Credite nebancare rapide

Informatii utile despre creditele nebancare rapide. Cum accesezi un credit rapid?

Motivele pentru care oamenii apeleaza la credite nebancare rapide sunt in general cele ce implica o anumita urgenta: fie achizitia unor obiecte de strica necesitate, fie plata unor cheltuieli de genul celor de intretinere, fie cu ocazia unor evenimente fericite (nunta, botez) ori nefericite (deces, boala).

Pentru a accesa aceste produse financiare nu este nevoie de prea multe acte, iar conditiile de eligibilitate sunt minime. De altfel, creditele nebancare rapide sunt printre cele mai usor de accesat produse financiare si printre cele mai simple posibilitati de a face rost de bani rapid, probabil, sitandu-se imediat dupa Casele de Amanet ca viteza de obtinere a banilor.

Cat dureaza sa accesezi un credit rapid? Cum procedezi?

Fiind destinate unor nevoi curente, aceste credite nebancare rapide nu au valori mari, motiv pentru care este bine sa-ti stabilesti de la inceput sumele de care ai nevoie, nu de alta, dar trbuie sa stii daca este strict necesar sa le accesezi sau poti sa apelezi fara grija la un credit de nevoi personale, acordat in conditii de dobanda mult mai avantajoase si la care plafonul maxim poate urca foarte mult.

Daca te-ai decis sa le accesezi, conditiile de eligibilitate solicitate de IFN-uri sunt destul de reduse, iar aprobarea unui imprumut nu ar trebui sa dureze mai mult de 48 de ore de la data aplicarii. Chiar daca intervalul de timp variaza de la o institutie la alta, accesarea unui credit rapid nu ar trebui sa dureze mai mult de 72 de ore.

Cine se incadreaza la aceste credite rapide nebancare?

Un astfel de imprumut poate fi solicitat de oricine detine un venit constant permanent, o varsta cuprinsa in general intre 18 si 69 de ani si domiciliul stabil pe teritoriul Romaniei. Pentru a-ti dovedi faptul ca locuiesti la adresa din buletin, unele IFN-uri solicita si o factura de utilitati.

Conform statisticilor, aceste credite rapide sunt preferate in special de oamenii cu venituri mici, ce nu se califica in general pentru un imprumut la una din bancile comerciale, fie din cauza venitului redus, fie din cazua prezentei in Biroul de Credit cu un scoring negativ (datorita vreunei restante la un credit contractat anterior), etc.

Sumele obtinute prin creditele rapide nebancare sunt in general mici, contractate pe perioade scurte de timo, pentru acoperirea unor nevoi urgente, cum de altfel sunt si sugerate de catre institutiile financiare.

Avantajele contractarii unui credit rapid sunt:

- perioada de analiza si acordare rapida a imprumutului;
- rate fixe;
- nu se iau in calcul restantele/intarzierile de plata la alte credite;
- nu se fac verificari la Biroul de Credit (BC).
- nu se tine cont de scoringul din Biroul de Credit;
- nu se verifica informatii in Centrala Riscului de Credit (CRC)

Dezavantajul acestor imprumuturi rapide este unul major, anume, dobanda anuala efectica este uriasa, ceea ce determina un cost total foarte ridicat comparativ cu ce al unui credit de consum.

Cum aminteam mai sus, in piata financiara nebancara exista o serie de produse de tipul credite rapide, fiecare nu rezonanta sa. Exista astfel imprumuturi rapide la domiciliu (cunoscute mai ales de la Provident), de asemenea, exista creditele pana la salariu - marca inregistrata Viva Credit, exista creditele de nevoi personale acordate online (CNP-ul intalnit la Cetelem).

Ei bine, daca v-ati pierdut in detalii si inca va intrebati cum faceti sa alegeti o Institutie Financiara Nebancara, din multitudinea existenta in piata, va putem oferi cateva solutii: in primul rand este indicat sa alegei o societate cunoscuta, nu este bine sa testezi firme noname si sa te expui drept cobai, in al doilea rand daca ai restrans grupul de IF-uri, trebuie sa analizezi produsele, tinand cont in primul rand de dobanzile practicate, in final este bine sa citesti si alte pareri despre respectivele IFN-uri si sa vezi si ce experienta au avut alti clienti cu imprumuturile contractate.

In general, trebuie sa fiti atenti cand va hotarati pe care dintre creditele rapide nebancare sa le accesati. Chiar daca IFN-urile va informeaza inaine de contractarea imprumutului, este bine sa va informati si singuri, pe contpropriu si sa cunoasteti fiecare detaliu ce v-ar putea surprinde ulterior contractarii acestor credite nebancare.

In acord cu ritmul crescut al restantierilor din ultimii ani, coroborat cu permisivitatea concreta a acestor credite rapide nebancare, se poate concluziona ca aceste produse financiare au reprezentat supapa salvatoare a IFN-urilor si motivul de castigare a multor batalii in lupta lor cu bancile.

Sitemap

Contact

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies