Este benefic un credit pe termen scurt in aceasta perioada?

Actualizare iulie 27, 2020

Cat de avantajoas poate fi un credit de scurta durata in aceasta perioada si care ar fi solutiile alternative?

Fiecare om are necesitatile lui, fiecare stie de cati bani are nevoie si pe ce perioada si-ar dori sa obtina un imprumut.

Asa se poate si defini cel mai bun credit de nevoi personale – ca acel produs ce se plieaza cat mai bine pe nevoile tale in acord cu eligibilitatea ta.

Exista in piata multe tipuri de imprumuturi, de la cele simplu de accesat fara garantii, pana la cele ipotecare ori auto.

Fiecare dintre aceste credite iti poate fi de folos daca la un moment dat cauti ceva specific care sa te ajute la nevoie.

Creditele pe termen scurt sunt populare datorita faptului ca admit o plaja mult mai larga de clienti, decat cele acordate pe termen lung.

Intr-o perioada nesiura din punct de vedere financiar, nu este tocmai bine sa te inhami la un imprumut pe termen lung, avand in vedere ca este imposibil sa apreciezi cum vor evolua veniturile tale in viitor.

Asadar, pentru o atfel de perioada ca cea pe care o traim acum, sunt mai sigure creditele pe termen scurt. Nu inseamna ca sunt si mai avantajoase.

Dimpotrivia, costurile lor dsunt de regula mari, astfel ca, chiar contractate pe perioade scurte de timp, tot vei plati o dobanda mare.

Mai exista IFN-uri care acorda credite pe 30 de zile?

Multi oameni incearca sa acopere cu un astfel de credit o gaura in bugetul propriu pana la urmatorul salariu ori pensie, de unde si aceasta perioada scurta pe care ei isi doresc sa acceseze un imprumut.

Cei mai multi ceateni primesc salariul o data pe luna, adica frecventa este de o data la 30 de zile. Din acest motiv exista aceasta doleanta specifica in privinta cautarilor pe acest tip de oferta.

Astfel de produse se acorda inca, cu specificatia expres ca ar fi bine sa le accesati doar in cazuri de forta majora, cand aveti cu adevarat o urgenta financiara. Ele sunt scumpe si pot sa va adanceasca si mai mult declinul financiar.

Daca n-ati mai solicitat pana acum astfel de credite, puteti avea sansa sa contractati cu dobanda 0.

De pincipiu, va putem spune ca mai exista IFN-uri care acorda credite pe 30 de zile, insa, multe dintre cele care aveau in portofoliu astfel de produse si-au schimbat abordarea si le ofera azi clientilor un contract pe termen mai lung (doi, trei, cinci ani), iar clientii ramburseaza cand pot in acest interval. Unele dintre aceste firme ofera si anumite avantaje celor care ramburseaza intr-un termen scurt.

Poti sa-ti cresti scorul de client apeland la un astfel de imprumut?

Raspunsul este pozitiv. Astfel de credite pe termen scurt, daca le rambursezi la timp, poti sa-ti aduca imbunatatirea scorului de client, chiar intr-un timp scurt.

Daca esti in situatia de a-ti dori sa obtii o crestere a scorului de credit rapid, atunci aceasta solutie este recomandata de unii specialisti.

Si astfel, poti impusca doi iepuri dintr-o lovitura, accesand si fondurile necesare intr-o perioada dificil si totodata imbunatindu-ti scorul FICO.

Care este nivelul minim de eligibilitate admis pentru un credit pe termen scurt?

In primul rand, aceste produse financiare admit si pensionarii uneori chiar si peste 70 de ani. Asadar, avem o permisivitate in privinta varstei.

Apoi, veniturile solicitate sunt mici, tinand cont ca si intervalul de accesare este scurt, si deci gradul de indatorare nu mai devine o problema ca la creditele acordate pe 5 ani.

Vechimea in munca aproape ca nu exista ca cerinta la societatile ce acorda credite pentru una – doua ori trei luni.

Nu ti se solicita nici un anume statut de angajat, important e sa dovedesti ca ai veniturile necesare.

Este mai eficient un credit pe termen scurt decat unul de lunga durata?

Raspunsul se leaga tot de nevoile tale, dar in esenta, un credit pe termen scurt iti satisface mai bine nevoile, pentru ca este efectuat strict dintr-o necesitate.

Fireste ca aici mergem pe firul logii, sperand ca nimeni nu contracteaza un credit pe termen scurt pentru a-si satisface cine stie ce placeri de moment. Altfel, fireste ca nu intra in discutie ineficienta unui astfel de credit.

Poti folosi un astfel de imprumut pentru acoperirea unor nevoi urgente, pentru a supravietui pana la urmatorul salariu, ori pentru o alta urgenta (una de sanatate, de exemplu).

Important este sa stii ca institutiile financiare nu te pun sa justificii utilizarea banilor, depinde insa de tine sa iti tii in frau pornirea de a cheltui pe ‘te miri ce’ sumele de bani imprumutate.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies