Daca vreau credit, dar sunt in Biroul de Credite, la cine apelez?

Este posibil sa mai contractez un credit daca sunt inscris in Biroul de Credite in 2019?

Banca m-a raportat de curand la Biroul de Credite, si am ramas in urma cu plata ratelor. As vrea sa mai iau un credit dar nu stiu la cine sa apelez.

In acest fel suna unul dintre mesajele sosite pe adresa noastra din partea unui cititor. Acesta doreste sa afle la ce societate sa apeleze pentru a obtine un nou imprumut.

Fireste ca primul imbold este sa-i sugeram sa nu mai apeleze la un credit pentru ca se va indatora si mai tare.

Dar, s-ar putea ca apeland la o noua finantare sa gaseasca conditii mai bune, poate chiar sa obtina o suma de bani in plus, astfel incat sa-si achite vechea datorie si sa iasa basma curata si din alte necazuri.

Am vazut multe supozitii despre unele banci care ar accepta chipurile restantieri la finantare. S-ar putea ca unele banci sa faca concesii si sa ofera credite si rau platnicilor in 2019, daca acestia ar putea dovedi ca au un venit foarte bun in prezent.

Totusi, bancile sunt sceptice in privinta rau platnicilor, si nu neaparat din cauza renumelui prost, ci mai degraba vorbim de calcule. Si in acest caz vorbim de scoringul de credit pentru fiecare client in parte. Petru ca, atunci cand mergi la banca, aceasta iti calculeaza un scoring de credit ce tine cont de o seama de factori, principalul fiind cel al scoringului din Biroul de Credit.

Daca tu esti inscris in Biroul de Credit cu restante, acest lucru va cantari decisis la scoringul de credit pe care ti-l calculeaza banca. Procentual, scoringul din BC este de peste 40% din scoringul de credit determinat de banci (el variaza totusi de la banca la banca).

Asadar, ca sa scurtam pledoaria pentru bancile care acorda credite pentru restantieri, putem sa spunem ca sunt cazuri in care se intampla acest lucru. Si, nu trebuie sa fim mafalde ca sa le descoperim. Este vorba de intelegerea fenomenului ca atare. Cu siguranta, ca sa te accepte banca la finantare, nu trebuie sa mai ai restante active. Asadar, poti sa fii inscris in BC, dar sa-ti fi achitat deja datoria.

Unele banci merg si pe aspectul de bun platnic in timp. Unele spun ca accepta persoane inscrise in BC, daca acestia si-au stins datoria de un an – doi.

Venitul este insa edificator cand vine vorba de a ti se aproba creditul, si nu doar la banci, ci si la IFN-uri. Este adevarat insa ca sunt IFN-uri care acorda credite fara verificare in Biroul de Credit.

Ca pomeniram de IFN-uri, sa deschidem si subiectul acestor societati care acorda credite celor inscrisi in BC.

Sunt societati la care gasesti si azi posibilitatea sa accesezi credite nebancare pentru restantieri.

Acest IFN-uri care acorda credite restantirilor in 2019 nu mai sunt multe. Din informatiile noastre, ca raspuns la intrebarea cititorului amintita la inceputul articolului, iata care sunt societatile nebancare la care pot apela si cei rau platnici: Viva Credit, CreditFix, IFN Extra Finance, Telecredit, Ferratum, Fast Finance.

Daca figurezi in baza de date a Biroului de Credite mai poti lua un credit de la IFN-urile amintite anterior, dar noi te sfatuim sa incerci si la banci.

Spre exemplu, Banca Transilvania accepta persoane cu istoric negativ, daca acestia nu mai au restante curente si stau bine cu venitul. Bine, restanta trecuta nu trebuie sa fi fost de valoare mare, si nici perioada de intarziere sa nu fi fost lunga.

(Visited 163 times, 1 visits today)

One Response

  1. Ursachi A Reply

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies