Imprumuturi nebancare 2018

Rata imprumuturilor nebancare rapide in 2018

La nivelul anului 2018, imprumuturile nebancare au o reputatie mult mai buna decat acum cativa ani in urma, cand, in special sistemele de acordare a creditelor de catre IFN-uri erau destul de blamate, si ne referim in special la accesarea online, unde se ascundeau o serie de date importante.

In 2018, a inceput sa existe o concurenta serioasa intre banci si IFN-uri in privinta acordarii de imprumuturi rapide, motiv pentru care si conditiile de eligibilitate sunt mai lejere, si costurile parca s-au mai redus.

Vom avea in 2018 o concurenta acerba in special pe segmentul creditelor rapide fara adeverinta de venit, intre IFN-uri si banci. Pe de-o partea IFN-urile vor miza pe creditele lor rapide usor de accesat, iar pe de alta parte, bancile vor miza exclusiv pe data furnizate de ANAF, daca primesc acordul din partea clientilor.

Daca vine vorba de restantieri, al caror numar a fost intr-o continua crestere, putine institutii financiare au acceptat sa ii imprumute, insa, cei care au facut-o, le-au alocat forme de creditare rapida, la niste costuri uriase.

Ramanand printre putinele optiuni de finantare pe care o au restantierii bancilor si cei cu venituri mici, imprumuturile rapide de la IFN-uri s-au diversificat foarte mult, mai ales la nivel de accesare.

Cea mai rapida forma de imprumut nebancar pe care o intalnim la nivelul anului 2018 este de acum celebrul credit pana la salariu de la Viva Credit. Aceasta societate nebancara acorda credite si restantierilor, insa, dobanzile percepute sunt foarte mari.

Alte variante de imprumuturi rapide destinate chiar si restantierilor sunt formele de imprumut la domiciliu, cum intalnim de exemplu la Provident. Aceasta institutie ce ofera credite nebancare, pune la dispozitia clientilor formulare ce se pot completa online si consultanti care iti vin acasa pentru a discuta conditiile de creditare.

Potrivit datelor BNR, peste 700.000 de persoane fizice inregistrau, la finalul lunii februarie, anul trecut, restante mai mari de 30 de zile la creditele contractate de la banci si institutii financiare nebancare, sumele intarziate la plata atingand nivelul de 9,7 miliarde de lei.

Variantele de creditare ale Institutiilor Financiare Nebancare, la nivelul anului 2018 s-au diversificat foarte mult, iar bancile au inceput sa tina pasul. Un lucru demn de remarcat la inceputul lui 2018 este ca bancile au scos pe piata imprumuturi rapide, cu un termen de aprobare si acordare a banilor foarte redus.

Pe de alta parte, IFN-urile ce se axeaza foarte mult pe mediul online, a venit cu oferte foarte imbietoare, de genul creditelor de nevoi personale marca FRFS, cu o dobanda foarte mica, asemanatoare cu cea practicata de bancile comerciale pentru aceleasi tipuri de produse.

Oricum, creditele nebancare au mai scazut ca amploare, desi, la nivel european se stie ca romanii sunt deschisi la astfel de forme de creditare, chiar fara a avea resentimente in privinta costurilor, evident faptul se datoreaza in special numarului mare de restantieri ce apeleaza la produsele nebancare si le si primesc.

Sitemap

Contact

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies