Cum accesezi un credit pentru studii in Romania?

Actualizare octombrie 5, 2022

Care sunt conditiile necesare pentru a obtine un credit pentru studii si la ce institutii poti sa apelezi.

Te-ai gasit in situatia de a urma o forma de invatamant dar nu reusesti sa te sustii financiar?

Ei bine, pentru asemenea situatii, in tarile occidentale exista credite pentru studii.

In Romania lucrurile nu sunt chiar atat de simple, dar cumva, informat, poti sa rezolvi aceasta problema.

Pentru orice parinte educatia copiilor este importanta. Cand insa nu poti face fata financiar, te gasesti intr-o situatia nu tocmai fericita.

Ce poti face pentru a-ti ajuta copilul sa urmeze niste cursuri avansate, sa urmeze o facultate, un masterat ori un doctorat? De principiu, poti apela la un credit de studii.

In curand, si in Romania se va intampla ca parintii sa trebuiasca sa stranga bani inca de cand e copilul mic pentru a-i asigura acestuia o educatie corespunzatoare.

Pe masura ce trece timpul, odata cu inaintarea in varsta a copiilor, parintii sunt mai atenti la educatia pe care cei mici o primesc. Stim cu totii, cei care avem copii, cum ne straduim sa le oferim deschidere spre lume, cu tot soiul de cursuri de ore suplimentare s.a.m.d.

Din nefericire, nu toti facem fata unor astfel de cheltuieli generate de educatia copiilor. O solutia la o astfel de problema o reprezinta un imprumut pentru studii.

Un credit pentru studenti este o investitie in educatia copiilor nostri pana la urma, pe care noi parintii o putem avea in vedere pentru a-i ajuta sa evolueze in cariera.

Ce poti plati cu un credit studii?

Institutiile financiare care au in portofolii astfel de produse pun de regula condtii privitoare la felul cum se folosesc banii imprumutati.

Cheltuielile eligibile sunt de regula cele cu taxele scolare, cu taxele de camin, chirie locuinta, carti, gadgeturi performante, cursuri de pregatire, cheltuielile de participare la diverse evenimente (conferinte, simpozioane etc).

Poti sa-ti platesti din acesti bani taxa pentru camin ori sa-ti achiti chiria daca ai o locuinta inchiriata.

De regula astfel de imprumuturi in Romania sunt garantate de parinti. In tarile occidentale, tinerii isi achita aceste imprumuturi dupa finalizarea scolii si angajare. In unele cazuri pot achita multi ani astfel de credite, dar e adevarat vorbim de tari unde invatamantul privat este la mare cautare.

Banci care acorda credite pentru studii

Sunt cateva banci si IFN-uri care au in oferta astfel de produse, iata si cateva exemple edificatoare:

Banca Transilvania – creditul pentru studii: acesta are un maxim de acordare de 3.500 euro si se acorda pe o perioada de 2 ani, daca aplici prin programul Work7Travel. Daca mergi pe un imprumut de studii obisnuit poti accesa pana la 20.000 sau 15.000 euro – daca alegi sa-ti continui studiile. Creditul se acorda cu sau fara ipoteca. Dobanda in acest caz poate fi fixa sau variabila. In cazul creditului de studii sunt finantate cheltuieli legate de efectuarea studiilor sau a studiilor de calificare, precum si contravaloarea taxei de scolarizare. Alte cheltuieli eligibile: cazare, masa, birotica, papetarie, consumabile, materiale si servicii legate de studii, finantare cheltuieli complementare.

BRD – credit pentru studii: are o valoare maxima de 130.000 de leisi se acorda fara garantii. Se poate acorda in lei sau in euro. Pentru accesare, trebuie sa ai venituri din salarii, pensii, dividende, drepturi de autor, chirii ori activitati independente. Pentru completarea veniturilor poti prezenta pana la 3 co-debitori. Perioada de acordare este de maxim 10 ani.

Libra Bank orfera un credit de studii pentru studentii la medicina. Acestia pot accesa pana la 24.000 de lei. Cheltuieli eligibile: taxa studii, carti, laptop, cursuri etc. Perioada de creditare este de 5 ani. Se ramburseaza din momentul in care devii medic. Pot sa aplice la acest imprumut studii de la medicina aflati in anil V si VI de studiu. Nu este nevoie de codebitor ori de parinti, nu se solicita garantii.

CreditPrime – ofera un credit pentru studii, chiar daca nu esti angajat. Cuantumul oferit de IFN este de maxim 10.000 de lei, iar perioada maxima este de 2 ani. Se poate aplica online, oricand.

Iata, asadar, ca exista si in Romania posibilitatea de a apela la un credit pentru studii.

E adevarat ca ofertele sunt mult mai limitate decat in alte tari, dar la noi exista inca scuza invatamantului gratuit.

(Visited 86 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies