Cine mai acorda credite rau-platnicilor?

Cei inscrisi in BC ca rau-platnicirau au o singura posibilitate de a accesa un credit la banci: refinantarea.

Daca va intrebati cum poti accesa un credit la o banca chiar daca esti restantier si inscris in Biroul de Credit, aflati ca exista o posibilitate, mica e adevarat. Este vorba de creditele de refinantare pentru cei cu intarzieri.

Stiti ca daca intarziati mai mult de 30 de zile peste data scadenta cu plata unei rate, banca va raporteaza la Biroul de Credit. iata cum puteti sa va treziti peste noapte cu statutul de rau-platnici. Si, din experienta va putem spune ca, sunt mult oameni care au ajuns si din neglinja pe listele negre ale acestei institutii (BC).

Mai mereu primim pe adresa noastra solicitari din partea voastra pentru a va oferi informatii despre bancile ce acorda credite restantierilor. La o prima vedere, nicio banca nu acorda imprumuturi persoanelor rau platnice. Insa, daca analizam mai atent piata, aflati ca exista o posibilitate. Noi am descoperit-o, cand am cules informatii despre creditele de refinantare.

Credite rapide pentru restantieri in 2018 veti gasi cu siguranta la societatile nebancare. Prconizam noi ca si in 2019, IFN-urile vor oferi imprumuturi inclusiv persoanelor rau platnice. Asadar, acest segment va persista in piata.

Revenind la bancile care acorda credite restantierilor, va spuneam mai sus ca exista o singura varianta in care o fac si anume, prin intermediul creditelor de refinantare.

Spre exemplu, daca tu datorezi o suma de bani unei banci iar aceasta te-a raportat la biroul de credit, luand in calcul ca ti-ai respectat pana la urma obligatiile de plata si ai platit datoriile, banca la care ai respectivul credit s-ar putea sa-ti acorde o refinantare, marindu-ti suma initial, daca veniturile tale actuale o permit. Astfel poti obtine o suma de bani refinantand un credit mai vechi, deja raportat la Biroul de Credit (vezi detalii despre BC), dar cu creante stinse.

Chiar si la alte banci (altele decat cele la care ai un credit deja raportat la BC) poti apela pentru o refinantare.

Practic, exista sansa sa obtii un credit pentru restantieri de la banca, apeland la varianta refinantarii. Cu siguranta acest lucru este valabil doar daca ti-ai rambursat datoriile pe care le aveai de plata si daca veniturile iti permit sa-ti maresti plafonul de creditare.

Stim cu totii ca la banca nu apelezi decat daca ai veniturile necesare pentru a solicita un credit. O zicala veche ne spune ca banca iti da umbrela cand timpul e frumos si ti-o ia cand timpul se strica. Chiar asa si e in mare. Pentru ca, pentru orice accesare, trebuie sa dispui de un plafon de venituri care sa se incadreze in gradul de indatorare stabilit de fiecare societate financiara in parte. In ultima vreme bancile ofera si asigurari care sa te protejeze in cazul in care ti se diminueaza veniturile pe parcursul derularii contractului de credit. Aceste asigurari sunt o forma de protectie pe care ar trebui sa o aveti in vedere atunci cand mergeti sa solicitati un imprumut.

Revenind la creditele rapide pentru restantieri, ele exista in piata sub forma microcreditelor oferite de IFN-uri. Sunt produse scumpe, in cuantum mic, acordate pe termen scurt. Iar ca noutate va spune ca BNR-ul a marit garantia solicitata IFN-urilor in cazul unor dobanzi mari practicate.

Chiar daca nu toata lumea a ajuns in Biroul de Credit pentru ca a ramas fara venituri si nu si-a mai putut respecta obligatiile de plata, totusi, marea majoritate a celor inscrisi in BC sunt inscrisi din aceasta cauza. Asadar, cei ce pot accesa un credit rapid la banca, chiar in cazul in care sunt restantieri, sunt in numar redus. Este vorba despre acel segment de clienti care si-au onorat in final creantele, fiind la zi cu plata ratelor ori rambursarea totala a creditului.

(Visited 151 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies