Carduri nebancare

Ce stim despre cardurile nebancare? Cine le ofera? Cat costa?

Cardurile nebancare sunt cardurile aflate in portofoliul Institutiilor Financiare Nebancare. Aceste carduri pot fi emise sub marca proprie, ori sub licenta, precum VISA, MasterCard, American Express, etc.

Conform regulamentului BNR, pot emite carduri nebancare doar IFN-urile ce deruleaza credite de consum.

Cardul in sine este un instrument de plata electronica, ce permite retrageri de numerar si/sau efectuarea de plati din contul posesorului, persoana fizica, sub egida IFN-ului ce i l-a emis sub forma unei linii de credit.

Cardurile nebancare nu au si un cont bancar propriu, conform regulamentului privind emiterea si utilizarea instrumentelor de plata electronica.

Utilizarea banilor printr-un card nebancar se face prin intermediul unui cont deschis la o institutie de credit. IFN-urile pot emite si administra carduri de credit doar daca deruleaza credite de consum.

Procedura de obtinere a unui card nebancar se deruleaza aproape la fel ca la orice tip de credit; se porneste cu completearea unei cereri de creditare, se stabilesc si se verifica conditiile de eligibilitate si actele necesare solicitate de institutia financiara ce-ti emite cardul. Multe din cardurile nebancare sunt emise de IFN-uri in colaborare cu unele magazine partenere. De altfel, pentru unele carduri cererea se completeaza direct in magazinele partenere, precum si procesarea documentelor si stabilierea limitei de creditare, iar dupa aprobarea creditului, tu poti pleca acasa cu obiectele dorite.

Plata ratelor pentru aceste linii de credit deschise pe carduri nebancare se efectueaza fie direct la insitutia ce le-a emis, fie in magazinele partenere.

Sitemap

Contact

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies