IFN credite pe termen scurt cu cerinte minime

Actualizare septembrie 10, 2019

Printre cele mai vizibile produse acordate de IFN se remarca creditele pe termen scurt acordate in conditii lejere, cu acte putine

Firmele nebancare cunoscute in piata cu abrevierea de IFN, adica Institutii Financiare Nebancare, sunt autorizate de BNR si functioneaza dupa regulamente bine stabilite.

Aceste societati sunt nu doar autorizate de BNR ci si monitorizate. Asadar, poti avea incredere in acesti debitori, daca esti in cautarea unui credit nebancar.

Chiar si creditele pe termen scurt care fac parte din ofertele IFN-urilor sunt produse acordate in mod legal. Fireste, or mai fi si societati care incearca sa ocoleasca legea, dar acestea sunt penalizate de BNR pentru acest comportant si se cunosc deja destule exemple in piata.

In fine, ce trebuie sa retineti este ca atunci cand va adresati IFN-urilor, nu aveti de ce a va teme ca nu sunt societati legale.

Diferenta dintre aceste firme si banci este data de faptul ca bancile tin si depozite, pe cand IFN-urile nu o fac.

Apoi, IFN-urile sunt mai permisive cu clientii lor, admitand si persoane cu eligibilitate mai scazuta.

Spre exemplu, exista IFN-uri care acorda credite rau platnicilor. Acest lucru nu este interzis explicit de nimeni. Dar exista alte reguli pe care aceste societati trebuie sa le respecte, ca de altfel orice alta institutie financiara. Si anume, pentru acordarea unui credit, fiecare client trebuie sa aiba un anume grad de indatorare. Asa scrie la lege. In rest, cam tine de fiecare institutie in parte cum isi gestioneaza riscul si cum isi echilibreaza in timp tipurile de clienti.

Avand in vedere produsele facile acordate de IFN-uri, putem spune ca dintr-un anumit punct de vedere, creditele nebancare sunt mai avantajoase pentru debitori. Spre exemplu, daca ne referim la categoria rau platnicilor, cu siguranta aceste persoane considera ca sunt privilegiate in raport cu IFN-urile si defavorizate in raport cu bancile.

Bancile sunt mai rigide cand vine vorba de eligibilitate, fapt inteles pentru ca si costurile practicate de banci sunt cu mult mai mici decat cele ale IFN-urilor. Altele sunt riscurile pe care bancile si le asuma in privinta unui client, tinand cont ca pe termen scurt dobanda aferenta creditului acordat nu acopera mare lucru.

Pentru a obtine bani de la o anumita institutie financiara trebuie sa indeplinesti niste conditii specifice. Printre ceritnele comune intalnite la banci amintim aici: varsta, venit, scoring in BC, grad de indatorare, vechime, contract de munca etc.

Bancile sunt mult mai stricte cu cei care au istoric negativ si figureaza cu restante in Biroul de Credit. Ca sa poata lua un imprumut de la banci, un rau platnic ar trebuie sa aiba o bonitate extraordinara in prezent, un contract de munca extrem de bine ancorat si o vechime mare in munca. Fireste, gradul de indatorare in acest caz extrem ar trebui sa fie deosebit de scazut.

IFN-urile, pe de alta parte, sunt mai lejere in acordari decat bancile. Actele solicitate de ele sunt minime, cerintele de asemenea frugale.

Datorita introduceri restrictiilor privind gradul de indatorare, atat bancile cat si buna parte dintre IFN-uri au inceput sa inspecteze veniturile la ANAF. Obtin astfel o imagine mult mai clara a bonitatii clientului si plus de asta reduc foarte mult si timpul de analiza al dosarului.

Cand vine vorba de garantii, trebuie sa stiti ca aceasta nu este o caracteristica a bancilor. Si IFN-urile acorda credite cu garantii. Sunt societati nebancare care sunt specializate in acordarea de imprumuturi pe termen lung in cuantum ridicat. Acestea percep garantii imobiliare pentru creditele acordate. Costurile unor astfel de credit sunt cu mult mai mici decat cele ale creditelor pe termen scurt fara garantii, insa riscurile sunt mai mari pentru clienti.

Ultimii ani au adus in drepturile IFN-urilor o transparenta mai mare si un timp de acordare al creditelor deosebit de mic. Acest lucru a determinat o crestere a popularitii in randul clientilor.

Faptul ca IFN-urile marseaza de cativa ani pe creditele acordate online a reprezentant un pas urias in atragerea cat mai multor clienti.

Au devenit astfel societatile nebancare mult mai apropiate de clienti decat bancile. Ei bine, acest lucru nu putea sa fie lasat asa de catre banci. Deci, bancile au actionat. Vedem aceasta actiune din partea bancilor tot mai clar in piata, in felul in care abordeaza acordarea creditelor. Bancile au renuntat la adeverinta de venit, inspecteaza veniturile prin ANAF, reducand astfel enorm timpii de asteptare. Plus de asta, in ultimul an au inceput firav sa se indrepte catre online. Deocamdata exista posibilitatea pentru clientii existenti ai unor banci care isi incaseaza veniturile prin respectivele banci de a accesa un credit din contul de client. Vom vedea cum vor evolua lucrurile din aceasta concurenta frumoasa deocamdata in piata.

Noi speram ca din aceasta concurenta sa aiba de castigat clientii pana la urma.

(Visited 169 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies