Ce IFN-uri nu consulta Biroul de Credit?

Figurezi pe lista rau-platnicilor Biroului de Credit? Iata care sunt posibilitatile de a obtine un imprumut de la IFN.

Lista rau platnicililor e din ce in ce mai mare. Multi dintre acesti oameni cauta sa se imprumute la IFN-urile care nu consulta Biroul de Credit.

Biroul de Credit este un fel de bau-bau in piata financiara bancara si nebancara. Esti restantier, majoritatea bancilor te resping. Nici IFN-urile nu te privesc cu ochi prea dulci, dar s-ar putea sa fie mai intelegatoare.

Acest bau-bau al creditarii, Biroul de Credit, a strans in ultima decada un numar impresionant de persoane raportate atat de banci cat si de IFN-uri.

Raportarea se face atunci cand intarzii la plata ratei lunare a unui credit mai mult de 30 de zile. In acel moment, banca te raporteaza catre BC. Din momentul cand ajunsi inscris in Biroul de Credit, ramai acolo timp de patru ani, perioada calculata de cand ti-ai achitat complet datoria pentru care ai fost raportat.

Nu exista o alta modalitate de a fi sters de pe listele Biroului de Credit, decat cea legata de proceduri. Se pare ca, in cazul in care banca nu te-a anuntat inainte ca vei fi raportat catre Biroul de Credit, ai toate sansele sa soliciti stergerea si sa ti se aprobe. Altfel, nu bagati in seama toate reclamele de firme si firmulite care si-au construit afaceri pe stergerea din Biroul de Credit. Platiti degeaba banii, daca ati fost anuntat la timp despre raportate.

In fine, lista rau platnicilor nu este un act public. La aceasta lista au acces doar institutiile financiare, cu acordul tau scris, in momentul in care tu soliciti un credit. Altfel, lista neagra a Biroului de Credit este un act nu este accesibil. Poti sa soliciti insa informatii in nume personal la cei din Biroul de Credit. Vrei sa stii cum poti afla date despre tine din Biroul de Credit? Nu-i deloc dificil; trebuie sa faci o cerere catre aceasta societate si sa le soliciti in nume propriu.

Firmele nebancare ce nu consulta Biroul de Credit sunt din ce in ce mai putine. In fapt, din informatiile pe care le avem, IFN-urile in majoritatea lor solicita raportul din Biroul de Credit al potentialilor clienti. Unele, insa, admit la creditare si rau-platnici, daca scoringul din BC nu este mult prea mic. In fapt, daca ti-ai achiat datoria intr-un timp rezonabil, daca suma datorata nu a fost mare, iar intre timp n-ai mai avut alte datorii la banci, s-ar putea sa gasesti intelegere la mai multe societati nebancare, nu doar la cele care isi exprima clar intentia de a oferi imprumuturi celor inscrisi in Biroul de Credit.

1. Viva Credit accepta si persoane cu istoric negativ. Ofera imprumuturi in cuantum de pana la 2.000 de lei pe perioade de 5 ani – o linie de creditare care iti ofera posibilitatea sa ai acces la aceasta suma maxima de bani pe intreaga perioada de creditare. Daca achiti in primele 30 de zile, dobanda este 0. Dupa aceasta perioada, dobanda ajunge la valoarea practicata de IFN. Conditiile de accesare pentru imprumutul de la Viva Credit: sa ai peste 20 de ani, un venit din salariu ori PFA, un cont bancar.

2. Telecredit ofera un credit pentru rau platnici de pana la 2000 lei pe perioade de maxim 30 de zile. Atitudinea celor de la Telecredit este de deschidere si intelegere pentru aceste persoane. Acest IFN ne specifica si faptul ca, daca ajungem in imposibilitatea de a rambursa imprumutul, putem apela la o refinantare in conditii avantajoase. Pentru a solicita un credit nebancar Telecredit, trebuie sa ai peste 18 ani, domiciliul stabil in Romania, sa ai un cont bancar, un venit din salariu ori pensie, un numar de telefon mobil activ si o adresa de email.

3. Fast Finance este un alt IFN ce ofera credite pentru restantieri. Cei de la Fast Finance ne spune ca daca suntem inscrisi in Biroul de Credit ca restantier si am fost refuzati de banci, putem sa optam pentru creditul urgent fara garantii din portofoliul lor. Poti sa ai astfel acces la o suma de bani intre 1500 si 15000 lei. Trebuie sa ai un venit minim lunar de 2.000 lei.

4. IFN Extra Finance ofera credite pentru nevoi diverse si restantierilor. Solutiile oferite de acest IFN sunt recomandate pentru urgente de natura financiara. ExtraSimplu este numele sub care se regaseste creditul rapid de la IFN Extra Finance. De la ExtraSimplu poti imprumuta pana la 5.000 de lei pentru maxim 30 de zile. Pentru a accesa trebuie sa fii cetatean roman cu varsta de minim 18 ani, sa ai un venit stabil si un cont bancar in care sa-ti fie virat venitul respectiv. Iti vor fi solicitate copii dupa cartea de identitate si dupa extrasul de cont bancar.

5. CreditFix este un alt IFN la care puteti ientifica oferte pentru restantieri. Produsul la care si rau platnicii au acces la CreditFix se numeste Credit in rate. El pune la dispozitia clientilor sume de bani de pana la 10.000 de lei pentru perioade de maxim 12 luni si minim 2 luni.Pentru a solicita acest imprumut trebuie sa ai peste 18 ani. Actele necesare sunt: copia dupa buletin si copia dupa extrasul de cont bancar unde iti incasezi venitul pe luna anterioara. Conditiile minime de eligibilitate: sa ai minim 1000 de lei lunar venit, o varsta mai mare de 18 ani, o adresa de email si un telefon mobil.

(Visited 186 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies