Creditul de achizitie

Informatii utile despre creditele de achizitie. Ce sunt? Cum le accesam?

Creditele de achizitie sunt destinate cumpararii unor bunuri cu folosinta indelungata: case, terenuri, etc. Cel mai mare volum al creditelor de achizitie intalnit in piata financiara din Romania este ocupat de creditele ipotecare sau imobiliare.

Evident, ca orice alta forma de imprumut, si aceste produse sunt accesate in situatia in care nu dispunem de fondurile suficiente acoperirii unor nevoi personale de achizitie, fie ea personala, fie destinata unei afaceri.

Daca vorbim de achizitiile de case si terenuri, stim cu totii ca acestea au devenit aproape inexistente dupa 2008, piata fiind in continuare inchisa la astfel de achizitiii.

In prezent, creditele de achizitie exista prin finantarea rapida a unor obiecte de mai mica valoare, de natura celor electrocasnice, mobilier, etc.

Daca ne referim exclusiv la creditele rapide de achizitii, este binecunoscut faptul ca tot la IFN-uri trebuie sa apelam pentru a dispune rapid de banii doriti. Astfel, creditele rapide de achizitie au fost imbratisate de o serie de Institutii Financiare Nebancare, ce le au in portofoliu.

Ca si in cazul altor tipuri de imprumuturi, IFN-urile solicita un numar redus de acte si conditii de eligibilitate minimale. Cu doar doua acte, buletinul si o adeverinta de venit, poti sa achizitionezi produsul direct, chiar si direct din magazin, pentru ca multe IFN-uri au parteneriate cu lanturi de magazine prin care tu poti obtine finantarea pe loc, deci poti pleca acasa cu produsul dorit, chiar daca nu dispui de suma necesara.

Evident, chiar si la o achizitie din magazin, tu trebuie sa te ocupi dinainte de accesarea creditului, sa indeplinesti conditiile necesare si daca totul este in regula, si IFN-ul iti aproba creditul, te poti duce linistit in magazin sa ridici produsele. O varianta mai simpla a unei achizitii din magazin o reprezinta cardul.

Avand in vedere toate aceste informatii, putem spune ca apeland la creditele rapide de achizitie obtinute prin intermediul societatilor nebancare, iti poti rezolva nevoile, oricare ar fi acelea.

Exista in piata financiara nebancara o serie de IFN-uri ce au in portofoliu astfel de credite de achizitie.

De exemplu, de la Forza Rossa Financial Services, poti accesa credite de achizitii in conditii destul de acceptabile ca pret.

Avantajele acestor credite de achizitie marca FRFS:

- rata fixa pe toata dura derularii creditului, de 12,5%
- DAE incepand de la 19,66%;
- aprobarea in maxim 24 de ore;
- imediat ce a fost aprobat creditul, poti peca acasa cu obiectele dorite;
- credite simple, rapide si total transparente.

Conditiile de eligibilitate solicitate:

- varsta cuprinsa intre 18 si 69 de ani;
- venit minim de 1.500 de lei;
- vechime la locul de munca de 3 luni.

Documentele necesare:

- copie dupa buletin;
- ultima factura de utilitati
- adeverinta salariu
- fisa fiscala

Exemplu de calcul pentru un credit de achizitie de 9000 lei

Comision de analiza : 0 lei
Comision administrare lunar: 27 lei
DAE : 19.66%
Rata lunara: 230.35 lei
Perioada de creditare: 60 luni
Suma total a de plata: 13 821 lei

Dupa cum puteti observa, creditele de achizitie de la FRFS sunt foarte acceptabile ca dobanda, chiar la concurenta cu cele bancare, motiv pentru care IFN-urile s-au impus si in aceasta directie prin prisma conditiilor mult mai lejere de acordare a imprumutului.

Sitemap

Contact

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies