Credite nebancare pentru microintreprinderi de la Patria Credit

Patria Credit este una din putinele societati nebancare ce ofera credite microintreprinderilor si intreprinderilor mici

Patria Credit este o Institutie Financiara Nebancara ce a evoluat in special in mediul rural, prin creditele nebancare puse la dispozitie micilor producatori agricoli.

"Creditul Patria, consateanul tau" reprezinta produsul financiar pe care Patria Credit il ofera micilor producatori agricoli, ca solutie de finantare, lejera si la indemana oricui.

In acest sens, creditul pentru capitalul de lucru de la Patria Credit inseamna investitii intr-o afacere proprie, inseamna un ajutor pentru activitatile specifice din agricultura pentru o microintreprindere de gen.

Banii obtinut dintr-un astfel de credit pot fi folositi pentru achizitionarea de ingrasaminte, seminte, fertilizatori, produse de uz fitosanitar, pentru achizitia de animale de reproductie.

Un astfel de credit pentru microintreprinzatorii din agricultura are o perioada de rambursare de 3 ani, este acordat in lei sau euro, si are o limita maxima de 50.000 euro si o limita minima de 1.000 lei. Garantiile solicitate pentru un astfel de imprumut sunt in functie de suma aferenta creditului si poate fi: ipoteca, gaj sau giranti.

Documentele necesare acordarii unor astfel de credite nebancare pentru capitalul de lucru in agricultura, sunt urmatoarele:

- certificat de producator agricol;
- buletinul de identitate;
- certificat de inregistrare in cazul PFA;
- actele doveditoare ale garantii, daca este cazul.

Avantajele acestor imprumuturi:

- flexibilitate la rambursare;
- rapiditate de acordare;
- accesibilitate in functie de veniturile reale;
- transparenta;

Un alt avantaj major al acestor credite nebancare pentru mici intreprinzatori din agricultura este dat de faptul ca exista posibilitatea de a garanta creditului prin Fondul de Garantare a Creditului Rural, intr-o proportie de pana la 80% din valoarea totala a creditului solicitat. Acest avantaj este valabil doar pentru societatile agricole, SNC, IF, IL, PFA.

Daca vreti sa va axati pe investitii, Patria Credit va pune la dispozitie creditul nebancar de investitii. Prin intermediul acestui imprumut poti sa achizitionezi animale de reproductie pentru lapte sau ingrasat, echipamente, utilaje, etc. Suma pe care o poti astfel imprumuta variaza tot intre 1.000 lei si 50.000 de euro. Documentele solicitate pentru acest credit sunt aceleasi ca si in cazul creditelor pentru capitalul de lucru.

O alta varianta de creditare de la Patria Credit este ceea ce se numeste, Credit mixt. Aceasta varianta de imprumut inseamna o insumare a celor doua tipuri mentionate anterior, deci, bani atat pentru capital de lucru, cat si pentru investitii.

O alta forma de imprumut de la Patria Credit este Factoringul. Fatoringul poate fi o solutie ideala sa-ti finantezi o afacere. In cazul in care aveti de incasat diverse facturi, Patria Credit iti plateste in avans respectivele facturi, deci, practic cumpara acele facturi si administreaza respectivele creante catre clientii tai.

Sitemap

Contact

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies