Credite nebancare fara garantii

Cea mai lejera clasa de imprumuturi, dupa celebrele credite doar cu buletinul, au devenit creditele nebancare fara garantii.

Creditele nebancare fara garantii sunt indeosebi folosite pentru situatii dificile, avand in vedere costurile destul de ridicate.

Aceste produse financiare sunt disponibile in piata ca imprumuturi garantate si negarantate. In cazul creditelor garantate, trebuie sa angajezi un activ in tranzactie, astfel incat riscurile asumate de societatea financiara sa fie acoperita printr-un bun, nu prin costurile creditului, asa cum se intampla cu cele negarantate. Durata de rambursare a acestor credite nebancare fara garantii este in general mai redusa decat la alte imprumuturi, cum de altfel si sunt mici, in comparatie cu cele pe care le poti solicita printr-un imprumut garantat. In general, in cazul creditelor nebancare garantate, sumele solicitate sunt echivalente cu valoarea bunului cu care se asigura garantia.

Imprumuturile rapide de bani fara garantii nu implica dosare stufoase. De principiu, lucrul pe care trebuie sa-l retineti este acela ca nu trebuie sa ajungeti sa va prelungiti contractul de credit, apeland la reesalonari sau sa intarziati cu plata ratelor pentru ca veti ajunge sa platiti dobanzi penalizatoare foarte mari.

Poti obtine imprumuturi rapide de bani fara garantii de la IFN-uri, daca esti cetatean roman si ai o varsta cuprinsa intre 21 si 69 de ani.

La banca, pentru cei cu venituri mici, cei fara salariu, cei care au depasit varsta de pensionare, au nevoie de giranti pentru a solicita imprumuturi fara garantii.

Orice IFN, la randul sau isi evalueaza riscurile si nu acorda credite nebancare fara garantii tuturor solicitantilor, ba dimpotriva; cifrele indica chiar un procent substantial de clienti refuzati, in special datorita faptului ca sunt restantieri si inscrisi in Biroul de Credit ca rau-platnici.

Pe langa restantierii cu state vechi, IFN-urile nu acorda credite nici celor aflati in somaj; acest lucru fiind de fapt interzis de normele BNR referitoare la gradul de indatorare. Astfel, un cetatean nu poate avea o rata lunara mai mare de 30% din venitul. Astfel, in ciuda aparentelor, chiar si la creditele nebancare fara garantii romanii sunt refuzati in proportie de cca. 50%.

Sitemap

Contact

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies