Intrebari si raspunsuri despre credirele nebancare

Performanta creditelor nebancare

Ce reprezinta IFN? (IFN - Institutiile financiare nebancare)

IFN-ul este o institutie financiara nebancara care ofera credite. Aceste societati sunt reglementate ca si bancile si autorizate de catre BNR. Singura diferenta dintre ele si banci este aceea ca IFN-urile nu tin depozitie de la populatie, in rest.

Motivele care v-ar putea determina sa apelati la un imprumut nebancar se leaga in special de situatiile de urgenta, IFN-urile oferind credite mult mai rapid decat bancile, dar si de conditiile de eligibilitate mult mai relaxe la IFN-uri in comparatie cu bancile.

O Institutie Financiara Nebancara este monitorizata in permanenta de BNR, deci, puteti sa fiti siguri ca nu va aflati intr-un domeniu ilegal ori putin controlat. Apeland la creditele nebancare puti beneficia atat de conditii de siguranta relativ asemenanatoare cu cele ale bancilor, dar si de avantajele specifice IFN-urilor: rapiditate, usurinta, flexibilitate, transparenta.

Ce sunt imprumuturi nebancare rapide

Printre cele mai lejere forme de creditare oferite de catre Institutiile Financiare Nebancare se numara imprumuturile rapide, aflate aproape in concurenta cu cardurile nebancare prin care clientii pot obtine sumele dorite de bani intr-un timp foarte scurt.

O calitate unica a acestor imprumuturi rapide deriva din conditiile de eligibilitate, printre IFN-urile ce acorda astfel de credite numarandu-se si unele societati ce accepta si restantieri, cei inscrisi in Biroul de Credit ca rau-platnici.

Daca dosarul de credit este conform cu cerintele impuse de IFN, aprobarea imprumutului n-ar trebuie sa depaseasca 48 de ore, pentru aceste produse rapide. Exista si societati ce pot sa-ti imprumute banii si in 24 de ore, deci, de pe o zi pe alta.

Un alt aspect pozitiv aferent acestor imprumuturi rapide nebancare este dat de transparenta; IFN-urile sunt obligate sa afiseze in clar dobanzile si costurile totale aferente creditelor, iar contractul trebuie sa fie clar si pe intelesul clientului.

Cum pot accesa un imprumut nebancar online?

Cea mai rapida forma de accesare a unui imprumut nebancar este cea online, prin care clientul are posibilitatea completarii cererii de imprumut pe site-ul propriu al IFN-ului. Exista societati nebancare ce acorda credite 100% online, cum e cazul Viva Credit si ale ei credite rapide pana la salariu. Creditele online sunt in fapt o forma de serviciu oferit de catre IFN-uri, ele nu sunt niste produse financiare propriu-zise. Sunt oameni ce considera ca a accesa online un credit inseamna niste costuri suplimentare; ei bine, nu este asa. Un credit online nu este mai scump, el nefiind de fapt un produs in sine ci doar o forma de accesare.

Pentru a intra in posesia banilor apeland la aceasta forma online de accesare, trebuie sa completati niste campuri din formularele puse la dispozitie de IFN-uri: date de identificare, venituri, date despre alte credite, suma dorita, perioada imprumutului, etc.

Institutia Financiara Nebancara va acorda creditele in limita plafonului de indatorare ce nu poate sa depaseasca 30-40% din veniturile tale lunare, motiv pentru care este bine sa treceti toate formele de venit pe care le detineti si le puteti justifica cu acte.

Pot obtine imprumuturi de la IFN, fara sa faca verificarea la Biroul de Credit?

Existenta unei restante la un credit anterior si prezenta ta in baza de date a Biroului de Credit cu un scoring negativ, iti ingradeste de principiu accesul la un nou imprumut. Totusi, exista situatii in care bancile si mai ales IFN-urile aplica politica proprie de creditare si se intereseaza si de natura restantelor si de modul in care au fost acestea solutionate. Deci, cu alte cuvinte, faptul ca figurati in Biroul de Credit nu va exclude de la obtinerea unui imprumut.

Produsele financiare care sunt cele mai flexibile in privinta restantierilor sunt imprumuturile rapide de la IFN-uri.

Se poate acorda un credit rapid fara adeverinta de venit?

Pentru a ti se aproba un imprumut tu trebuie sa faci dobada existenti unor venituri certe permanente care sa-ti permita rambursarea creditului, insa, mai mult de atat, nicio institutie financiara nu te imprumuta cu o suma care sa-ti depaseasca plafonul maxim de indatorare sau gradul de indatorare. Acesta nu trebuie sa fie mai mare de 30-40% din veniturile tale.

Singura posibilitate de a stabili gradul de indatorare este o forma scrisa de atestare a veniturilor pe care le detii, de forma adeverinta de venit, fluturas de salariu, cupon de pensie, etc.

In general, veniturile eligibile sunt cele salariale, insa, pe langa salariu, sunt considerate eligibile veniturile provenind din chirii, dividente, contracte de management etc. Acestea trebuie sa aiba caracter permanent si sa poata fi dovedite cu documente.

Sitemap

Contact

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies