Imprumuturi nebancare

Imprumuturi nebancare: facile, rapide, accesibile

Daca v-ati decis sa apelati la aceste imprumuturi nebancare, dorind sa faceti rost de bani usor, fara batai de cap la accesare si intr-un mod rapid, trebuie sa apelati la societatile ce furnizeaza astfel de servicii, anume, Institutiile Financiare Nebancare.

Facand o analiza generala a cerintele societatilor nebancare, putem spune ca majoritatea IFN-urilor solicita conditii minime de creditare.

In piata exista o lunga lista de Institutii Financiare Nebancare ce acorda imprumuturi, cu diferente clare de la una la alta, insa, in privinta conditiilor ce trebuiesc indeplinite, majoritatea au printre aceste deziderate urmatoarele:

- o varsta cuprinsa intre 21 si 69 de ani;
- un domiciliu stabil in Romania;
- un venit minim lunar, proportional cu suma dorita, proportie ce defineste gradul de indatorare.

La o prima analiza, majoritatea clientilor indeplinesc aceste conditii.

Daca v-ati incadrat la aceste conditii strice de eligibilitate, veti avea nevoie de urmatoarele documente:

- buletinul sau cartea de identitate;
- fluturasul de salariu (un cupon recent de pensie) sau o adeverinta de venit.

Daca ati apela la creditele bancare si n-ati avut succes, nu trebuie sa disperati, IFN-urile solicita dupa cum puteti constata conditii minime de eligibilitate, iar documentatia este redusa la maxim. Ce mai trebuie sa faceti este sa alegeti cu grija Insitutia Financiara Nebancara la care doriti sa va imprumutati.

De exemplu, daca veti avea nevoie de o suma de 3.000 de lei, pe o perioada de 12 luni, la banca contractand un credit de nevoi personale veti avea o dobanda intre 14 si 25%, deci costul creditului se ridica la 420 - 750 de lei. Daca n-aveti succes la banci si va veti orienta catre Institutiile Financiare Nebancare, costul creditului va ajunge la 800 - 1.500 de lei, aferent unor dobanzi intre 30 si 50%. Aceste valori poate vi se par mari pentru produsele nebancare, insa, trebuie sa stiti ca ele sunt printre cele mai bune practicate de IFN-uri, caci daca ne orientam catre zona imprumuturilor rapide, dobanzile, si ma refer la dobanzile anuale efective, variaza intre 100% si 4000%.

Avantajul acestor imprumuturi nebancare, chiar si in situatia acestor dobanzi mai mari, este dat de faptul ca ele sunt contractate pe perioade destul de reduse, de aceea, dobanda anuala efectiva nu se simte la costul unui credit pe termen scurt, mai ales daca-l rambursezi in rate saptamanale.

Un aspect important pe care trebuie sa-l luati in considerare atunci cand solicitati un imprumut nebancar este acela de a cunoaste in detaliu si de a va lamuri cu privire la toti termenii contractului de finantare, indiferent de natura acestuia. Cititi cu atentie ce scrie, iar daca nu intelegeti, solicitati lamuriri; nu ezitati sa intrebati, indiferent de natura neintelegerii.

Care sunt avantajele imprumuturilor nebancare?

- rate fixe
- servicii de calitate
- fara costuri ascunse
- poti plati rata si la domiciliu
- stii de la bun inceput cat ai de plata
- nu sunt necesare garantii
- costurile imprumutului raman neschimbate

Costurile creditelor nebancare sunt clar mai ridicate decat a celor bancare, insa, daca avem in vedere ca aceste Institutii Financiare Nebancare iti furnizeaza un serviciu complex, asumandu-si niste riscuri majore in cazul creditelor fara garantii, poti usor sa intelegi de unde decurg aceste dobanzi mari. Costul total al imprumutului se stabileste printr-un contrat, transparent, si nu poate fi schimbat decat cu acordul partilor, ca orice contract, deci, ce e scris in contract asa ramane, daca nu va dati acordul spre alte optiuni.

Un alt punct important pe care-l intalnim la IFN-uri este acela ca iti pot reesalona ratele, in cazul in care intervine o problema financiara pe parcurul derularii contractului de credit. La acest capitol societatile nebancare sunt mult mai flexibile decat bancile.

De asemenea, in cazul societatilor nebancare ce practica gestionarea creditului la domiciliu, prin faptul ca au colaboratori ce se intalnesc saptamanal cu clientii, determina o mai buna comunicare si in acelasi timp, clientii pot primi sfaturi despre reesalonari, daca este cazul, ori despre o optimizare a imprumutului, daca veniturile se modifica pe parcursul perioadei de creditare.

Sitemap

Contact

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies