Credite pentru persoane juridice

Actualizare martie 2, 2020

Credite pentru persoane juridice 1

Institutiile financiare ofera produse specifice pentru persoanele juridice, cu acte specifice si conditii particulare

Companiile, firmele, societatile ori persoanele juridice sunt entitati cu caracter juridic si comerciale. Acestora institutiile financiare le impun diverse reguli de creditare, de regula diferite de cele practicate pentru persoanele fizice.

De regula, cerintele aferente unui credit bancar sunt mai numeroase in cazul entitatilor juridice decat cele solicitate persoanelor fizice.

Credit de nevoi cu o luna vechime

[VEZI OFERTA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani. Aprobare in cateva minute. Se accepta si persoanele cu istoric negativ in BC.

 

Promotie luna mai 2024

[DETALII CREDIT]

Poti obtine intre 1.000 si 4.000 de lei cu rate fixe de la 19 lei pe saptamana si ProviAsigurare, daca ai peste 18 ani

 

Banii pe card in 15 minute

[APLICA ONLINE]

Obtii banii rapid, fara garantii si fara giranti. Ai nevoie de un venit de minim 1000 de lei declarat la ANAF, CI, card. Mai Mai Credit acorda pana la 15.000 de lei imprumut.

Oferta de credite pentru persoanele juridice nu este insa una tocmai bogata, dar produse exista si pot fi accesate de doritori.

Astazi exista produse specifice pe grupuri de entitati juridice: credite pentru PFA, pentru IMM-uri, pentru corporatii etc.

Categorii de credite pentru persoane juridice

In piata financiara din Romania imprumuturile pentru persoanele fizice se adreseaza atat marilor companii cat si afacerilor mijlocii, mici si foarte mici.

Firmele sunt clasificate in functie de cifra de afaceri.

Credite ipotecare

Aceste produse sunt destinate indeosebi achizitiei de sedii, agentii, etc. Fireste ca se pot accesa imprumuturi si pentru constructia ori amenajarea unor astfel de spatii.

Credite auto

Achizitionarea unei flote auto presupune de multe ori contractarea unui credit auto de catre companii.

Leasingul auto

Leasingul auto este mai avantaj in cazul firmelor decat un credit auto, mai ales daca este vorba despre un leasing operational, numit si leasing de mentenanta.

Credite de consum

Aceste produse financiare sunt acordate in mod specific de regula de creditori in functie de tipul de intreprindere. Si ele pot fi acordate cu garantii ori fara garantii.

Exista si credite derulate de catre statul roman de catre banci pentru firme (spre exemplu creditul cu garantia statului, creditul investeste romaneste, creditul Easi, etc).

Linii de credit pentru afaceri

Aceasta forma de finantare este deschisa de firmele care au un rating mai redus vis a vis de creditare. Practic, se pune la dispozitia firmei o suma de bani de care poate dispune oricand are nevoie. Pentru banii imprumutati se plateste dobanda. Linia de credit se acorda personalzat la tipul de afacere si are si costuri pe masura scorului alocat afacerii tale.

Finantarile specifice pentru echipamente

Aceste finantari se utilizeaza pentru cumpararea de echipamente, fiind imprumuturi dedicate achizitiei unor echipamente ce se constituie drept garantie pentru imprumut. Imprumutul poate atinge si costul complet al echipamentului, iar perioada de acordare variaza de la cateva zile la 5 ani.

Mai sunt si alte tipuri de finantari pentru persoanele juridice, cum ar fi descoperirea de cont, factoringul, etc.

Acordarea unui credit pentru persoanele juridice depinde de:

– perioada de functionare a firmei (unele banci solicitia ca fira sa fie infiintata de minim 12 luni)
– fisa fiscala de la ANAF trebuie sa evidentieze ca inregistrarile fiscale sunt in acord cu actele de la ANAF
– balanta financiara a firmei trebuie sa aiba indicatori pozitivi
– istoricul colaborarii cu alte institutii financiare

Credite pentru firme noi

In cazul in care doriti sa accesati un credit persoane juridice dar firma pe care o gestionati este una noua in piata, veti intampina dificultati in accesare.

Societatile financiare solicita un minim de 12 luni de activitate pentru firme. Asadar, credite pentru firme noi se acorda in limita acestei cerinte.

Un business nou este uneori costisitor, dupa cum vedeti nici bancile nu sunt tocmai ingaduitoare cu noii afaceristi.

Accesarea unui credite pentru persoanele juridice fara garantii nu este insa complicata, chiar daca firma nu detine multe bunuri ori o cifra de afaceri impresionanta.

Care sunt conditiile de eligibilitate pentru aceste credite pe firma?

– firma sa fie inregistrata la Registrul Comertului
– actul de identiate al administratorului firmei
– copie dupa CUI
– sa existe un flux monetar pozitiv
– firma sa nu fi avut datorii mari si repetate

Imprumut persoane juridice – o forma de finantare care entuziasmeaza oamenii de afaceri la inceput de drum. Chiar daca este tentata o astfel de finantare este bine sa fii modernat si sa iti ei precautiile necesare pentru a nu te indatora excesiv.

(Visited 349 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies