A fi sau a nu fi concediu!? 3 recomandari posibile.

Actualizare iunie 11, 2020

Multi dintre noi nu stim cum o sa arate vacanta de vara, cum vom petrece concediul in acest an.

Tu ai bani de concediu in conditii sigure? Ti-ai propus sa apelezi la un imprumut pentru a putea sa rezolvi aceasta dilema?

Desi suntem inca sub regulile izolarii, desi nu iesim prea mult din casa decat pentru treburi urgente, ne gandim la o vacanta, la un concediu petrecut undeva in natura.

Avem nevoie de o perioada de detensionare, de relaxare, care sa ne umple bateriile si sa ne incarce pozitiv pentru ceea ce va urma.

Suntem inca limitati in a parasi domiciliu, dar putem sa executam multe operatiuni online, de la plata facturilor, la cumparaturi fel de fel, chiar si la accesarea unui credit online la distanta.

Eu recunosc ca sunt cu gandul la concediu de vreo doua luni si ma tot framant cum sa fac sa fie bine. Inca nu m-am hotarat unde sa merg, insa cu siguranta vom iesi o perioada pentru a ne relaxa, cel mai probabil la munte.

Cu vremea frumoasa de afara este imposibil sa nu te gandesti la mare, la soare. la umbrelute, cockteluri, s.a.m.d.

Daca esti norocos si locuiesti la casa, lucrurile sunt mai omenesti, mai o iesire in curte, mai un gratar, un umbrar. E usor sa stai la aer cateva ore pe zi si sa te bucuri razele soarelui.

Pentru cei ce locuiesc la bloc, exista prietenia cu vitamina D si gandurile care zboara catre minunatul concediu ce va sa vie.

Urmeaza cateva luni de vacanta, o vacanta mai altfel, pentru multi dintre noi, tinand cont de contextul social actual.

Cum sa-ti programezi vacanta pentru a nu iesi in pierdere?

1. Rezerva cu posibilitatea de anulare

Este bine sa te asiguri ca, orice s-ar intampla, nu vei pierde banii. Nu se stie niciodata cum se pot schimba lucrurile, cum evolueaza restrictiile. E mai bine sa nu te arunci in a plati avansuri mari, mai ales daca ai ales drept concediu o perioada in apropierea toamnei.

2. Nu alege distante lungi

Alege o zona apropiata de casa pentru a putea sa revii in caz ca apar ceva probleme. In aceste vremuri este bine sa ne asiguram si sa ne gandim la ce s-ar putea intampla in cazuri extreme.

3. Nu alege regim all inclusive

Cu regim all inclusive esti legat de anumite ore de servire a mesei acolo unde esti cazat, caz in care vei fi prezent in zona aglomerate. Pentru siguranta ta este bine sa servesti masa atunci cand intervalul orar permite o mai mica densitate de oameni.

Poti schimba orele de masa cu cele de plimbare, astfel incat sa nu te suprapui cu cei mai multi dintre clientii hotelului unde esti cazat. O plimbare dimineata nu strica niciodata si apoi, dimineata este mult mai sigur din punct de vedere al pericolului.

Sugrandu-va sa alegeti distante scurte pentru concediile ce vor urma, va sugeram sa va si indreptati asupra a ceea ce ofera turismul local. Chiar daca de multe ori am fost dezamagiti si va intelegem intrucatva, trebuie sa fim uniti la greu si sa intelegem ca schimbarea vine de la noi.

E momentul sa ne indreptam atentia asupra unor locuri din tara noastra care merita vizitate. Sa stiti ca avem o sumedenie de locuri incredibile, cu peisaje de vis. Este indeauns sa vrei pentru a gasi astfel de oaze de relaxare si binefacere.

Este o perioada grea si suntem alaturi de voi. Chiar daca pentru unii concediul nici nu intra in discutie din cauza banilor, puteti sa va ganditi macar la cateva zile de relaxare. Un weekend petrecut in natura cu siguranta va va schimba atitudinea si va va incarca de energie.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies