Credite nebancare - credibilitate in crestere

Creditele nebancare rapide au preluat stafeta in piata, IFN-urile fiind din ce in ce mai agreate de populatie.

Credibilitatea creditelor nebancare a crescut considerabil in ultimii ani, motivul principal fiind noile reglementari impuse de BNR, dar si selectie naturala impusa de piata financiara din Romania. Daca in urma cu cativa ani, spre exemplu, informatiile pe care IFN-urile le furnizau in mod online erau neclare, incomplete, in prezent aceste societati nebancare sunt obligate prin lege sa furnizeze informatii corecte clientilor, si mai mult de atat, sa specifice in clar anumiti parametrii ai creditarii, cum ar fi dobanda anuala efectiva, comisioanele implicate si alte costuri colaterale.

Situatia financiara din ultimii ani au orientat din ce in ce mai multi cetateni catre creditele nebancare, motivul principal fiind reticenta bancilor comerciale de a mai imprumuta populatia. Aceasta tendinta a adus si un lucru pozitiv in piata nebancara, concurenta dintre aceste institutii (IFN-uri) a determinat o scadere usoara a dobanzilor si o mai buna conturare a diverselor categorii de credite acordate.

Conturarea categoriilor de credite s-a datorat in special cerintei din ce in ce mai ridicate inspre segmentul imprumuturilor rapide nebancare. Aceste produse financiare au fost efectiv luate cu asalt de catre populatie, datorita conditiilor lejere de accesare si timpului scurt in care se desfasoara etapele creditarii. Permisivitatea creditelor rapide nebancare a fost si ea speculata de romani, multi dintre cei ce au apelat la aceste imprumuturi fiind practic interzisi la creditele bancare. Cei ce n-au mai putut accesa creditele bancare, in special restantierii, cei cu un trecut negativ legat de creditare, s-au reorientat spre produsele usoare din piata, deci, cu precadere catre creditele nebancare rapide.

Va vom prezenta si noi cateva dintre societatile nebancare ce acorda imprumuturi rapide in piata.

Printre cele mai simple categorii de credite rapide se numara cele acordate de iCredit, o societate ce acorda conform propriilor declaratii "credite doar cu buletinul". Avand in vedere ca din cercetarile noastre a reiesit ca pentru creditele nebancare acordate, iCredit solicita si o dovada a veniturilor, este impropriu sa numim produsele sale financiare ca fiind de genul celor "doar cu buletinul", insa, este clar ca sunt foarte accesibile si foarte rapide.

Un loc special in piata il ocupa creditele rapide online de la Viva Credit, o societate ce acorda imprumuturi pana la salariu, intr-un timp foarte scurt, de pana la 24 de ore. Costurile asociate acestor credite sunt destul de ridicate, insa, pe termenul scurt pe care sunt ele acordate, merita un prim imprumut.

Provident, o societate foarte cunoscuta in Romania, cu o crestere sanatoasa in acordarea creditelor in anul 2014 (conform declaratiilor reprezentantilor acestei institutii), acorda credite rapide la domiciliu, intr-un ritm sustinut, cu doar doua acte si fara multe intrebari.

O noua societate aparuta in piata, anume Credius, este singura din piata ce ofera credite doar cu buletinul, sau mai bine zis, si astfel de imprumuturi (pentru ca in portofoliu se afla si alte tipuri de produse ce necesita existenta unei adeverinte de venit), insa regimul de acordare este unul special, adica, cu niste costuri ridicate fata de celelalte produse aflate in portofoliu).

Ferratum este o alta societate ce acorda credite nebancare, de data aceasta "doar cu buletinul", insa, va spun ca in opinia noastra lucrurile sunt destul de neclare, avand in vedere ca in portofoliul acestei societati se mai afla, conform platformei online ferratum.ro, si credite online urgente, si prin SMS, si pana la salariu, si doar cu buletinul si nebancare urgente, si pe termen scurt, si fara acte, si fara acte la domiciliu, etc. Deci, in concluzie exista un amalgam de credite nebancare generate practic de cele mai frecvente cautari din domeniu, de aceea este bine sa va documentati inainte de a apela la aceste produse financiare.

O oferta foarte buna in piata o are si Garanti Bank - credite de consum, prin intermediul Cashexpres, o forma de acordare de credite nebancare, la dobanzi mici si conditii de credibilitate ridicate. Din pacate, conditiile de acordare nu sunt dintre cele mai lejere din piata, pentru solicitarea primei clase de credite, anume Creditul Standard, este nevoie de un venit minim de 700 de lei pentru angajati si 600 de lei pentru pensionari, si de minim 6 luni de munca la ultimul angajator, cumulat cu minim 18 luni vechime totala.

Mai exista in piata si alt oferte, chiar daca ne abatem un pic de la creditele nebancare, este vorba de imprumuturi acordate de banci intr-un regim atractiv de acordare, cum sunt de exemplu imprumuturile de la OTP Bank, ori cele acordate prin intermediul CardAvantaj de la Credite Europe Bank.

Sitemap

Contact

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies