De ce ai apela la un credit renovare locuinta?

Actualizare august 24, 2023

Accesarea unui credit pentru renovarea locuintei in 2023 este o provocare la fel de mare precum lucrarile in sine. Vezi ce posibilitati exista.

Indiferent de anotimp, o locuinta trebuie sa fie in stare buna pentru a-ti fi camin. Daca e nevoie de schimbari si imbunatatiri, oricand se poate, sunt binevenite.

Multe persoane cauta sa afle cele mai cunoscute cai prin care sa-si renoveze locuintele. Unii si le fac singuri, altii apeleaza la profesionisti ori semiprofesionisti.

Daca nu ai norocul sa gasesti o echipa eficienta, care pune pret pe onestitate si pe calitatea lucrarilor execute, lucrurile pot sfarsi tragic pentru tine.

Motivele pentru care ai apela la un credit renovare locuinta

Ei bine, dar inainte de a te angaja intr-o astfel de activitate, fie pe conpropriu, fie apeland la altii, ar trebui sa ai si banii necesari.

Ce faci cand nu ai?

In principiu, incerci sa gasesti motive plauzibile pentur care ai apela la un credit renovare locuinta.

Indiferent despre ce schimbare vorbim pentru locuinta ta, fie o renovare minora, fie o investiie majora in casa in care locuiesti, o astfel de operatiune vine si cu extra beneficii.

Spre exemplu, o locuinta renovata inseamna o proprietate cu valoare crescuta pe piata imobiliara. In afara de asta, poti profita de renovare pentru a-ti personaliza casa asa cum doresti, in stilul tau, pe gustul tau.

Costurile implicate cu siguranta nu sunt mici, ca sa nu mai zic de celelalte neplaceri, mai ales daca locuiesti in acea casa.

Dar, haideti sa vedem cateva dintre motivele pentru care ai apela la un astfel de credit si cum iti poate influenta acesta experienta renovarii.

1. Modernizarea spatiului locuintei tale

Orice renovare majora iti ofera oportunitatea de a moderniza spatiul locuintei tale. Indiferent ca vorbim de o bucatarie noua si bine utilitata, ori de o baie spatioasa si confortabila, lucrurile pot fi schimbate cu adevarat in bine.

Prin obtinerea unui credit pentru renovare locuinta, poti aduce schimbari semnificative fiecarei incaperi din casa si in acelasi timp iti poti imbunatatii calitatea vietii.

2. Cresterea valorii proprietatii tale

Cu o renovare bine gandita si executata, poti creste chiar foarte mult valoarea casei tale pe piata imobiliara.

O locuinta moderna, cu finisaje de calitate si dotari contemporane, este mult mai atractiva pentru potentialii cumparatori.

Asadar, un credit renovare locuinta poate fi considerat o investitii si in viitorul tau financiar.

3. Personalizarea spatiului

Lasand la o parte valoarea de piata, ca poate nu te-ai hotarat sa vinzi casa, ci vrei doar sa-ti imbunatatesti spatiul de locuit, ei bine, aici exista niste argumente trainice.

Fiecare persoana are propriul stil si propriile preferinte in ceea ce priveste amenajarea locuintei. Un imprumut oportun pentur executarea unor lucrari de renovare iti da tocmai posibilitatea de a-ti personaliza spatiul dupa gustul tau.

Nu conteaza ce culori alegi, nuante calde sau clasice, stil minimalist ori industrial, materiale naturale sau nu, important este ca locuinta sa te reprezinta pe tine, pe deplin.

4. Imbunatatirea eficientei energetice

Ei bine, o renovare facuta ca la carte, se executa atat in interior cat si la exterior.

Daca nu mai doresti sa platesti mii de lei pe gaze, poate a venit momentul sa-ti izolezi termic casa la exterior si la interior. O bunz izolatie iti poate scadea drastic costurile cu incalzire locuintei.

In acelasi timp, poti adauga in casa si niste sisteme performante de incalzire care sa nu te incomodeze, cum ar fi de exemplu incalzirea prin pardoseala.

In fine, depinde de tine sa iei masurile necesare pentru a te bucura de un spatiul functional cu costuri mai reduce ale utilitatilor lunare si, de ce nu, sa contribui la protejarea mediului inconjurator.

5. Adaugarea de spatiu util

Cand ti-am propus o renovare, poate ca ar fi timpul sa aduci in discutie si o suplimentare de spatiu, odata cu marirea familiei, de exemplu. Ori poate vrei o camera de lucru doar pentru tine, ori un studiou de dans sa o sala de cinema.

O renovarea poate implica si extinderea locuintei. E adevarat ca vor urca costurile, dar daca nu acum, atunci, cand?!

Poate fi vorba de construirea unei camere noi, a unei mansarde sau a unei terase. Un credit pentru renovarea locuintei poate facilita aceste extinderi, peritandu-ti sa te bucuri de un spatiu mai generos.

Avantajele unui credit renovare locuinta

Dupa cum ati observat deja mai sus, o amenajarea facuta cu cap, poate aduce o sumedenie de beneficii proprietarilor.

Exista multe motive pentru care ai apela la un credit de renovare a locuintei.

Haideti sa vedem si cateva beneficii ale acestui timp de imprumut:

 • flexibilitate financiara – poti implementa proiectul de renovare fara sa-ti afectezi bugetul curent
 • rata dobanzii compentitite – compari oferte si alegi un credit cu o rata a dobanzii avantajoasa, ceea ce inseamna costuri mai mici pe termen lung
 • acces rapid la fonduri – aprobarea unui credit in zilele noastre se face destul de rapid, astfel ca poti incepe lucrarile fara intarziere
 • planificare mai bune – cu acces imediat la fonduri si cu o planificare a renovarii pusa la punct, poti evita intarzierile neasteptate
 • cresterea valorii proprietatii – investia intr-o renovare conduce rapid la cresterea semnificativa a valorii locuintei.
 • nu mai exista riscul de a nu putea achita anumite plati la care te angajezi in procesul de renovare.

Oferte de credite de renovare de pe piata romaneasca

Am facut o incursiune in piata financiarea romaneasca, si iata ca venim spre voi cu cateva oferte de credite pentru renovare:

 • Expresso de renovare – este un credit oferit de BRD, care se poate accesa si online. Poti imprumuta sume intre 2.000 si 130.000 de lei pentru perioade de pana la 5 ani. Daca alegi sa iti duci venitul la aceasta banca, obtii o reducere importanta de dobanda. DAE-ul acestui imrumut este 12,18% daca iei veniturile prin BRD sau 13,58% daca nu.
 • Creditul de nevoi cu destinatie imobiliara de la BT, un produs de la Banca Transilvania. Acest credit va pune la dispozitie sume de pana la 250.000 de lei pentru perioada de maxim 10 ani. Avansul trebuie sa acopere 40% din valoarea investitiei. DAE-ul acestui imprumut porneste de la 13,27%.
 • Imprumutul pentru investitii imobiliare cu garantie ipotecara de la Raiffeisen. Acest credit renovare locuinta are valori cuprinse intre 1.300 si 1.200.000 si se acorda pentru perioade intre 3 si 30 de ani. DAE-ul incepe de la 11,45%.
 • Creditul Bauspar de la BCR Banca Pentru Locuinte – este un imprumut cu dobanda fixa de 5% sau 6% pe an. Finantarea poate dura pana la 120 de luni. Valoarea creditului se calculeaza ca diferenta intre suma contractata si soldul efectiv economisit. Suma economisita poate fi de 40 sau 50%. Pentru un credit de 50.000 de lei cu suma economisita de 25.000 de lei, poti obtine o dobanda fixa de 5%, DAE-ul de 5,98%, 84 de rate, suma totala de plata fiind de 30.406 lei.
 • Credit cu garantie imobiliara pentru persoane juridice de la Claret Credit (IFN). Acest produs este unul ce se adreseaza exclusiv firmelor. Se acorda pentru maxim 5 ani in cuantum de 5.000 de lei. Accepta si persoane cu istoric negativ. Ratele sunt fixe.

In final, este bine sa apelezi la un credit de renovare a locuintei pentru a-ti transforma casa intr-un spatiu personalizat, corespunzator asteptarilor tale. Modernizeaza, transforma si creste valoarea proprietatii tale cu ajutorul unei investitii bine gandite.

Asigura-te totodata ca analizezi cu atentie oferte disponibile din piata si ca iti planifici rambursarea in mod responsabil pentru a beneficia la maximum de renovarea locuintei tale.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies