IFN – acordare credite

Actualizare mai 20, 2019

Institutiile Financiare Nebancare (IFN) acorda credite in conditii mult mai permisive decat bancile

In conditiile in care bancile nu mai acorda imprumuturi, romanii s-au redirectionat catre institutiile nebancare, trecand peste o serie de inconvenient asociate acestor credite de la IFN, dintre care cel mai important fiind dobanda foarte ridicata.

IFN-urile sunt societati ce functioneaza sub autorizarea si monitorizarea BNR, iar in ultimii ani aceste firme non-bancare au ajuns la un mare grad de transparenta, mai ceva decat al bancilor, motiv pentru care tot mai multi romani au fost atrasi de produsele lor financiare, usor de obtinut.

In acest sens, creditele nebancare oferite de IFN-uri clientilor, a ramas aproape singura cale pentru clientii romani de a se imprumuta, mai ales daca vine vorba despre restantieri, cei care nu mai sunt acceptati de banci, indiferent de bonitatea acestora.

Chiar daca nici IFN-urile nu se prea dau in vant dupa restantieri, totusi, au scos pe piata imprumuturi rapide ce pot fi accesate si de catre acesti rau-platnici ai altor credite, in general bancare.

Ce IFN acorda imprumut daca ai restante, fara sa faca verificare la Biroul de Credit?

Indiferent de forma institutiei la care apelezi, sansa de a obtine un imprumut in conditiile in care esti restnatier si apari pe lista neagra a Biroului de Credit, este foarte redusa. Cu toate acestea, nu exista reglementari care sa interzica institutiilor financiare, deci implicit IFN-urilor de a-ti acorda un credit.

Acordarea creditelor nebancare rapide catre restantieri se face in anumite conditii legate in primul rand de natura restantei inscrise in Biroul de Credit si de stingerea acesteia in timp.

In general, institutiile financiare nebancare (IFN) au o politica de creditare mai lejera, insa costurile asociate sunt pe masura.

Puteti accesa lista cu institutiile financiare nebancare afisata pe site-ul nostru aici.

Pentru mai multe detalii, consultati produsele din categoriile Credite Rapide si Credite Nevoi Personale. Puteti, de asemenea, vizualiza blogul nostru, unde ne puteti lasa parerile, opiniile si eventual intrebarile dumneavoastra in legatura cu credite nebancare puse la dispozitie de IFN-uri

Pentru contractarea unui credit nebancar trebuie sa alegeti o cale de a-l accesa; puteti sa completati formularele online, puteti sa sunati ori sa trimiteti SMS. In cazul accesarii telefonice, IFN-urile isi trimide de obicei un reprezentant la dumneavoastra acasa pentru a stabili detaliile contractului de Credit.

Daca accesati printr-un SMS, asteptati sa fiti sunat de unul din colaboratorii respectivei societati. Pentru accesarea online, aveti mai multe variante, fie se face o accesare 100% online, caz in care nu numai ca veti completa formularele, dar veti si scanata si incarca documentele solicitate pe internet.

O alta varianta de accesare online este cea intalnita la Cetelem, unde pentru creditul de nevoi personale (CNP), poti completa formularele online, dupa care urmeaza sa le printezi si sa le depui la sediul companiei.

Imprumuturile nebancare sunt solutia pe care o au la indemana persoanele cu venituri mici, iar acordarea acestora permite si calificarea clientilor cu venituri sub salariul minim pe economie.

(Visited 98 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies