Imprumut fara venit lunar. E posibil azi?

Actualizare ianuarie 28, 2020

Cei care vor sa contracteze un credit fara venit lunar, trebuie sa stie ca pot obtine unul garantat.

Dupa perioade cu restrictii, asa cum a fost perioada ce a urmat dupa criza economica din urma cu peste zece ani, institutiile financiare au inceput sa impuna conditii mai drastice la creditare.

Autoritatile au intervenit si ele si au mai potolit avantul creditarii din ultimii ani, restrictionand gradul de indatorare.

Aceasta impunere inseamna mai mult decat intarzierea la creditare pentru persoanele ce nu indeplinesc acest deziderat. Inseamna in primul rand o verificare mai atenta din partea institutiilor financiare a potentialilor clienti, pe partea de venituri.

Astazi, vrand – nevrand, toate institutiile financiare trebuie sa calculeze atent gradul de indatorare al clientilor si sa-l mentina sub limitele impuse la 1 ianuarie 2019 (40% la creditele in lei si respectiv 20% la cele in valuta).

A exista o perioada in care se putea obtine un credit fara venit lunar, este vorba de perioada ce a precedat criza economica din 2007-2008. Atunci si bancile si IFN-urile acordau credite doar cu buletinul, fara sa mai solicite adeverinte de venit.

Astazi, obtinerea unui credit fara venit este un lucru dificil, doar daca ne raportam la gradul de indatorare. Altminteri, cu sau fara grad de indatorare, fiecare institutie financiara incearca sa-si asigure imprumutul urgent, verificandu-si clientii daca il pot rambursa in bune conditii.

Totusi, exista astazi niste instituii financiare la care puteti apela pentru a lua un credit fara sa trebuiasca sa dovediti ca aveti un venit lunar.

Acest lucru este posibil pentru creditele garantate, cum e cazul celor garantate cu un imobil, cu un autoturism, cu un teren, etc.

Imprumut fara adeverinta de venit

Poti sa consideri ca acest produs este unul viabil, atata timp cat bancile si IFN-urile au renuntat la solicitarea acestui act doveditor al veniturilor. Investigarea veniturilor se face cu precadere prin intermediul ANAF, cu acordul expres al persoanelor. Avantajul unui astfel de imprumut este ca dureaza mai putin accesarea, eliminandu-se practic timpul pierdut pentru obtinerea adeverintei de venit.

Credit urgent acordat online

Un produs garantat poate fi solicitat ca orice credit online urgent. Un beneficiu pe care un credit fara venit lunar ti-l aduce este permisivitatea crescuta la accesare. Sunt totusi si conditii de indeplinit, cum ar fi: varsta, cetatenie, si fireste garantia obligatorie care trebuie sa corespunda cerintelor creditorului.

Lucrurile decurg cat se poate de simplu la o accesare online: completezi formularul disponibil pe internet, alegi suma si perioada, oferi detalii despre garantie si astepti sa fii contactat.

Imprumut nebancar

Un astfel de imprumut fara venit se incadreaza in tipicurile unui credit nebancar – produs aflat in portofoliul IFN-urilor.

Imprumuturile garantate pentru care nu se solicita dovada de venit sunt acordate de institutiile financiare nebancare. Acest lucru este posibil pentru ca casele de amanet, c.a.r.-urile si societatile de leasing au capatat de cativa ani calitatea de institutii financiare nebancare.

(Visited 262 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies