Reteta unui imprumut de succes

Actualizare decembrie 18, 2019

Ce putem face sa ne imprumutam in avantajul nostru, ce pasi trebuie sa urmam pentru a minimiza efortul si a maximiza foloasele?

Multi vor sa afle cum pot sa faca astfel incat atunci cand se imprumuta sa nu fie dezavantajati.

Cu siguranta o necunoastere a unor informatii financiare de stricta necesita reprezinta o premisa sigura de a fi dezavantajati intr-o relatie creditor – debitor.

Noi va sfatuim de fiecare data sa va informati temeinic inainte de o astfel de actiune. Contractarea unui imprumut nu este o gluma, si mai ales, nu trebuie sa se transforme intr-un dezavantaj, cu conditia sa fiti informat corespunzator.

Din punctul nostru de vedere, reteta unui imprumut de succes consta in primul si in primul rand intr-o educatie financiara solida care sa va permita o intelegere superioara a tutoror aspectelor creditarii.

Fara emfaza va spun ca orice carenta in domeniu se transforma intr-un dezavantaj.

Nu este un sfat pe care vi-l dau de la inaltimea atotcunoscatorului. Acelasi sfat il dau si copiilor mei. <Nu este o rusine sa nu stii, este rusine sa nu intrebi, sa nu te informezi.>

Ca sa transforma o problema intr-un avantaj, ar trebui sa fim informati corect si complet.

Apelarea la un imprumut, mai ales la cele mici acordate pe termen scurt – microcredite, este cu siguranta o cale de a va rezolva unele necazuri aparute inopinat.

Presupunem din start ca nu contractati un microcredit ca sa mergeti intr-o vacanta de lux in Dubai. Este a mintea oricui ca o astfel de abordare este dezavantajoasa din start.

Daca alegeti societatile nebancare, trebuie sa stiti ca fiecare ofera avantaje si fiecare are dezavantajele ei.

Combinatiile de conditii de eligibilitate, costuri, penalizari, pot face diferenta in privinta declararii unui imprumut ca fiind avantajos sau nu.

In piata sunt multe Institutii Financiare Nebancare ce acorda credite. Unele mai vechi, altele mai noi.

Cele mai vechi mizeaza mai mult pe facilitati la acordare, pe venirea in intampinare a nevoilor imediate ale clientilor (genul icredit, Credius). Altele mai noi vin cu rapiditate la accesare, metode noi de accesare (aplicatii mobile – cum e cazul celor de la Mobilo Credit) conditii de eligibilitate permisive si aprecieri pentru clientii buni platnici (Credit Prime).

Lista IFN-urilor este una bogata si de la luna la luna apar alte societati noi inscrise in Registrul BNR.

Pe langa sutele de IFN-uri inscrise la BNR, mai exista si cateva mii de Case de Amanet, cate mii de C.A.R.uri.

Asadar, clientii au oferte suficiente, cu conditia sa capete si informatiile si cunostintele necesare cat sa transforme obtinerea unui imprumut urgent de bani intr-un avantaj pentru ei.

Sfaturi concise:

– informativa temeinic cu privire la termenii financiari utlizati intr-un contract de credit
– nu imprumutati mai mult decat puteti va puteti permite
– nu intarzati cu plata lunara a ratei pentru ca veti fi raportati catre BC si vi se va ingreuna accesul la un nou imprumut.

(Visited 74 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies