Imprumuturi nebancare ieftine si sigure

Poti sa spui despre imprumuturile nebancare ca sunt ieftine si sigure?

Legat de intrebarea daca imprumuturile nebancare sunt ieftine si sigure, la prima vedere, raspunsul ar fi ca nu. Insa, daca analizezi mai bine ofertele IFN-urilor, o sa gasesti printre acestea si imprumuturi ieftine si sigure. Tot ce trebuie sa facem este sa excludem din start credite nebancare rapide, care sunt alta mancare de peste, alte dobanzi, alte termene de rambursare, alte perioade de acordare a banilor, etc.

Daca dam la o parte tot ce inseamna creditare rapida, sub orice forma ar fi ea prezenta in piata, fie ca vorbim de credite in 24 de ore, credite la domiciliu, credite pana la salariu, etc, ramanem cu o majoritate a imprumuturilor nebancare, derivat popular din stiintificul credite de consum, ce nu au niste dobanzi de speriat, ce pot fi si sigure si ieftine. Nu vorbim despre imprumuturile nebancare cu rol de societate de binefacere, dar nu ajunge nici la dobanzi de 200%, cel putin. Vorbim de niste credite decente, acordate chiar rapid, comparativ cu cele ale bancilor, ce nu necesita conditii drastice de eligibilitate.

Daca vorbim de imprumuturi nebancare ieftine si sigure, vorbim in primul rand de societatile nebancare derivate din societatile de tip bancar (cum ar fi BRD Finance, BT Direct, FRFS - Garanti credite de consum - Ralfi IFN, etc.).

Una din cele mai noi institutii financiare nebancare este FRFS. Aceasta societate acorda credite nebancare, ce sunt de fapt credite acordate de Garanti Credite de Consm, umbrela sub care functioneaza RALFI IFN SA. Suna ciudat? Intr-un fel si este, avand in vedere ca FRFS a inceput ca broker de credite, dupa care, mai nou s-a transformat in furnizor de credite, dar, tot ca intermediar.

Cea mai mica suma pe care o poti imprumuta de la FRFS este de 11000 lei, pe o perioada de timp cuprinsa intre 1 si 5 ani. Pentru un an de zile, la creditul de 11000 lei, rata lunara este de 1034,02 lei, iar pentru 5 ani, la acelasi credit, rata lunara este 285,85 lei.

Suma maxima pe care o poti imprumuta de la FRFS este de 100000 lei, pentru o perioada cuprinsa intre 1 si 5 ani. Pentru o perioada de 1 ani, rata lunara a creditului este de 9077,62 lei, iar pentru o perioada de 5 ani, rata lunara a creditului ajunge la 2384,25 lei.

Aprobarea creditului nebancar FRFS este de 24 de ore, iar avansul solicitat este 0. Consultantul FRFs se deplaseaza la domiciliu; documentatia necesara fiind simpla, iar procesul de creditare este transparent. Destinatia creditului nu determina conditia de eligibilitate in acordarea creditului. Ratele sunt fixe, dobanda anuala efectiva fiind de 15,90 %, comparativa cu cea practicata de banci, lucru rar in lumea creditelor nebancare.

Vazand aceasta comparatie, putem sa concluzionam ca aceste credite nebancare (citeste) puse la dispozitie de FRFS sunt la concurenta cu creditele bancare, din punctul de vedere al dobanzilor practicate, fapt unic in lumea Institutiilor Financiare Nebancare.

Putem sa spunem ca am intalnit imprumuturi nebancare ieftine si sigure? Da! Putem! Oricum, pe langa exemplul de mai sus, tin sa spun ca BNR merita un mare plus in privinta regulilor impuse, cel putin la nivelul IFN-urilor. Poate ca ar fi bine daca si-ar baga un pic coada si printre banci, si nu ma refer doar la a scadea in batjocura dobanda de referinta.

Sitemap

Contact

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies