Solutii de finantare de la IFN 2020

Credite mai noi si credite mai vechi oferite de IFN-uri in 2020

Solutiile nebancare vor fi si in 2020 o gura de oxigen pentru romanii refuzati de banci la creditare.

De-a lungul timpului noi am remarcat ca IFN-urile sunt mult mai adaptabile la piata, transformandu-si mai usor produsele proprii.

Bancile sunt ceva mai rigide si se misca mai greu in acest context. Trebuie sa subliniem totusi ca in ultimii ani au facut progrese substantiale din acest punct de vedere, accesarea actuala fiind mult mai facila decat cea din trecut.

Optiunile de finantare nebancara aflate in portofoliul IFN-urilor si destinate persoanelor fizice si juridice sunt solutii practice, la indemana. Pentru aceste tipuri de finantari nu trebuie sa indeplinesti niste conditii draconice. Accesarea se face usor, iar beneficiarii isi rezolva rapid problemele financiare.

Un imprumut nebancar este o solutie la indemana pentru orice cetatean, pentru orice om de afaceri, de a-si rezolva o problema financiara ori de a-si pune in aplicare planurile.

Avantajele creditelor nebancare 2020:

– rapiditate in accesare
– acte putine
– cerinte minime
– fara deplasari
– sunt admise persoane cu un istoric nu tocmai perfect in Biroul de Credit.

Sunt multe IFN-uri care activeaza in piata financiara, dintre acestea si cateva noi. In 2019 au fost lansate doar cateva astfel de societati, speram ca in 2020 sa apara mai multe firme nebancare. Concurenta este benefica in orice domeniu si este in avantajul clientilor.

Nu doar creditele pentru persoane fizice sunt cautate de la IFN-uri. Exista interes si pentru cele agricole si pentru afaceri.

Firmele mixi si mijlocii, precum si persoanele fizice ce practica profesii liberale sunt interesate de imprumuturile nebancare 2020.

IFN-urile acorda credite in cuantum variat, de la o suta de lei pana la sute de mii de lei. Astfel de sume pot fi obtinute rapid si usor, fara batai de cap. Sumele mai mari de regula sunt acordate cu garantii, dar nu intotdeauna. Spre exemplu cei de la Cetelem desi nu acorda credite cu garantii ofera sume de maxim 225.000 de lei.

Si agriculorii au la dispozitie credite, de cativa ani au aparut mai multe IFN-uri care au in portofoliu si astfel de produse. Spre exemplu cei de la Vitas si cei de la OMRO. Sa nu-i uitam insa pe cei de la Patria Credit, ei avand state vechi in acordarile de credite pentru agricultori.

Persoanele fizice sunt insa mai privilegiate la IFN-uri, pentru ca multe dintre creditele nebancare se adreseaza lor.

Varsta nici macar nu este un impediment la IFN-uri, desi sunt societati care limiteaza varsta admisa similar cu bancile (adica intre varsta de majorat si cea de pensionare).

Actele necesare solicitate de IFN-uri 2020:

– CI/BI in copie
– extras de cont in copie
– semnatura (poate fi si electronica) pe acordul de verificare ANAF
– semnatura (poate fi si electronica) pe acordul de consultare a bazei de date a Biroului de Credit.

E adevarat ca nu toate IFN-urile acorda credite in astfel de conditii permisive, limitandu-se doar la cateva acte si acelea in copii scanate ori fotografiate. Insa, predomina aceasta abordare in privinta accesarilor de credite de la IFN.

Au aparut IFN-uri noi in 2020? Deocamdata BNR-ul nu a actualizat registrele, vom afla la finele actei luni daca sunt ceva noutati la inceput de an. Va vom tine fireste la curent cu noile aparitii din 2020 si cu alte informatii utile din domeniu.

(Visited 148 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies