Sunt avantajoase cardurile de credit in rate?

Tot mai multe magazine, indeosebi onine, adera la aceasta posibilitate ofertia de clientilor de a-si achita cumparaturile cu carduri in rate fara dobanda.

In urma incheierii unor protocoale cu creditori, magazine ofera clientilor posibilitate a efectua cumparaturi in rate fara dobanda.

Aceasta practica nu este o noutate in piata, ea a fost dezvoltata de cativa ani, numai ca de putin timp a fost implementata si pentru cumparaturile online.

Cardurile in rate fara dobanda sunt avantajoase atata timp cat nu au atasate tot felul de comisioane ce pot sa le dea batai de cap clientilor.

Ce comisioane pot avea cardurile in rate fara dobanda?

– comision de retragere de la bancomat (atat de la banca ta, dar mai ales de la alte banci)
– comision de administrare lunara
– comision de emitere
– comisioane cont curent
– comisioane pentru diverse pachete de servicii

In perioadele cu cheltuieli mari, oamenii prefera cardurile de credit in locul accesarii unui credit de consum.

Magazinele si institutiile financiare iti fac reclame in special in aceste perioade aglomerate, mizand indepsebi pe aceste avantaje analizate de noi astazi, anume achitarea in rate fara dobanda.

Astfel de promotii te pot tenta, si nu zice nimeni ca nu pot fi bune, atata timp cat ai toate informatiile la dispozitie.

Ce suprize te pot astepta la cumparaturile in rate fara dobanda?

In primul rand, in caz de intarzieri la plata ratei vei plati o dobanda care se plasteste in mod obisnuit. Nu este o dobanda exagerata, dar nici mica. E adevarat ca la unele institutii dobanda este destul de ridicata, insa, tu poti sa compari usor dobanda anuala efectiva, pentru a o alege pe care mai avantajoasa tie.

Cardurile de credite pot avea dobanzi intre 14% si 40-50%. De aceea este bine sa alegi informati, pentru ca, ati observat ce diferente mari pot fi intre costuri.

In piata romaneasca dobanda cardurilor de credit este mult mai mare decat ceea ce se practica in cazul creditelor de consum.

In cazul cardurilor cu dobanda 0, ai ceva de plata?

Unele carduri iti ofera posibilitatea sa achiziti cumparaturile in rate fara dobanda, insa, s-ar putea sa trebuiasca sa platesti diverse comisioane.

La unii creditori s-ar putea sa trebuiasca sa platesti si o asigurare pentru cardul accesat.

Cu siguranta in caz de intarzieri o neplata, ti se imputa penalizari. Deci, atentie mare la termene!

Aceste oferte de rate fara dobanda sunt permanente?

Unele magazine mari online au tot timpul aceasta facilitate. Deci, poti oricand cumpara de la ele achitand cu cardul tau de credit, pentru ca mai apoi sa rambursezi in rate egale fara dobanda.

Altele merg doar pe perioade scurte cu oferta de cumparaturi in rate fara dobanda.

La unele banci plata in rate fara dobanda se poate face la orice magazin din tara si din strainantate, la altele aceasta optiune este limitata doar la o lista de magazine partenere.

Care este numarul de rate admis la cumparaturile cu cardul?

Exista mai multe optiuni in aceasta privinta. Orice card de acest gen permite achitarea in mai multe rate.

Variantele din piata sunt destul de numeroase: plecand de la achitarea in 3 rate fara dobanda si ajungand la 24 ori chiar 36 de rate fara dobanda.

Unele magazine iti calculeaza numarul de rate in functie de sumele cosului de cumparaturi. Deci, daca depasesti o anumita valoare a cosului, poti achita intr-un anumit numar de rate.

Trebuie sa stiti insa ca sunt magazine care activeaza aceasta optiune pentru clientii lor doar in momentul in care suma minima a depasit o anumita valoare. Deci, nu poti oricand apela la o astfel de forma de achitare a cumparaturilor.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies