Ce institutii nebancare acorda imprumuturi rapide?

Ce IFN-uri acorda imprumuturi rapide si care sunt conditiile de eligibilitate?

La ce Institutii Financiare Nebancare putem sa apelam pentru solicitarea unor imprumuturi rapide? Cati bani putem obtine accesand astfel de credite? Care sunt dobanzile percepute de IFN-uri pentru aceste produse financiare? Ce rate trebuie sa platim lunar? Este nevoie de verificare la Biroul de Credit? Poti obtine credit chiar daca esti restantier?

Toate aceste intrebari si multe alte au sosit pe adresa noastra si incercam pe cat posibil sa raspundem tuturor, avand in vedere spatiul si timpul de care dispunem.

In primul rand, Institutiile Financiare Nebancare ofera astfel de imprumuturi rapide, in conditii minime de eligibilitate tocmai pentru a oferi o sansa si celor care n-ar putea sa ia un cred in alte conditii. In al doilea rand, sa nu credeti ca IFN-urile arunca cu banii in stanga si in dreapta si dupa ce-am acordat un credit n-au ce face decat sa trimita recuperatorii dupa tine pentru a-si recupera investitia. Aceste societati nebancare isi asigura inainte de eliberarea creditului investitia facuta, astfel, intalnim dobanzi enorme pentru imprumuturile rapide, tocmai din contrabalansarea riscului asumat de IFN. Cand riscurile sunt transferate catre conditiile de eligibilitate, clientii dispun de imprumuturi cu dobanzi acceptabile, comparabile cu cele ale bancilor pentru creditele de nevoi personale, cum este exempul FRFS, ce practica o dobanda anuala efectiva in jur de 15-16%, adica, in normalul intalnit la banci.

Bani pe care-i putem obtine apeland la imprumuturi rapide nu sunt multi; sumele maxime nu depasesc in general 3000 de lei. Fiindca vorbim de credite negarantate, banii oferiti clientilor nu sunt multi tocmai pentru a nu crea derapaje pe sistemul de functionare al societatii, in caz de nerambursare a creditului.

Dobanzile pe care IFN-urile le practica pentru aceste produse de creditare rapida variaza foarte mult in functie de perioada de derulare a creditului, de timpul in care primesti banii in mana, de modul cum alegi plata ratelor, de conditiile de eligibilitate pe care le-ai indeplinit; ele variaza intre 25% si 4000% dobanda anuala efectiva. O sa ma intrebati care este diferenta si de ce este atat de mare. Ei bine, diferentele sunt nesemnificative cand vine vorba de creditul de baza; diferentele se fac la modul de colectare a ratelor si la comisioanele solicitate de IFN.

Ratele pe care trebuie sa le platiti lunar nu trebuie sa depaseasca un anumit procent din veniturile familiei (IFN-urile solicita dovezi ale venitului lunar, pe familie si pe cap de membru de familie, pentru ca legislatia nu permite un grad de indatorare ridicat).

In general pentru aceste imprumuturi rapide, IFN-urile nu solicita scoringul din Biroul de Credit; riscurile fiind acoperite aproape exclusiv din dobanzi.

Anticipand urmatoarea intrebare legata de posibilitatea obtinerii unui credit chiar daca esti restantieri; ei bine, restantier inseamna sa ai un scoring negativ in Biroul de Credit, deci, raspunsul de mai sus este valabil si in cazul restantierilor.

Ce institutii acorda imprumuturi rapide?

Raspunsul: Viva Credit, Simplu Credit, iCredit, Provident, Cetelem, TBI Credit, OTP Bank.

Sitemap

Contact

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies