Se ieftinesc creditele nebancare in 2018?

Aparent, anul 2018 se contureaza drept anul ieftinirii creditelor nebancare.

Chiar daca situatia financiara a romanilor nu pare a se fi imbunatatit, totusi, oamenii apeleaza inca la credite, in special la cele nebancare pentru a face fata nevoilor de zi cu zi.

Desi nu discutam de un an al pornirii cu adevarat a creditarii, totusi, tendintele sunt de crestere a ratei de acordare a creditelor bancare si nebancare.

Pe piata nebancara au patruns jucatori noi, multi dintre ei fiind specializati in acordare de credite mici pe termen scurt, imprumuturi ce vin din start cu o dobanda ametitoare, insa, parca mai mica decat cele existente deja in piata.

Din acest punct de vedere se intrevede o oarecare ieftinire a creditelor nebancare in 2018.

Pentru ca anul 2018 a inceput deja cu un mare hop pentru romani, cresterea masiva a cursului francului elvetian in raport cu leul, multi romani angrenati in creditele ipotecare contractate in aceasta moneda vor avea de suferit.

Probabil ca o parte importanta din acesti romani, vor trebui sa se imprumute pentru a face fata acestor diferente majore de curs valutar la care vor fi nevoiti sa-si achite ratele lunare.

Societatile care dau tonul acestor ieftiniri sunt in special societatile nebancare ce fac parte din aceleasi grupuri financiare cu marile banci comerciale din Romania. La acest grup de IFN-uri, destul de semnificativ de altfel, se mai adauga si societatile nebancare cu state vechi in piata, cu un portofoliu larg de clienti, dar si unele societati noi aparute, ce vin din start cu preturi mici si oferte tentante.

In categoria societatilor vechi din piata, se numara de exemplu, Provident, IFN ce propune pentru 2018 imprumuturi mai ieftine pentru clientii vechi, adica, cei care sunt la al doilea imprumut.

Societatea nebancara Provident, cunoscuta in piata pentru acordarea de credite de consum si-a diversificat deja oferta de creditare, oferind si credite cu o dobanda mai mica, pe perioade mai lungi de timp, pentru clientii de buna-credintar.

Aceasta oferta de ieftinire a creditelor nebancare venita de la Provident, este valabila doar pentru clientii cu un trecut de creditare pozitiv, adica cei care au fost buni-platitori, cei care si-au platit ratele la timp. Acestora, Provident le ofera posibilitatea de a imprumuta sume mai mari de bani, pe perioade mai lungi de timp, dar si reduceri de pana la 30% din costurile totale ale creditului, in functie de iestoricul fiecarui client in parte.

Reducerea oferita de Provident pentru clienti existenti se aplica atat la comisionul de administrare, cat si la dobanda creditului.

Conform declaratiilor reprezentantilor Provident, clientii acestei societati non-bancare sunt persoane cu varste intre 35 si 65 de ani, cu varsta medie, deci, cu venituri medii disponobile de pana la 800 lei lunar. Aceste persoane folosesc imprumuturile pentru acoperirea unor cheltuieli imediate, de genul platilor la intretinere, achitarii unor facturi restante, pentru educatia copilului, pentru cheltuieli medicale, etc.

In aceasta ordine de idei, asteptam cu interes materializarea acestor intentii din partea Provident, care sa se reflecte intr-o ieftinire a creditelor nebancare acordate de aceasta Institutie Financiara Nebancara, in 2018.

Dupa parerile pe care noi le-am analizat din mediul online, oamenii sunt tentati de creditele Provident, pentru lejeritatea lor, insa, cand vine vorba de costuri, exista oarecare retineri. Deci, o ieftinire a creditelor nebancare este binevenita.

Pareri despre imprumutul Provident intalnim destul de des in mediul online, insa, rareori aceste pareri sunt si obiective, majoritatea nemultumitilor sunt cei care au uitat sa-si achite ratele creditelor contractate.

Sitemap

Contact

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies