Rapiditatea creditelor nebancare

Cat de rapid poti face rost de bani apeland la creditele nebancare? Credite nebancare rapide.

A trecut vremea cand trebuia sa astepti saptamani intregi sa ti se aprobe un imprumut, fie el bancar sau nebancar. Chiar daca creditele bancare au ramas un pic in urma in privinta rapiditatii de acordare, totusi, situatia a evolut si as zice eu ca in bine, cel putin in privinta scurtarii timpului de analiza a dosarelor de credit.

Daca in privinta creditelor nebancare lucrurile au avut o evolutie fulminanta as zice, in privinta verificarii eligibilitatii si acordarii efective a imprumutului, bancile si-au pastrat niste termene in privinta analizei eligibilitatii ce intarzie acordarea efectiva a imprumuturilor si evident si primirea banilor.

Accesand un credit nebancar, poti de acum sa faci rost de bani chiar si in 24 de ore. Lucru inimaginabil acum ceva timp in urma, cand daca vedeai banii in 5 zile, pe un credit nebancar rapid, erai fericit. La capitolul rapiditate IFN-urile au lucrat puternic si concurenta a devenit acerba intre aceste societati, ale caror reclame sunt in general bazate pe timpii de acordare ai imprumutului si ai banilor efectiv in mana. "Bani rapid in 24 de ore" Acesta este unul din cele mai cunoscute slogane expuse de catre IFN-uri pentru atragerea clientilor grabiti.

Si aveti de unde alege! De exemplu, printre societatile nebancare ce ofera credite rapide se numara: Viva Credit, Simplu Credit, Easy Credit, TBI Credit, Cetelem, Provident, FRFS, etc.

O gama larga de produse de creditare rapida va asteapta si ofertele sunt pe masura, atat la nivelul rapiditatii, dar si al dobanzilor. Ei bine, cand vorbim de dezavantajele acestor credite nebancare rapide, singurul lucru care este de luat in calcul il reprezinta dobanda. Dobanzile practicate pentru creditele rapide sunt enorme, uneori cuantificate in termeni de dobanda anuala efectiva (desi nu este foarte coresta abordarea), vorbim de cifre astronomice, de 4000 - 5000 % DAE. Suna rau, nu? Nu e chiar asa de rau! Aceste credite nebancare rapide sunt acordate pe perioade scurte de timp, suma totala a creditului este redusa, situata in general intre 300 (media de 500 fiind destul de des intalnita) si 3000 de lei. Cand vorbim de un imprumut pentru 10-30 de zile sau chiar pentru cateva saptamani, dobanda calculata ca si dobanda anuala efectiva este greu de cuantificat, in special la nivel de comparatii cu un credit nebancar normal, accesat pentru minim un an de zile.

"Te sunam in 60 de minute" - o alta strategie a unuia din IFN-urile cunoscute din Romania. Creditele rapide sunt credite nebancare fara gaj, fara garantie, cu risc mare. Ce inseamna cu risc mare? Inseamna ca nefiind credite garantate (ar fi putut fi garantate printr-o ipoteca, de exemplu, pe casa, sau pe alt bun detinut de doritorul de credit), IFN-urile isi asuma niste riscuri in privinta rambursarii acestor credite. Faptul ca nu sunt garantate nu e chiar asa de grav cu faptul ca actele ce se cer pentru aceste credite rapide sunt minime, iar verificarea ce se face tine mai mul;t de domeniul reclamei (cu cat sunt afisate mai multe restrictii, cu atat mai multi clientii ce se bulucesc). In general, cu doua acte, adeverinta de venit sau fluturas de salariu si o copie dupa buletin, poti sa accesezi fara batai de cap un credit nebancar rapid (citeste).

Sitemap

Contact

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies