Credite pentru persoane fizice neangajate. Acorda banca ori IFN-ul?

Actualizare septembrie 30, 2019

Imprumuturile de orice fel sunt menite a rezolva unele probleme, oferindu-le persoanelor fizice confortul financiar dorit intr-o perioada de restriste economica.

Pentru ca numarul persoanelor neangajate cu carte de munca a crescut in ultimii ani, sunt tot mai multe persoane din randul acestora care ar dori sa acceseze un imprumut.

Bancile accepta in ultimii ani venituri variate, dar multe pun inca conditii eliminatorii in privinta vechimii in munca.

IFN-urile sunt mai permisive si rareori aduc in discutie vechimea in munca ori tipul contractului de munca.

Nu sunt multe credite rapide care sa ofere persoanelor fizice neangajate siguranta eligibilitatii pentru suma dorita de bani.

De regula, produsele pe termen scurt, au conditii de accesare mai usor de indeplinit, si asta vorbind de produsele aflate in portofoliul IFN-urilor.

Nu toate IFN-urile accepta astfel de persoane fizice la creditare. Indeosebi cele care acorda sume mai mari de bani pe perioade mai lungi de timp sunt mai restrictive in privinta conditiilor de accesare.

Cele mai mari IFN-uri din piata, Cetelem, BRD Finance, UniCredit Consumer Financing, Ralfi IFN impun conditii de vechime si venit. majoritatea merg pe un minim de 3 luni vechime in munca la ultimul angajator si un minim per total care variaza intre 6 si 12 luni.

Snt persoane fizice care vor sa aplice pentru un imprumut rapid 2019 desi nu au un istoric bun de creditare. Chiar si asa, inscrisi in Biroul de Credit ca restantieri, acesti oameni vor sa se imprumute din nou. In multe situatii o supra indatorare le accentueaza problemele financiare.

Si totusi, multi dintre cei care se regasesc pe listele rau platnicilor sunt in cautarea unui nou imprumut. E adevarat ca unii dintre ei au fost raportati din greseala ori pentru erori minore.

Calea cea mai sigura pentru aceste persoane fizice cu eligibilitate scazuta de a accesa un nou imprumut este cea care duce catre Institituiile Financiare Nebancare.

Acesti creditori mai inchid ochii la istoricul de creditare, si nu analizeaza nici vechimea cu ochiul soacrei.

Totusi, chiar si la IFN-uri trebuie sa furnizezi o dovada de venit, pentru a-ti stabili gradul de indatorare.

Bine, daca vrei sa iei imprumut o suma mai mare de bani pe termen lung, poti apela din start la IFN-urile axate pe produse cu garantii imobiliare. Aceste credite sunt mai usor de obtinut, dar riscurile in ceea ce le priveste sunt mai ridicate.

In cazul imprumuturilor IFN cu ipoteca, conditiile de eligibilitate nu sunt atat de infioratoare pentru cei cu istoric negativ. Si aceste persoane fizice pot accesa daca au un bun imobil pe care sa-l prezinte drept garantie.

Mai sunt si alte credite acordate cu garantii in piata, cum sunt credite cu garantie auto. Ori, daca ai bunuri de valoare ce nu intra in aceste categorii, poti apela din start la Casele de Amanet. Acolo poti lasa gaj bijuterii, tablouri, ceasuri de valoare, gadgeturi, etc.

Au ramas putine IFN-uri in piata care crediteaza rau platnicii. Evolutia creditelor nebancare este una care se indrepta in mod vizibil catre o inasprire a conditiilor de accesare.

Deja multe IFN-uri au trecut la inspectarea veniturilor la ANAF, deja putem spune ca au ramas putine IFN-uri care acorda credite fara verificare ANAF.

Depre Biroul de Credite stim deja ca sunt putine IFN-uri care nu-l mai consulta.

Dar, sa nu ne impacientam, chiar daca nu avem un istoric de creditare bun. Inca mai exista sansa in piata de a te imprumuta de la unele IFN-uri care nu verifica Biroul de Credite.

Pentru aceste societati nebancare istoricul de creditare nu este importat, pentru ele conteaza capacitatea de rambursare de la momentul accesarii.

Insa, este bine sa stii ca majoritatea IFN-urilor raporteaza catre Biroul de Credit eventualele intarzieri la plata ratelor mai mari de 30 de zile. Asadar, nu este bine sa ajungi intr-o astfel de situatie. IFN-urile recomanda oricum sa iei contact cu ele daca ai probleme cu rambursarea pana la scadenta, astfel incat sa gasiti impreuna o solutie care sa evite raportarea la Biroul de Credit.

Penalizarile in caz de neplata la timp sunt mari la IFN-uri, indeosebi la cele axate pe microfinantare. Desi, oricum, nu ar fi o idee buna sa intarzii cu plata.

Daca insa, ai o activitate intensa de creditare, cu rambursari la timp, fara probleme, iti poti imbunatatii in timp scoringul de creditare din BC.

Un imprumut nebancar de acest gen destinat persoanelor fizice se acorda in general online, astfel castigi timp, plus ca accesarea este mult mai comoda, mai discreta si mai rapida.

Sunt multe societati la care poti apela pentru un credit usor fara verifica 2019, insa, putine accepte persoanele care au inca restante active.

Credite rapide fara verificare sunt insa costisitoare din punct de vedere al costurilor. De aceea nu trebuie sa apelezi la o reesalonare in cazul lor, decat daca esti intr-o situatie cu adevarat disperata.

Costurile mari sunt unul din dezavantajele majore ale acestor produse financiare.

Totodata, aceste imprumuturi rapide fara verificare sunt riscante si pentru societatile ce le acorda. Gandit-va ca voi, ca persoane fizice, ar trebui sa imprumutati un vecin care stiti ca este deja datornic unei alte entitati si nu si-a achitat inca datoria. Nu ati sta pe ganduri defel? Nu v-ati gandi ca aceasta persoana si-a facut un obicei din a nu rambursa creditele? Asa se intampla si cu institutiile financiare care se incumeta sa credite rau platnici.

Chiar daca prin costurile mari IFN-urile isi acopera parte din riscuri, totusi, aceste produse acordare fara verificarei raman unele dintre cele mai volatile din piata.

Multe IFN-uri isi iau masuri de siguranta, cum ar fi contractele pe care le au cu firmele de recuperari. Dar, lucrurile sunt greoaie si tmpul de recuperare este in cele mai multe cazuri greu de estimat.

Nici chiar propririle pe salariu nu rezolva mare lucru.

Dar, sa nu vorbim doar despre persoanele fizice rau platnice, este cazul sa-i amintim si pe cei care ramburseaza la timp, ori chiar anticipat.

Sunt si oameni care pur si simplu trec printr-o perioada financiara dificila, avand nevoie de bani pentru persioade foarte scurte de timp. Aceste persoane au venituri suficiente, isi pot onora intelegerea la timp, ori pot chiar rambursa anticipat imprumutul. Rambursarea anticipata nu este o problema la IFN. De cele mai multe ori, IFN-urile nu percep comsioane pentru aceasta operatiune.

Oricum ar fi, este important pentru tine, ca persoana fizica, sa respecti termenele contractuale, astfel incat sa nu ajungi in situatii de reesalonari, ori de a plati penalizari.

(Visited 92 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies