Credite facile

Nu e niciun secret ca bancile nu accepta restantieri la creditare, singura optiunie pentru aceste persoane ramanand creditele nebancare

Credite nebancare pentru restantieri ofera IFN-urile cu conditii de accesare permisive, acele societati ce nu verifica Biroul de Credit

Pe adresa noastra vin foarte multe intrebari de acest gen; multi oameni vor sa stie, daca in cazul in care sunt restantieri, mai pot apela la un alt imprumut.

De regula, prezenta in baza de date a Biroului de Credit, diminueaza considerabil sansele de obtinere a unui imprumut, chiar si nebancare, dar, exista IFN-uri ce trec peste aceste conditii de eligibilitate si accepta credite si catre restantieri.

Chiar daca BNR-ul nu da indicatii clare in aceasta directie, a restantierilor, IFN-urilor isi asuma o serie de riscuri atunci cand imprumuta bani catre niste persoane cunoscute deja cu antecedente in a nu rambursa un credit, motiv pentru care, foarte multe din ele evita din start pe cei inscrsi in Biroul de Credit cu restante, indiferent de natura lor.

Alte societati nebancare vad altfel lucrurile, astfel ca, riscurile iminente sunt acoperite exclusiv prin dobanzi, de unde si aceasta crestere fulminanta a creditelor rapide nebancare, accesibile in special restantierilor, mai ales prin prisma faptului ca sunt singurele imprumuturi pe care le pot accesa.

Lasand la o parte restantierii, IFN-urile au in general o politica mai permisiva, insa, asa cum spuneam mai sus, riscurile sunt acoperite in acest caz de dobanzile mari practicate pe segmenul de credite rapide nebancare.

O alta varianta pe care o au restantierii de a se imprumuta o reprezinta creditul de refinantare. In ultima vreme, dupa cum probabil ati putut observa, multe banci si multe IFN-uri se bat in oferte de refinantare, credite accesibile, menite de a atrage clientii.

Deci, chiar daca posibilitatile de contractare a unui credit sunt mici in situatia in care aveti restante si figurati pe lista neagra a bancilor, fiind inscris in baza de date a Biroului de Credit, tot mai aveti o sansa de a va imprumuta, apeland la aceste produse aflate in portofoliul IFN-urilor, anume creditele rapide nebancare.

Chiar daca si unele banci au inceput sa faca concesii vis-a-vis de restantieri, totusi, cele mai mari sanse de a accesa un imprumut le gasiti tot la Institutiile Financiare Nebancare. Aceste societati practica de cele mai multe ori rate fixe, dar al caror cost este extrem de ridicat comparativ cu cel perceput de bancile comerciale pentru credite de nevoi personale.

Obtinerea unui credit rapid este una simpla, iar accesarea online reprezinta apogeul simplificarii procedurilor de accesare pentru un credit; practic, pasii ce trebuiesc urmati sunt asemanatori celor pentru cumpararea ori vanzarea unui produs, proceduri destul de cunoscute de publicul roman, daca tinem cont de volumul din ce in ce mai crescut al vanzarilor online.

Spuneam mai sus ca exista si banci ce acorda credite catre restantieri in anumite conditii. Un exemplu clar este Citi Financial, banca ce acorda imprumuturi rapide in lei, la o dobanda de 31,25%.

De asemenea, din randul nebancarelor, cu certitudine puteti imprumuta bani chiar daca sunteti restantieri de la: Viva Credit, Simplu Credit, iCredit si chiar de la CreditFix.

A existat o perioada ce a urmat celebrelor de acum credite rapide doar cu buletinul, cand IFN-urile nu mai acordau credite atat de usor, insa, de cand bancile au inceput sa fie din ce in ce mai reticente la a acorda credite catre populatie, s-a relansat intrucatva si acordarea imprumuturilor nebancare.

Evident, daca vine vorba de creditele nebancare, in special de cele rapide, trebuie sa existe o urgenta ca sa justifice apelarea acestor produse. Este bine sa evitati sa accesati un credit pentru diverse mofturi personale, mai ales in aceasta perioada tulbure din economie cand nimeni nu stie ce va fi maine.

Reglamentarile de functionare impuse de BNR si de legislatia actuala, permit IFN-urilor sa fie mai flexibile, insa, nu foarte flexibile; coeficientul ce ingradeste accesul multor romani la credite, indiferent daca este restantier sau nu, este gradul de indatorare. Acest coeficient determina practic procentul din veniturile tale pe care le poti folosi pentru plata ratelor lunare ale unui credit. Acest grad de indatorare anuleaza practic orice posibila exista a creditelor rapide doar cu buletinul.

In lista IFN-urilor ce figureaza la BNR ca acordand credite de consum nu sunt foarte multe IFN-uri, iar dintre acestea cele ce acorda credite rapide sunt si mai putine. Totusi, exista posibilitatea oricand a face rost de bani apeland la creditele nebancare, cu conditia sa ai un venit permanent cert si domiciliul stabil pe teritoriul Romaniei, precum si o varsta cuprinsa intre 21 si 69 de ani.

(Visited 81 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies