Refinantarea creditelor cu intarzieri pentru cei inscrisi in BC

Actualizare mai 20, 2019

Daca esti inscris in Biroul de Credit pentru ca ai intarziat mai mult de 30 de zile cu plata ratei unei credit, refinantarea poate fi o solutie.

Cei ce cauta finantari, dar sunt inscrisi in Biroul de Credit ca restantieri, pot sa se imprumute din nou, optand pentru o refinantare, de regula la aceeasi institutie financiara.

Cand apari inscris pe listele Biroului de Credit (in urma acordului pe care l-ai semnat la inceputul colaborarii cu o banca ori un IFN), inseamna ca ai intarzieri mai mari de 30 de zile la plata ratelor aferente unui credit aflat in derulare.

Una dintre putinele solutii ramase pentru o finantare eligibila, chiar si la banci, ramane refinantarea. Mai mult de atat, refinantarea este o solutie pentru care chiar si BNR-ul a prevazut niste conditii speciale privitoare la gradul de indatorare, asa ca, este cea mai permisiva dintre solutiile pentru care ai putea opta. Asta daca vrei sa apelezi iar la banca. Daca nu vrei sa accesezi din nou credite bancare, poti sa te indrepti catre IFN-uri.

La IFN-uri gasiti imprumuturi nebancare de nevoi personale, avantajoase chiar si pentru cei inscrisi in Biroul de Credit. Unele IFN-uri trec peste acest impediment – statutul de restantier ce reiese din scoringul din BC.

Daca vrei sa alegi la banca o refinantare, exista sansa ca banca sa-ti acorde o astfel de forma de imprumut, poate chiar printr-o reesalonare a creditului existent, marind perioada de acordare eventual si, daca ai nevoie, poti obtine chiar si o suma de bani in plus. Dacai ai accesat credite de nevoi personale acordate pentru 5 ani, refinantare poate merge pana la 10 ani de finantare, caz in care solutia aleasa poate fi optima. Iti scazi astfel ratele lunare, diminunandu-ti povara, iar daca ai si o bonitate buna (un venit semnificativ raportat la datoriile lunare), atunci poti obtine chiar si o suma de bani in plus fata de creditul initial.

O alta solutie, cum spuneam mai sus, in afara de aceasta refinantare pentru datornici de la banca, o reprezinta creditul nebancar de la IFN. Poti alege unul dintre creditele bancile din piata nebancara care nu necesita cine stie ce acte ori conditii complicate de eligibilitate. Poti accesa online in cateva minute, cu buletinul si un extras de pe contul bancar unde iti incasezi veniturile, iar in urma aprobarii vei primi banii in contul tau intr-un timp foarte scurt.

Daca ai nevoie de o suma mai mare de bani, sunt cateva societati nebancare care ofera accesul la astfel de sume. Exemple de astfel de IFN-uri: Credius, Cetelem, etc. .

In cazul in care nu doresti sa apelezi la credite rapide, sa platesti dobanzi prea mari, poti opta la credite ipotecare de la IFN. Si in acest caz aveti optiuni, cu conditia sa aveti un imobil cu care sa garantati. Exemple de IFN-uri care ofera credite ipotecare: Verida, Claret Euro Credit, Easy Credit, etc.

Daca alegeti totusi un credit rapid in cuantum mai redus, acordat super rapid, fara multe formalitati, aveti la dispozitie multe IFN-uri. Exemple de astfel de IFN-uri: IFN Extra Finance, Telecredit, Ocean Credit, Mobilo Credit, iCredit, Ferratum, CreditFix, Zaplo, Hora Credit, etc.

Daca doresti, poti sa optezi si pentru o refinantare de la IFN, nu este complicat.

Pe langa bancile care ofera refinantare, pot opta si pentru ofertele IFN-urilor care ofera refinantare, scapand astfel de creditele costisitoare, credite impovaratoare lunar.

Printre societatile nebancare la care poti apela pentru o refinantare aminim: IFN Extra Finance, Smile Credit, UniCredit Consumer Financing, Cetelem, etc.

In opozitie cu banca, daca apelezi la o refinantare de la IFN, conditiile de finantare sunt mult mai simple. Mai mult de atat, poti obtine si o suma de bani in plus, chiar daca esti inscris pe lista Biroului de Credit ca restantier.

„Calitatea” de restantier iti ingradeste de regula accesul la un nou credit bancar, insa, poti incerca sa obtii totusi o refinantare la aceeasi banca, ori poti negocia o reesalonare cu marirea perioadei de creditare.re

(Visited 979 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies