Despre IFN-uri

Actualizare mai 20, 2019

Cele mai importante informatii despre Insitutiile Financiare Nebancare. Despre IFN-uri si produsele pe care le acorda.

IFN-ul este o institutie financiara nebancara care ofera credite. Didferenta dintre o banca si un IFN este data de faptul ca bancile pot tine depozite pe cand IFN-urile nu.

Motivul pentru care v-ati indrepta catre IFN-uri pentru a solicita un imprumut ar fi generat de faptul ca puteti astfel sa beneficiati de avantajele puse la dispozitie de banci, dar si de cele specifice oferite de catre IFN-uri.

Institutiile Financiare Nebancare (IFN-uri) sunt reglementate, ca si bancile, de catre Banca Nationala a Romaniei, ba mai mult de atat, ele nu pot functiona fara acreditare din partea BNR.

Autorizarea din partea BNR inseamna posibilitatea desfasurarii activitatii unei astfel de institutii nebancare, aceasteia fiindu-i si monitorizata activitatea de catre BNR.

Pentru a functiona ca Institutie Financiara Nebancara, aceste societati trebuie sa detina un capital social de minim de 1 milion de euro pentru acele institutii ce acorda doar credite de nevoi personale si de 6 milioane de euro, pentru cele ce vor sa detina in portofoliu si produsele de natura ipotecara.

De asemenea, actionarii unui IFN sunt obligati sa indeplineasca niste conditii de calitate si stabilitate financiara, asemenatoare cu cele ale bancilor, BNR urmarind indeaproape indeplinirea acestor deziderate.

Cati bani poti imprumuta de la IFN-uri?

in general, suma de bani se calculeaza in mod proportional cu veniturile lunare ale solicitantului, iar in cazul creditelor ipotecare sau celor garantate conteaza si valoarea ipotecii, respectiv garantiei.

Dupa ce sunt depuse actele solicitate, IFN-urile aproba sau nu creditele; in cazul in care aproba, respectiva societate iti transmite si suma de bani. Procesul de evaluare si de verificare a actelor, inclusiv semnarea contractului nu dureaza foarte mult, in general timpii de acordare variaza intre 7 zile pentru imprumuturile ipotecare si ajung si pana la 24 de ore, pentru cele de rapide, acordate online.

Dobanzile practicate de IFN-uri pentru aceste credite nebancare variaza foarte mult, de la cele ipotecare, cu valori cuprinse intre 9 si 10%, pana la cele rapide ce pot atinge si 200%, ba, daca vorbim de creditele pana la salariu discutam de o dobanda anuala efectiva ce trece de 3.000 – 4.000%.

Evident ca dobanzile creditelor nebancare (citeste) sunt mult mai mari decat cele percepute de catre banci pentru produsele lor financiare, insa, nu trebuie confundat segmentul de credite rapide cu intreaga clasa de imprumuturi nebancare. Exista si la IFN-uri produse financiare acceptabile ca dobanda, acestea fiind in general creditele de nevoi personale, creditele garantate si cele ipotecare.

IFN-urile au devenit celebre nu prin creditele lor de nevoi personale ci mai ales prin produsele de tip rapid – imprumuturi rapide. Acestea au putut fi accesate inclusiv de cei inscrisi in Biroul de Credit ca rau-platnici ai bancilor. Acesti restantieri nu se mai pot imprumuta la banci, ba nici multe dintre IFN-uri nu ii accepta. Exista insa clasa de credite rapide, cu dobanzi mari si conditii de eligibilitate minimale ce pot fi accesate si de catre restantieri, acesta fiind motivul pentru care au devenit celebre intr-un timp atat de scurt.

Avantajele creditelor nebancare in comparatie cu cele bancare:

– un IFN iti trimite banii imprumutati oriunde doresti, nu procedeaza precum bancile sa te oblige sa iti derulezi operatiunile prin intermediul ei;

– un IFN este destul de maleabil si ii poate oferi clientului o alta perioada de rambursare, ori alte conditii de rambursare, in functie de veniturile detinute de client la un anumit moment si de nevoile acestuia;

– IFN-urile accepta mai multe tipuri de venituri si sunt atente la aceasta insumare a lor, in functie de care se determina gradul de indatorare al fiecarui client in parte;

– aceste societati nebancare ofera mai multa transparenta in privinta costurilor totale implicate de un credit si mentin o mai buna comunicare pe durata derularii contractului de imprumut;

– durata de analiza a dosarului este mult diminuata, chiar si pentru creditele ipotecare, in comparatie cu cea practicata de banci;

– un avantaj major al imprumuturilor nebancare este dat de ratele fixe intalnite la majoritatea IFN-urilor. Acest aspect este unul foarte important in contextul actual in care roborul si euriborul sunt in continua fluctuatie.

Pe langa aceasta usurinta de contractare a creditelor nebancare, datorata in principal conditiilor reduse de eligibilitate, iFN-urile au implementat pe platformele online (credite online de urgenta) proprii calculatoare prin care clientii iti pot determina ratele unui credit, pot vedea ce suma maxima pot imprumuta in functie de venitul lunar detinut. In acest fel s-a realizat o crestere a flexibilitatii in privinta evaluarii cererii de credit precum si o crestere considerabila a comoditatii de accesare si o diminuare a timpului necesar pentru aceste operatii.

Sunt o serie de IFN-uri ce iti trimit colaboratorii la tine acasa, ba mai mult de atat, unele iti ofera si posibilitatea gestionarii creditului la domiciliu, fireste, contra cost. Aceste credite rapide la domiciliu implica faptul ca respectivul colaborator iti aduce banii acasa, dupa care se deplaseaza saptamanal sa ridice rata.

Cu alte cuvinte, accesarea online a creditelor nebancare este una ce inlesneste accesul la bani, venind in sprijinul clientilor.

Daca ne gandim ca unele Institutii Financiare Nebancare iti acorda creditul chiar daca esti restantier la banci, deci esti inscris in Biroul de Credit ca rau-platnic, putem spune cu adevarat ca discutam de imprumuturi permisive, acordate in mod rapid.

Odata cu celebrele credite cu buletinul ce au lasat in urma foarte multi restantieri, in special la banci, s-a inmultit foarte mult si numarul celor ce doresc sa acceseze imprumuturi nebancare, in special cele rapide, mai lejere.

Trebuie sa stiti ca nu toate IFN-urile acorda credite restantierilor, celor rau-platnici, insa, cele care o fac marjeaza pe produsele de tip rapid, acordate online.

Daca vrei sa-ti gasesti Institutia Financiara Nebancara cu cea mai buna oferta de credite, din orasul tau, ai acum la indemana lista IFN din Romania.

De asemenea va punem la disponzitie o lista cu Casele de Amanet, Caseele de Amanet fiind singurele institutii de la care puteti face rost de bani pe loc.

 

(Visited 207 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies