Imprumuturi nebancare pentru restantieri 2018

Cine acorda imprumuturi nebancare restantierilor in 2018?

Se stie ca imprumuturile nebancare sunt mult mai accesibile decat cele bancare, totusi, exista un punct in care nici IFN-urile nu prea mai fac mare rabat de la conditiile de eligibilitate, anume, punctul restantierilor.

Cand vine vorba de restantieri, de cei ce apar in baza de date a Biroului de Credit, toate institutiile financiare sunt destul de reticente, poate IFN-urile mai putin decat bancile, insa, trebuie sa stiti ca nici IFN-urile nu va cu ochi buni antecedentele tale negative ca si creditor.

Desi nu li se impune institutiilor financiare sa nu te crediteze pentru ca ai restante, aceste societati incearca sa-si asigure investitia, si este greu de obtinut un imprumut in cazul in care tu n-ai fost de buna credinta in cazul altuia anterior. Exista riscuri asociate oricaror credite, insa, cele ce sunt acordate restantierilor sunt printre cele mai ridicate, motiv pentru care, atunci cand le aproba IFN-urile se asigura ca nu ies in pierdere, in general aceasta asigurare se face prin niste dobanzi fabuloase, de genul creditelor pana la salariu de la Viva Credit, a caror dobanda depaseste 4000% (este vorba de dobanda anuala efectiva).

Daca nu exista o necesitate si o urgenta care sa justifice solicitarea unei finantari (fie aceasta bancara sau nebancara), evitati sa accesati un credit. Uneori merita sa cumparam credite si alteori nu.

Chiar daca Institutiile Financiare Nebancare mai inchid ochii cand vine vorba de conditii de eligibilitate, pastrandu-si o anumita forma de flexibilitate si permisivitate in raport cu bancile, totusi, majoritatea lor nu accepta restantieri, doar situatii speciale in care efectiv motivul pentru care respectivii cetateni au ajuns pe listele Biroului de Credit au fost unele independente de vointa lor, intamplatoare, ori ale caror datorii au fost foarte reduse si au fost achitate ulterior.

Principala conditie pentru a beneficia de un credit de refinantare este achitarea la timp a ratelor aferente creditului initial.

Astfel, sansele de a contracta un nou credit sunt reduse in cazul in care figurati cu restante (citeste) in baza de date a Biroului de Credit. Institutia careia va adresati, fie ea banca, fie institutie nebancara, va avea in vedere atat valoarea restantei si perioada de intarziere, cat si motivele care au determinat intarzierea la plata ratelor.

Cele mai mari sane pentru a obtine un imprumut rapid (citeste), atunci cand va aflati totusi in baza de date a Bitoului de Credit le gasiti la institutiile nebancare. Acestea practica de cele mai multe ori rate fixe, dar al caror cost este extrem de ridicat comparativ cu cel perceput de bancile comerciale pentru credite de nevoi personale.

Pentru a obtine un credit rapid de la o institutie nebancara este destul de usor, procedura este foarte simpla, insa, costurile implicate sunt mult mai mari. In concluzie, IFN-urile nu sunt nici ele prea amabile cu restantierii, insa, au in portofoliu produse de genul imprumuturilor rapide pentru restantieri, produse ce pot fi accesate si de rau-platnici.

Sitemap

Contact

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies