Societati nebancare noi. Vesti despre IFN-uri 2020

Actualizare septembrie 1, 2020

Ce IFN-uri noi au aparut in piata in 2020? Tu stii care sunt? Iti accepta scorul?

In anul 2020 au aparut doar cateva institutii nebancare noi, spre deosebire de anii anteriori cand ne obisnuisem cu o puzderie de inregistrari la BNR.

Multe dintre aceste societati nebancare noi aparute sunt axate pe activitatea multipla de creditare, unele doar pe credite de consum, factoring si acordarea de garantii, iar altele pe credite ipotecare/imobiliare.

Mai exista si cateva societati care s-au rebranduit, schimbandu-si numele in acest an, fapt consemnat in registratul general al IFN-urilor active de la BNR.

Unele dintre aceste societati nebancare noi aparute acorda credite rapid in cuantum redus, cu rambursare in rate egale.

Durata aprobarii este una de scurta durata, iar banii ii primesti in mai putin de 24 de ore.

Scadenta vine la 30 de zile, la IFN-urile care acorda credite cu dobanda 0, iar dupa aceasta perioada, se plateste dobanda in mod obisnuit.

Anul acesta au fost inscrise in catastiful BNR 4 IFN-uri noi 2020: Agroinvest Credit IFN SA, Credola IFN SA, Humannsk Credit IFN SA xi Pro Vital Credit IFN SA.

Aceste firme non-bancare au portofoliu diferit de creditare.

Cum va spuneam, in anii anteriori a fost un aflux mult mai mare de irnegistrari la BNR pe segmentul IFN-urilor.

Printre cele mai recente societati din piata nebancara amintim aici Ecofinance, Mogo IFN, Credissimo (Credissimo si-a schimbat in 2020 numele in Mat Money IFN), Mozipo, Viaconto, SmileCredit etc.

Ce stim despre accesarea creditelor de la IFN?

IFN-urile au devenit foarte populare printre consumatorii romani, datorita accesibilitatii produselor oferite si timpilor scurti de livrare.

Accesarea creditelor nebancare se face online, prin telefon, prin SMS ori la sediul companie.

Cu siguranta acordarea unui credit nebancar prin telefon este una dintre cele mai eficiente si mai rapide metode de accesare.

Daca esti client nou, unele societati iti acorda credite cu dobanda 0 pentru fidelizare, pe o perioada redusa de timp, de regula echivalentul unei luni calendaristice.

Online, accesarea se face dupa ce se executa o simulare utilizand calculatoarele de credit puse la dispozitie pe platforme IFN-urilor.

Bancile fiind mult mai riguroase in acordarea creditelor sunt ocolite in general de persoanele cu eligibilitate scazuta, cu venituri mici si fara multa vechime in munca.

Pentru a te imprumuta online, ai nevoie de un venit pe care sa-l poti dovedi cu acte: un extras de cont, o adeverinta de venit, un acord de verificare la ANAF.

Unele calculatoare de credit permit introducerea mai multor informatii, oferind un calcul de detaliu. Altfel calculeaz estimativ, iar ulterior in urma discutiilor cu reprezentantii creditorului se obtin mai multe informatii.

Pentru obtinerea unui credit, iti trebuie in majoritatea cazurilor un cont bancar unde sa incasezi banii imprumutati. Exista si societati care iti permit sa te imprumuturi fara extras de cont, lucru care te va determina fie sa mergi la un ghiseu al unei banci sa-i ridici, fie sa aplici la un IFN care iti va servici contra cost livrarea banilor acasa si gestionarea la domiciliu a produsului financiar contractat.

De ce ai ales un credit nebancar?

In general persoanele care intampina probleme la accesarea unui credit bancar se indreapta catre IFN-uri.

Altii nu mai asteapta sa fie refuzati de banci, pornesc din start catre societatile nebancare, cunoscandu-si prea bine eligibilitatea precara.

Persoanele care sunt interesate de obtinerea unui imprumut rapid 2020 au nevoie de un extras de cont pentru a-l obtine in mod simplu, online.

Orice imprumutat la IFN trebuie sa aiba in minte achitarea la timp a ratelor, pentru a nu ajunge in postura de restantier, caz in care i se vor imputa penalizari. Si nu sunt deloc mici penalizarile in acest caz.

Analiza soliitarii la IFN se face deosebit de rapid, actele fiind putine, iar cerintele in rest, minime.

In comparatie cu bancile, IFN-urile admit la creditare si persoane cu un scor de credit mai slab.

Decizia de aprobare a unui credit de catre un creditor nebancar se ia in baza mai multor criterii, aspectul socringului din BC nefiind unul determinant.

Spre exemplu, cei mai multe persoane sunt respinse la creditare de catre IFN-uri din cauza gradului de indatorare mare, nu pentru ca sunt inscrise in Biroul de Credit.

Trebuie sa recunoastem ca in ultimii ani, IFN-urile au facut adevarate tururi de forta in privinta simplificarii procesului de accesare, reusind in acest mod sa se faca populare.

Vin din urma puternic si bancile, care au inteles pana la urma ca asta este calea de urmat.

In acest an, mai mult decat oricand, este stimulata accesarea de la distanta, caz in care online iese net castigator din acest punct de vdere.

Putem spune ca si bancile acorda in 2020 credite online fara multa birocratie, dar totusi in conditii mai complicate decat cele oferite de IFN-uri.

Nu mai sunt multe oferite de credite la domiciliu. Candva erau mai multe oferte din partea IFN-urilor. Daca nu ai un cont bancar unde sa primesti banii imprumutati, aceasta poate fi o solutie.

Ca sa ai acces la un credit rapid in 2020 trebuie sa-ti dovedesti bonitatea si sa ai un scor de credit cat de cat acceptabil. Din fericire adeverinta de venit nu mai este obligatorie, multe IFN-uri mergand pe fluturas de salariu ori verificare la ANAF. Cele care acorda credite online prefera varianta extrasului de cont ori verificare la ANAF.

Exista IFN-uri care au atins adevarate recorduri in privinta timilor de acordare a banilor, pentru ca procesul de accesare e unul simplu, iar verificiarile sunt destul de efemere.

Chiar si asa, orice institutie financiara trebuie sa se asigure ca indeplinesti criteriile gradului de indatorare, azi nemaiexistand banci ori IFN-uri care sa acorde credite doar cu buletinul pe loc in 2020.

Care sunt conditiile impuse de IFN-urile noi?

Ultimele IFN-uri intrate in piata au avut o tendinta de simplifcare a procedurilor de creditare. Exceptiile venind dinspre IFN-urile care acorda credite ipotecare/imobiliare, care si-au pastrat destul de mult aceeasi abordare de-a lungul timpului.

In conditiile in care actele sunt putine iar conditiile destul de usoare, procesarea cererilor de credit nu dureaza mult.

Daca ai ales un produs cu o durata scurta de timp, trebuie sa fii atent la data scadenta sa nu o depasesti, pentru ca altminteri vei fi pasibil de penalizari.

Criterii de acceptare a cererilor de creditare au la baza urmatoarele elemente:

– varsta
– cetatenie
– venit
– grad de indatorare
– vechime
– scor de client.

Vechimea nu este totusi un factor definitiroiu in acordarea creditelor nebancare.

Daca nu au vechime mare in munca, tot poti apela la un credit rapid 2020 si cu siguranta il vei obtine, daca ai un venit substantial. Chiar daca n-ai decat cateva luni lucrare, pentru IFN-uri nu conteaza.

Dintre persoanele care apeleaza la IFN-urile, sanse mai mari de obtinerea a unui imprumut le au cele care au un serviciu stabil, care incaseaza venitul pe card si care nu au datorii active in BC.

(Visited 1.081 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies