Ce solutii de obtinere a unui credit au persoanele care si-au pierdut locul de munca?

Actualizare iunie 4, 2020

Avand in vedere contextul actual si situatia economica in care ne gasim astazi, multe persoane au ramas fara loc de munca, ori si-au pierdut o parte insemnata din venituri.

Care sunt sansele unor persoane de a obtine un imprumut fara lucru oficial?

Incertitudinile din aceasta perioada sunt deosebit de accentuate, multe persoane aflandu-se in situatii disperate ori chiar tragice.

Sunt domenii care au fost mai afectate decat altele, cum ar fi domeniul Horeca, turismul, organizarea de diverse actiuni (tabere, excursii, conferinte etc.).

Cu alte cuvinte, sunt multe situatii cu adevarat nepacute care te-ar putea sa ai nevoie urgenta de bani si cu siguranta posibilitatile de a-i obtine iti sunt limitate.

In afara de asta, bancile sunt destul de reticente la veniturile inconstante, asa incat sa obtii un imprumut fara lucru oficial poate fi o adevarata provocara.

Noi am mai adus in discuta cu ceva vreme in urma pozitia unor persoane fara loc de munca, si am incercat sa gasim solutii la doleanta celor neangajati de a accesa un credit.

Bancile, cum va spuneam, nu si-au pierdut din rigurozitate, pretinzand aceleasi conditii de eligibilitate ca si pana acum: venituri minime acceptate, vechime minima in munca, istoric anterior de creditare, varsta, tip de contract de munca si asa mai departe.

Necesitatile financiare ale unor sunt deosebit de apasatoare in aceasta perioada, mai ales tinand cont de starea de sanatate a unora sau altora din familie. Astfel de situatii critice necesita si solutii pe masura.

Multe societati financiare si-au limitat in aceasta perioada activitatea, dar sunt si unele care continua sa functioneze si sa ofere servicii de calitate clientilor.

Chiar daca o criza nu este chiar momentul propice sa iei un credit, pana la urma, daca n-ai o solutie mai bune, s-ar putea sa fie cheia iesirii tale din impasul financiar in care te regasesti.

Multe IFN acorda inca imprumuturi online, asa incat poti usor sa ai accesul la suma dorita de bani (cu conditia sa nu fie prea mare, pentru ca aceste societati nu ofera sume prea mari de bani, limita maxima mergand pana la 5 – 10.000 lei).

Unele IFN-uri nu-ti solicita venituri constante, mai ales daca imprumutul nu se deruleaz pe perioade lungi de timp. Si cum creditele online au in marea lor majoritate perioade reduse de accesare (1 – 2 luni), lucrurile sunt relativ simple din acest punct de vedere.

Cu toate ca venitul nu este o problema la aceste credite acordate pe termen scurt, s-ar putea sa te lovesti de istoricul de creditare, pentru ca nu multe societati financiare accepta un istoric negativ.

Pe principiul istoricului de credtare, sunt societati care acorda si bonificatii celor cu scoring bun de creditare (spre exemplu se acorda o reducere la dobanda).

Cine ar putea solicita un imprumut fara lucru oficial?

De principiu, o astfel de abordare ar putea-o avea cei care si-au pierdut serviciul, dar inca presteaza activitati independente care le aduce un anume venit, chiar daca nu este constant.

Insa, mai sunt si persoane intrate in somaj care, desi nu mai au un serviciu oficial, dispun de venituri pentru o perioada redusa de timp (cat merge indemnizatia de somaj).

Indiferent de natura veniturilor tale (care trebuie sa existe, indiferent de natura lor, altfel nu vei primi aprobarea), poti solicita un credit de la un IFN din piata si poti astfel sa scapi de grijile cotidiene.

Cu ajutorul calculatoarelor de credite de pe platformele online ale societatilor nebancare poti afla usor care sunt conditiile de creditare oferite de aceste firme.

In mai putin de un sfert de ore poti sa iti rezolvi problema financiara, chiar daca nu ai venituri oficiale.

Fara loc de munca si fara venituri iti va fi greu sa iti conturezi bonitatea, dar s-ar putea sa iti bazezi solicitare pe o alta forma de venit, nu dintre cele tipice (salariati, pensionari).

Un imprumut rapid nebancare poate sa-ti ofere confortul materiale atat de necesar intr-o astfel de perioada, uneori poate insemna mai mult decat atat.

Din fericire, aceste imprumuturi nebancare nu necesita deplasari. Multe dintre ele se pot accesa online din fapta computerului, fara acte fizice. Acest lucru se potriveste manusa acestor vremuri cand distantarea sociala este de o importanta majora.

Avantajele acestor imprumuturi fara venit accesibile si somerilor

– accesare simple online, fara deplasare
– actele se semneaza online si se transmit online
– timpii de accesare sunt scurti
– costurile sunt transparente, fara comisioane ascunse

Banii imprumutati iti sunt virati in cont prin banca cu care lucreaza IFN-ul. Si, din fericire, IFN-urile lucreaza cu mai multe banci, deci, s-ar putea sa ai norocul sa gasesti printre ele si banca unde ai tu contul, caz in care banii iti vor ntra in cont foarte rapid (in cateva ore cel mult).

(Visited 61 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies