refinanta.

Plus ca, un client ce apeleaza la credite rapide este catalogat de banci ca un client cu riscuri. Deci, refinantarea se acorda greu acestor persoane. Insa, depinde, cum spuneam la inceput, de gradul de indatorare si de bonitatea clientului.

Daca esti eligibil si vrei sa-ti restrangi toate creditele pe care le ai in prezent, intr-unul singur, poti incerca ofertele bancilor. Pana la urma, nu te spanzura nimeni daca soliciti niste oferte.

Cand ai un trecut bun vis-a-vis de creditare, cand ai un scoring pozitiv in Biroul de Credit, iti cresti sansele de a apela la o refinantare. Indiferent de ce tipuri de credite ai in derulare in prezent, daca esti eligibil si nu ai un grad de indatoare mare, poti apela nestingherit si la banci.

Cand accepta bancile refinantarea creditelor nebancare?

Bancile nu interzic refinantarea creditelor nebancare. Insa, este dificil sa o obtii. Nu insa si imposibil.

Cu cat ai un venit mai decent, un loc de munca stabil cu vechime in munca serioasa, cu cat scoringul din Biroul de Credit este mai bun, cu atat sansele tale de a obtine o refinantare la banca, cresc.

In general omaneii apeleaza la refinantari atunci cand se tem de o executare silita. Insa, mai bine sa previi decat sa tratezi. Asadar, nu astepta sa ajungi in situatia de a fi executat silit, mai bine cauta niste oferte de refinantare convenabile, astfel incat sa-ti reesalonezi intr-un fel creditele aflate in derulare.

Chiar daca sunt banci care te vor refuza, nu te descuraja, fiecare banca are politicile ei. Pana la urma, insa, vor conta aceste lucrurile enumerate de noi mai sus: grad de indatoare, stabilitate financiara, serviciu bun, scoring in Biroul de Credit.

Daca totusi nu te califici pentru un credit bancar de refinantare, poti opta pentru unul nebancar.

Refinantare IFN poti obtine pe perioade mai lungi ori mai scurte de timp. Depinde de bonitatea ta. Unele IFN-uri sunt insa mai pretentioase si se apropie cu conditiile de eligibilitate de cele ale bancilor.

Printre IFN-urile care ofera refinantari in piata, amintim aici: SmileCredit, Credit Fix, Easy Credit, IFN Extra Finance, Cetelem, UniCredit Consumer Financing, IMOCREDIT, etc.

(Visited 4.197 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies