Credite pentru cei cu istoric negativ

Cei cu istoric negativ pot accesa un credit daca fac dovada imbunatarii bonitatii.

Ultimele aparitii in randul IFN-urilor aduc in prim plan un produs ce parea a fi de domeniul trecutului: creditul cu buletinul.

Discutam in urma cu trei ani in urma despre cat de atroce au fost aceste credite doar cu buletinul, cat de rau au facut ele sistemului financiar romanesc, insa, nu prea ne mai gandeam ca ele vor mai reveni in vreo forma sau alta.

Atunci credeam ca ceea ce s-a intampla in anii anteriori crizei in Romania, n-o sa se mai intoarca sub nicio forma. Ei bine, iata ca nu s-a intamplat asa.

In anul 2020, putem spune ca exista in piata din Romania credite pentru cei cu istoric negativ. Mai mult de atat, nici nu pot fi incadrate ca fiind niste produse daunatoare. Putem doar sa le definim ca o forma de intr-ajutorare pe termen scurt pentru persoanele refuzat in general la orice alta forma de creditare.

Printre aceste persoane se numara in primul rand restantierii altor credite. Restantierii, cei inscrisi in Biroul de Credit cu un istoric negativ sunt de regula refuzati atat de banci cat si de IFN-uri.

Am analizat cu atentie ultimele aparitii in domeniul nebancar, si cu predilectie am observat o atractie a noilor IFN-uri pentru credite rapide doar cu buletinul. Este adevarat ca toate aceste societi se asigura ca viitorii clienti au bonitatea necesara pentru a-si rambursa imprumutul, insa, printre specificatiile lor se numara si aceea ca sunt acceptati la creditare si restantierii. Asadar, aceste noi IFN-uri ofera credite si pentru restantieri.

Chiar daca am avut un ton usor acuzator poate, trebuie sa va marturisesc ca nu pare a fi nimic in neregula cu aceste credite sau mai bine zis cu aceste microcredite. Da, vorbim despre microcredite, adica sume mici de bani acordate pe perioade mici de timp, ceva ce in lumea occidentala este cunoscut drept payday loans ori creditul pana la salariu. Coreland aceste doua informatii, anume, descrierea produselor ca fiind credite cu buletinul si definitia la care noi am ajuns disecand mai multe oferte, putem spune ca in fapt vorbim de o forma de credite rapide doar cu buletinul pana la salariu.

Cerintele minimale solicitate de societatile nebancare ce acorda astfel de produse financiare se limiteaza la buletinul de identitate si la o copie dupa extrasul de cont. Insa, subliniez o informatie pe care de altfel o veti gasi si pe platformele online ale societatilor nebancare ce ofera astfel de credite, anume ca, imprumuturile se acorda doar persoanelor care au un anumit venit care sa le permita rambursarea in conditii normale creditului. Printre altele, extrasul de cont ofera informatii despre veniturile tale din ultima vreme, sursa de informatii solicitata de unele IFN-uri.

Societati la care puteti apela pentru un credit cu istoric negativ:

1. Viva Credit, societatea cunoscuta drept „mama creditului pana la salariu”, produsul lor de baza pentru care au si marca inregistrata (trade mark). De la Viva poti imprumuta sume mici de bani, de pana in 1000 de lei, pe perioade de la 1 la 35 de zile. Pentru primul imprumut solicitat dobanda este zero, asadar, poti profita de oferta de imprumuturi rapide de la Viva. De asemenea, subliniem si informatia scrisa negru pe alb pe platforma online, anume ca „Acceptam si persoane cu istoric negativ”, ceea ce inseamna ca sunt acceptati si restantierii.

2. IFN Extra Finance Sa, cu al ei Credit Extra Simplu, o forma de imprumut pana la salariu, ce poate fi obtinut in conditiile unei varste minime de 18 ani si al unui venit stabil obtinut pe un card bancar. Documentele minime solicitate si de acest IFN sunt cele doua amintite de noi mai sus: copie dupa buletin si copie dupa extrasul de cont. Acest credit va poate aduce sume de la 200 la 2000 de lei, pe perioade de la 1 la 30 de zile.

3. Credius, ofera credite si celor inscrisi in Biroul de Credit; ei au numit aceste imprumuturi drept produse pentru redresare. Vestea buna este ca de la Credius se pot imprumuta si pensionarii, cei care au o varsta peste 66 de ani.

4. Ferratum, ofera rapid, fara hartii si fara cont un imprumut doar cu buletinul destul de cunoscut in piata. De la Ferratum poti imprumuta sume de la 200 la 1290 lei, pe perioade de 15, 30 ori 45 de zile. Acest credit este recomandat pentru nevoile urgente ca o ultima solutie. Partea buna este ca pentru a accesa un astfel de credit, nu trebuie sa trimiti niciun fel de act pentru a dispune rapid de o suma de bani. Pentru aprobarea creditului, ai nevoie doar de datele din buletin, iar incepand de la al doilea credit, poti sa-l coliciti chiar si prin SMS. Banii ii vei retrage de la sucursala CEC in baza actului tau de identitate, asadar, o metoda simpla si rapida de a te imprumuta.

Datele statistice pe anul trecut ne indica un profit foarte bun pentru societatile nebancare, iar piata este inca avida, de aceea si apar atat de multe IFN-uri specializate in credite rapide doar cu buletinul.

Dupa parerea noastra, ca apar multe societati nebancare nu este un lucru negativ, dimpotriva, este bine ca oferta sa fie bogata, caci acest fapt duce la ieftinirea creditelor in timp. Pentru clienti o oferta bogata inseamna posibiliti multiple de a o alege pe cea mai buna. Oricum, trebuie sa va amintim ca, aceste credite rapide doar cu buletinul trebuiesc accesate doar in situatii de urgenta, si, fara discutie, nu trebuiesc reesalonate. Daca ajungeti sa platati dobanzi penalizatoare, suma datorata va creste considerabil, si va veti trezi cu niste restante foarte mari. Pentru ca, in multe cazuri, dobanda penalizatoare este de 1,5 – 2% pe ai, dintr-un imprumut de 500 de lei, poti ajunge in cateva luni de neplata la cateva mii bune. Asadar, apelati la aceste credite doar pentru situatii de urgenta, dar asigurati-va ca aveti cum sa le rambursati. Altminteri, mai bine gasiti alte solutii mai putin costisitoare pe termen mediu si lung.

(Visited 67 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies